Ugrás a fő tartalomra

Új trendek a vidékies lakberendezésben

Otthonos, barátságos, megnyugtató, természetközeli. A country stílus örök - de éppen azért, hogy ne unjunk rá, a szakemberek minden évben kiemelik a legmenőbb irányzatokat. Íme, a 2011. évi eresztés.

1. Modern Morris       Mr. Polihisztor William Morris forradalmian új textilnyomatokat vezetett be a 19. században. A növényi/botanikai és állattani illusztrációkkal tarkított anyagok karakteresek és szívhez szólóak voltak, és ma reneszánszukat élik. Ha megtaláltad a kedvenc mintád, vegyél/készíttess belőle textilrolót, asztalterítőt, függönyt, kevésbé merészek díszpárnahuzatot ;-). Jó ötlet, ha három-négy alapszínt választasz, és ragaszkodsz hozzá, hogy az összes mintát ezek a színek tegyék ki a tapétától a pöttyös bögréig.2. Világfalu

     Várható volt, hogy a törzsi/etno elemek a country stílusban is megjelennek - ez a "global village"-feeling! Ha szereted, helyezz el az enteriőrben sok fonott kosarat, kézzel szőtt szőnyeget, terrakotta cserepet és csokoládészíneket! Jól alkalmazható a nappaliban és az előszobában. Jellemzői még a nagy minták és a nem vibráló, "puha" hatást keltő geometrikusság.

3. Cigánykaraván

     Rózsaszínt a pirossal?! Ha elég bátor vagy, és tudod, meddig mehetsz el a giccsessel, igen! Díszes textilek, faragott bútorok, össze nem illő minták keveréke jellemzi ezt a stílust. Örököltél egy szépen hímzett anyagdarabot? Keretezd be és a falra vele! (Nagyon hasonlít a bolhapiac-stílusra.)4. Norvég nyugalom
 
     Nyugodt, csendes, letisztult jelleg. Engedd be a fényt! Tökéletes választás az étkezőbe vagy a hálószobába: használj formatervezett bútorokat, lenvásznat és finom pamut-, esetleg bársonyanyagokat.


5. Patchwork 4ever

       A csináldmagad-bútorok és az újrahasznosítás korában természetesen az anyagdarabokból varrt takarók és szőnyegek (!) is übertrendik. És, mint mindig, csodaszépek!


 forrásMegjegyzések

  1. Ez az utolsó kép....,a kuckó,ez a vágyálmom.:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is... Ez biztosan jelzi, hogy jön az ősz. Illetve a tél is, jaj.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…