Ugrás a fő tartalomra

Hurrá, hétfő! Játék a Domus Florummal

Az ősz egyre inkább bejön nekem.

A káprázatos színek kárpótolnak a sok esőért. A gyerekek vadgesztenye-mániája szívmelengető, és arra tanít, hogy az élmény nem feltétlenül kerül pénzbe. A szépséges lakásdekorációk és a jó teák hozzájárulnak a kuckózáshoz. 

Na, ezért fogunk most együtt játszani!

A Domus Florum virágüzlet szuperigényes kirakata, berendezése és a bolt előtti tér egyszerre csábít és álmodozásra késztet. A kalitkák, koszorúk, száraz- és friss virágból készült kompozíciók egyértelműen jelzik: egy nyelvet beszélünk. Éljen a shabby chic és a country eklektika!

Az üzlet tulajdonosával, Szilvivel beszélgettem őszről, lakberendezésről és arról, hogy a Domus Florum mennyivel több, mint egyszerű virágüzlet...


- A virágok mellett mit kínál XIII. kerületi, Pannónia utcai üzletetek és a törzsközönség mely termékeket szereti a legjobban?

- Különleges holland és belga kaspókat, lakberendezési kiegészítőket, magyar kézműves csokoládékat, szappanokat, kézzel készített egyedi manókat, figurákat.

- Kinek az ötlete volt a Domus Florum (= Virágok Háza/Otthona) név? 

– A férjemé. Volt egy korábbi üzletünk, a Domus Vinorum (ma is működik, csak nem általunk), innen jött az ötlet.

- Ősszel hogyan díszítsük otthonunkat? Van-e olyan tipped, ami különleges, és nem mindenhol látható? 

– Csempésszünk meleg földszíneket a lakásba. Én konkrétan évszakonként váltom a kiegészítő textíliákat, mindig az évszaknak megfelelő, évszakokra jellemző színű párnahuzatokat, plédeket, tányéralátéteteket, gyertyákat  használom, és persze ami tetszik és amiktől kellemes hangulatot tudok varázsolni az otthonomba. Egy új, Magyarországon ritkaságnak számító belga kerámiacsalád vázái, kaspói, táljai és mécsestartói üzletünkben megtalálhatóak, kellemes bronzos barna színük tökéletes választás.

- Melyik a kedvenc lakberendezési stílusod - és jellemző-e saját otthonodra? 

– Szeretem a lakható minimal stílust, de egyre inkább húz a szívem a provanszi, toszkánai vidék hangulatára emlékeztető enteriőr felé. Otthonomra nem jellemző egyik stílus sem, eklektikusnak mondanám.

- 2011-ben mi volt az esküvők fő színe/színkombinációja - és volt-e olyan virág, amit a legtöbben választottak? 

– Idén a legtöbbet használt színvilág a fehér-zöld, barna-ekrü volt, kedvelt virágok az angol rózsa, fehér hortenzia és orchideák voltak.


Jöjjön a játék!

Ha szeretnél válogatni az üzletek őszi kínálatából, itt a nagyszerű alkalom, mert:
egy szerencsés olvasó ötezer forintos vásárlási utalványt kap a Domus Florumtól!


Ha szeretnél részt venni a sorsoláson, a következőket tedd:

1. Csatlakozz a Domus Florum és a Country Komfort csapatához a Facebookon (itt és itt).

2. Legyél a Country Komfort blog rendszeres olvasója.

3. Válaszolj az alábbi kérdésre: Hol található pontosan a Domus Florum három üzlete? Honlapjukon megtalálod a boltok címeit.

4. A lájkolást és megosztást is megköszönjük. :-)

A helyes választ küldd el a countrykomfort@gmail.com e-mail címre! Minden játékos visszaigazoló e-mailt kap.

A játék 2011. október 2-án éjfélig tart!


(A képek a Domus Florum tulajdonai.)Megjegyzések

 1. Tetszik! Like!
  A válasz elküldve!
  Szép estét
  Ambrus Ágnes

  VálaszTörlés
 2. Válasz elküldve! :-)

  VálaszTörlés
 3. Like - mert tényleg nagyon tetszik.:) Megosztás - hogy más is lássa ezt a szépet, és a válasz levélben ment. :) További nagyon szép hétvégét!

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép a bolt! Szeretnék is nyerni Tőlük! :-)

  VálaszTörlés
 5. Én meg elmentem a boltba és vettem is töllük valamit amit itt megnézhettek:)
  http://evaoldala13.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 6. Kösz a kedves megjegyzéseket, Éva, szuperjó!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…