2011. szeptember 19., hétfő

Új trendek a vidékies lakberendezésben

Otthonos, barátságos, megnyugtató, természetközeli. A country stílus örök - de éppen azért, hogy ne unjunk rá, a szakemberek minden évben kiemelik a legmenőbb irányzatokat. Íme, a 2011. évi eresztés.

1. Modern Morris       Mr. Polihisztor William Morris forradalmian új textilnyomatokat vezetett be a 19. században. A növényi/botanikai és állattani illusztrációkkal tarkított anyagok karakteresek és szívhez szólóak voltak, és ma reneszánszukat élik. Ha megtaláltad a kedvenc mintád, vegyél/készíttess belőle textilrolót, asztalterítőt, függönyt, kevésbé merészek díszpárnahuzatot ;-). Jó ötlet, ha három-négy alapszínt választasz, és ragaszkodsz hozzá, hogy az összes mintát ezek a színek tegyék ki a tapétától a pöttyös bögréig.2. Világfalu

     Várható volt, hogy a törzsi/etno elemek a country stílusban is megjelennek - ez a "global village"-feeling! Ha szereted, helyezz el az enteriőrben sok fonott kosarat, kézzel szőtt szőnyeget, terrakotta cserepet és csokoládészíneket! Jól alkalmazható a nappaliban és az előszobában. Jellemzői még a nagy minták és a nem vibráló, "puha" hatást keltő geometrikusság.

3. Cigánykaraván

     Rózsaszínt a pirossal?! Ha elég bátor vagy, és tudod, meddig mehetsz el a giccsessel, igen! Díszes textilek, faragott bútorok, össze nem illő minták keveréke jellemzi ezt a stílust. Örököltél egy szépen hímzett anyagdarabot? Keretezd be és a falra vele! (Nagyon hasonlít a bolhapiac-stílusra.)4. Norvég nyugalom
 
     Nyugodt, csendes, letisztult jelleg. Engedd be a fényt! Tökéletes választás az étkezőbe vagy a hálószobába: használj formatervezett bútorokat, lenvásznat és finom pamut-, esetleg bársonyanyagokat.


5. Patchwork 4ever

       A csináldmagad-bútorok és az újrahasznosítás korában természetesen az anyagdarabokból varrt takarók és szőnyegek (!) is übertrendik. És, mint mindig, csodaszépek!


 forrás

2 megjegyzés:

  1. Ez az utolsó kép....,a kuckó,ez a vágyálmom.:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is... Ez biztosan jelzi, hogy jön az ősz. Illetve a tél is, jaj.

    VálaszTörlés