Ugrás a fő tartalomra

Tízből mennyi? - I. rész

Új sorozat indul a blogon, kifejezetten sietős hétköznapokra: arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek egyetlen kiválasztott kép mennyire stílusos, eléggé otthonos-e, jófajta country-e, röviden: tízből hány pont? :-)

És persze, miért annyi, amennyi...

Mivel még töksötét volt, amikor ez az ötletem támadt, jöjjön elsőként egy hálószoba. 

Hölgyeim és Uraim, kérem, tegyék meg tétjeiket!


(fotókredit:-)Megjegyzések

 1. Szia! Nekem ez bejön - de nem maximálisan. Ha pontoznék, olyan 7-et adnék rá, mert az alapszínei, az ágynemű huzat színe tetszik, de valahogy a zöld falhoz fura nekem a fehér fal - gerenda plafon. Ez a gerenda megoldás mondjuk lambériával, barnás színekkel inkább kellemes lenne nekem. Én így látom. Várom a többit :)

  VálaszTörlés
 2. Krealadyhez hasonló érzéseim vannak.
  Az ágy fölött ha az a felakasztott dolog kalitka, akkor az nagyon lepontozza nálam az összképet. Mert annak semmi keresnivalója ott. Ha meg nem kalitka, akkor nem bírom beazonosítani.
  ahogy elnézem, a plafon azért fehér, hogy nagyobb térhatást adjon, azaz magasabbnak tűnjön a szoba. de akkor nem ártott volna vagy szintén fehérre vagy valami nagyon halvány zöldre legyen festve a "kalitka" mögötti rész is.
  szóval 7-8 között mozog nagyjából.

  VálaszTörlés
 3. A kalitka és a sótartó nem kell és azt a kis falrészt is fehérre festettem volna,ami nagyon tetszik az a deszkapadló és az ágykeret valamint a virágállvány mint éjjeli szekrény és a másik éjjeli ami valami konyhai kisegítő asztal lehet,öszességében 6 pontot adok részemről.

  VálaszTörlés
 4. Én csak 4et adnék rá. Nekem kicsit sötét és alacsony. Egyikkel sem lenne amúgy bajom, de ez így most valahogy nem tetszik. Ugyan nem vagyok rózsás-ágynemű imádó, (illetve szeretem, de nincs ilyenem), de egyedül nekem az ér pár pontot.. sorry:)
  viszont nekem is mindig töksötétben jönnek a legjobb ötleteim:) aztán mire "megvilágosodom", addigra már huss... és ezt utálom!!!! :D

  VálaszTörlés
 5. Ha nekem is szabad játszani, akkor 7 pont. Nálam is a cukiságok miatt -3.
  Szóval, krealady és 4Gyerek, valami hasonló...
  Éva: sótartón a petróleumlámpát érted?
  Az ágynemű és a fal zöld színe szerintem telitalálat, country a köbön.
  Zöldpötty, nincs mit sajnálni - véleményt kérdeztem; de nagyon szigorú vagy ma, az biztos!

  VálaszTörlés
 6. Ami IGEN: zöld fal, ágynemű. Tetszik még a két lámpa is és a zsepitartó a kedvencem. Ami NEM, vagyis úgy helyesebb, hogy nem ide és nem most: akvarellek balra, a kalitkák, a petróleum lámpa és vas ágy.
  A gerendákért amúgy rajongok, de valahogy itt most túl sok ebben a kis szobában. De persze tetszik az összhatás, csak ha egy képet emelünk ki, akkor mindenkiből annyira előjön a kritikus... Az én pontom 7.

  VálaszTörlés
 7. 6 pont. Nekem a zöld fal és a vas ágy nem passzol egymáshoz ezen a képen. Ehhez az ágyhoz egy fehér, törtfehér falat tudnék elképzelni és még sok-sok párnát.
  A zöld falhoz meg fa ágyat. :)

  VálaszTörlés
 8. Kicsit nyomasztó,de tetszik.Lehet a zöld fal a hibás,így én 7 pontot adok!! :))

  VálaszTörlés
 9. Sok vonás, amitől idegenkedünk, a britek számára magától értetődő kunyhó-stílusnak köszönhető: http://videkistilus.blogspot.com/2011/05/videki-stilus-2-cottage-kunyho.html
  Attól még nekünk is lehet véleményünk, persze. :-)

  VálaszTörlés
 10. Hát nálam befutna egy erős ötösnek nem nagyon csípem az alacsony házakat,szobákat és azok a kalitkák sem oda valók szerintem,viszont a gerendákért rajongok és az ágynemű is tetszik :)

  VálaszTörlés
 11. Sziasztok.
  Szerintem ez nem alacsony, hanem tetőtér.
  Ami nekem nem: ez a zöld, a kalitka, a sok rózsa-minta.
  Ami nekem igen: a plafon, a képek, a padló és az éjjeli lámpák.
  Összhatás: nekem nem a pihenés jut erről a szobáról az eszembe.
  Max. 5 pont, ha háló.

  VálaszTörlés
 12. Én is 5-öst adnék rá. Ha csak a hálóban van ilyen belmagasság, az nekem nem zavaró, ettől olyan "kuckós" lesz. A gerendák a padló a lámpa meg az éjjeliszekrény is tetszik. Nekem igazából az ágy meg a takarón az a rengeteg rózsa nem jön be. A takarónak a kockás része meg a kettéosztottsága tetszik, a rózsás mintát úgy általában nem szeretem, ezért zavaró nekem.

  VálaszTörlés
 13. Dóri,
  mintha tíz évvel ezelőtti önmagamat hallanám... azóta volt egy romantikus fordulatom, azt hiszem. De tökre értem, amit mondasz.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…