Ugrás a fő tartalomra

"Gombold újra!" - JÁTÉK a Bútortuning.hu-valAmint sokan tudjátok, a re-bútorok, a házilagos, kreatív bútorrestaurálás rajongói számára új kincsesbánya nyílt a napokban: a Bútortuning.hu!

Amikor megláttam lehengerlő kínálatukat, két gondolatom támadt. Az első, hogy ez igen!

Gyönyörűek...

A második, hogy a hír örömére meg kell rendeznünk a CK első csináldmagad-játékát!

Úgyhogy: itt a legeslegelső DIY-játék a Country Komforton!


Varázsold újjá megunt, megkopott, divatjamúlt bútorod és NYERJ HOZZÁ 12 MENŐ BÚTORGOMBOT!
Mik a teendők?

1. Legyél a Bútortuning.hu és a Country Komfort követője a Facebookon.

2. Csatlakozz a Country Komfort blog rendszeres olvasóihoz.

AZTÁN: Gondold és gombold újra! :-)

3. Válaszd ki, hogy melyik bútorod szeretnéd újragombolni, illetve milyen funkciót szánsz a gomboknak. (Egy személy egy bútordarabbal nevezhet be a játékba.) Pályázni lehet felújítandó vagy már  felújított, gombcserére váró kredenccel, komóddal, szekrénnyel, sőt! Akár függönnyel, amihez elkötőt szeretnél, falszakasszal, ahová jól jönne néhány sikkes ruha-   és táskaakasztó, nyaklánc-gyűjteménnyel, amelyet fel szeretnél lógatni néhány gombra stb. Ötletek itt.

4. Fényképezd le (őket).

5. Egy darab e-mailben :-) küldd el a fotót, a Facebookon is használható neved/jeligéd és egy rövid tervet* a countrykomfort@gmail.com e-mail címre.

*A rövid átalakítási terv tartalmazza a következőket: 
- ha felújítandó, milyen színűre/jellegűre szeretnéd átfesteni a bútort;
- a Bútortuning.hu kínálatából melyik bútorgombot szeretnéd felhasználni hozzá és hány darabot belőle;
- hol lesz az új bútor helye/mit fogsz tárolni az akasztókon;
- valamilyen személyes történetet arról, hogy miért fontos neked az adott bútor/függöny/falszakasz (nem kötelező, de sokat számíthat a szavazatoknál!).

Maximum 12 darab bútorgombot VAGY 4 darab bútorfogantyút használhatsz fel, esetleg ezek kombinációját, pl. 4 gombot + 2 fogantyút.


6. Szólj a barátaidnak, hogy szavazzanak rád! :-)

A fényképeket egyszerre tesszük közzé a "Gombold újra"-játék mappájában a Country Komfort Facebook-oldalán.

A fotók beérkezési határideje: 2011. szeptember 12. éjfél!

A szavazás időtartama: 2011. szeptember 13-20.

A legtöbb szavazatot kapott fotó készítője megnyeri azokat a gombokat, amelyekre vágyott!

Ne felejtsd: a fényképek beérkezési határideje: szept. 12. - úgyhogy gyorsan kapd elő a fényképezőgépet, készítsd el a fotót, fogalmazd meg az ötleted és küldd el őket a countrykomfort@gmail.com-ra!

Hajrá!Update: nyugodtan küldj tehát olyan képet, amely régi, kopott, nem felújított bútorról készült - éppen azokat lehet a legjobban újragombolni! (Persze, szívesen látjuk azokat a bútorokat is, amelyekről már csak a jófajta gomb/fogantyú hiányzik, illetve gombot cserélnél rajtuk, de egyébként szereted őket így, ahogy vannak.)
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…