Ugrás a fő tartalomra

Tízből mennyi? - I. rész

Új sorozat indul a blogon, kifejezetten sietős hétköznapokra: arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek egyetlen kiválasztott kép mennyire stílusos, eléggé otthonos-e, jófajta country-e, röviden: tízből hány pont? :-)

És persze, miért annyi, amennyi...

Mivel még töksötét volt, amikor ez az ötletem támadt, jöjjön elsőként egy hálószoba. 

Hölgyeim és Uraim, kérem, tegyék meg tétjeiket!


(fotókredit:-)Megjegyzések

 1. Szia! Nekem ez bejön - de nem maximálisan. Ha pontoznék, olyan 7-et adnék rá, mert az alapszínei, az ágynemű huzat színe tetszik, de valahogy a zöld falhoz fura nekem a fehér fal - gerenda plafon. Ez a gerenda megoldás mondjuk lambériával, barnás színekkel inkább kellemes lenne nekem. Én így látom. Várom a többit :)

  VálaszTörlés
 2. Krealadyhez hasonló érzéseim vannak.
  Az ágy fölött ha az a felakasztott dolog kalitka, akkor az nagyon lepontozza nálam az összképet. Mert annak semmi keresnivalója ott. Ha meg nem kalitka, akkor nem bírom beazonosítani.
  ahogy elnézem, a plafon azért fehér, hogy nagyobb térhatást adjon, azaz magasabbnak tűnjön a szoba. de akkor nem ártott volna vagy szintén fehérre vagy valami nagyon halvány zöldre legyen festve a "kalitka" mögötti rész is.
  szóval 7-8 között mozog nagyjából.

  VálaszTörlés
 3. A kalitka és a sótartó nem kell és azt a kis falrészt is fehérre festettem volna,ami nagyon tetszik az a deszkapadló és az ágykeret valamint a virágállvány mint éjjeli szekrény és a másik éjjeli ami valami konyhai kisegítő asztal lehet,öszességében 6 pontot adok részemről.

  VálaszTörlés
 4. Én csak 4et adnék rá. Nekem kicsit sötét és alacsony. Egyikkel sem lenne amúgy bajom, de ez így most valahogy nem tetszik. Ugyan nem vagyok rózsás-ágynemű imádó, (illetve szeretem, de nincs ilyenem), de egyedül nekem az ér pár pontot.. sorry:)
  viszont nekem is mindig töksötétben jönnek a legjobb ötleteim:) aztán mire "megvilágosodom", addigra már huss... és ezt utálom!!!! :D

  VálaszTörlés
 5. Ha nekem is szabad játszani, akkor 7 pont. Nálam is a cukiságok miatt -3.
  Szóval, krealady és 4Gyerek, valami hasonló...
  Éva: sótartón a petróleumlámpát érted?
  Az ágynemű és a fal zöld színe szerintem telitalálat, country a köbön.
  Zöldpötty, nincs mit sajnálni - véleményt kérdeztem; de nagyon szigorú vagy ma, az biztos!

  VálaszTörlés
 6. Ami IGEN: zöld fal, ágynemű. Tetszik még a két lámpa is és a zsepitartó a kedvencem. Ami NEM, vagyis úgy helyesebb, hogy nem ide és nem most: akvarellek balra, a kalitkák, a petróleum lámpa és vas ágy.
  A gerendákért amúgy rajongok, de valahogy itt most túl sok ebben a kis szobában. De persze tetszik az összhatás, csak ha egy képet emelünk ki, akkor mindenkiből annyira előjön a kritikus... Az én pontom 7.

  VálaszTörlés
 7. 6 pont. Nekem a zöld fal és a vas ágy nem passzol egymáshoz ezen a képen. Ehhez az ágyhoz egy fehér, törtfehér falat tudnék elképzelni és még sok-sok párnát.
  A zöld falhoz meg fa ágyat. :)

  VálaszTörlés
 8. Kicsit nyomasztó,de tetszik.Lehet a zöld fal a hibás,így én 7 pontot adok!! :))

  VálaszTörlés
 9. Sok vonás, amitől idegenkedünk, a britek számára magától értetődő kunyhó-stílusnak köszönhető: http://videkistilus.blogspot.com/2011/05/videki-stilus-2-cottage-kunyho.html
  Attól még nekünk is lehet véleményünk, persze. :-)

  VálaszTörlés
 10. Hát nálam befutna egy erős ötösnek nem nagyon csípem az alacsony házakat,szobákat és azok a kalitkák sem oda valók szerintem,viszont a gerendákért rajongok és az ágynemű is tetszik :)

  VálaszTörlés
 11. Sziasztok.
  Szerintem ez nem alacsony, hanem tetőtér.
  Ami nekem nem: ez a zöld, a kalitka, a sok rózsa-minta.
  Ami nekem igen: a plafon, a képek, a padló és az éjjeli lámpák.
  Összhatás: nekem nem a pihenés jut erről a szobáról az eszembe.
  Max. 5 pont, ha háló.

  VálaszTörlés
 12. Én is 5-öst adnék rá. Ha csak a hálóban van ilyen belmagasság, az nekem nem zavaró, ettől olyan "kuckós" lesz. A gerendák a padló a lámpa meg az éjjeliszekrény is tetszik. Nekem igazából az ágy meg a takarón az a rengeteg rózsa nem jön be. A takarónak a kockás része meg a kettéosztottsága tetszik, a rózsás mintát úgy általában nem szeretem, ezért zavaró nekem.

  VálaszTörlés
 13. Dóri,
  mintha tíz évvel ezelőtti önmagamat hallanám... azóta volt egy romantikus fordulatom, azt hiszem. De tökre értem, amit mondasz.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Konkrétumok a kiskonyháról III.: a furcsa tárgy

Mint arról már többször írtam, a ház előterében lesz egy apró konyhasarok – és meggyőződésem, hogy bármilyen minimális a hely, el kell helyeznünk benne egy-két olyan tárgyat, amelyik nem kimondottan a funkcionalitása miatt van ott, hanem azért, hogy feldobja a látványt. Egy pár olyan elemet, amitől érdekes lesz – de nem túlzsúfolt.

Mostanában nagy felismerésekre jutottam a rendrakás kapcsán.
Ismerős az érzés? Amikor egy ősi igazságra, ha úgy tetszik, közhelyre jössz rá azért, mert végre nemcsak olvasol róla, hanem a saját bőrödön érzed, hogy ez, bizony, így van. Hogy a dolog nem úszható meg.
(Oké, ez a megállapítás maga is közhely.)
Pontosan ilyen közhely az, hogy a kupi a lelki káosz lenyomata. Méghozzá, nagyon cikis – és igencsak szembeszökő – lenyomata.
Csodálatosan mutatja, hogy nem vagy ura a helyzetnek.
Viszont, ha sikerül úrrá lenni a kaotikus állapotokon, megérkezik – lépésről lépésre – a nagyobb nyugalom is.

Élénken emlékszem azokra az esetekre (hát, persze: mivel most is van…

Saját kútfő (1. rész)

Megvettük a házat másfél évvel ezelőtt, és annyira naivan bólintottunk egy csomó hiányosságára, hogy ma már csak mosolyogni tudok rajta. Derékmagasságig vizesedik a fal? Semmi gond, majd ezzel kezdjük! Lóg a nyári konyha ajtaja a zsanérról? Hát, igen, érthető, nem mai csirke már. Nincs teteje a kútnak? Persze, azt sem fogjuk így hagyni. 

Hogy is hagynánk így.
Ez a csillogó szemű, felújításra kiéhezett, elhamarkodottan sokat vállaló hozzáállásom - a korlátozott anyagi lehetőségekkel párosítva - azóta sok fejtörést okozott saját magamnak, de szerencsére, a kút még a könnyebben teljesíthető feladatok közé tartozott. És már nagyon bökte a szemem a téglákkal lenyomott, ferdén odacseszett ráhelyezett paladarab is.
"Csak" anyag kellett hozzá - és ember. 
Mondom, naïveté...
Volt terv a fejemben, le is rajzoltam filccel, khm, perspektivikusan, egy darab papírra, aztán finomítottam rajta, győzködtem a kiszemelt embert, hogy menni fog ez neki, a gyerekeket pedig minden sétánál figyelmez…

Hidegburkolat: a győztesek I.

Vettem a bátorságot: a házban egyik este a telefon kijelzőjén látható kép alapján választottam ki a fürdőkbe kerülő padlólapok közül a két befutót úgy, hogy nem láttam őket bemutatóteremben. Merész, majdhogynem vakmerő módszer, ugye? 

Csak saját felelősségre szabad ilyet csinálni! 
Nem nagyon okos dolog akkora horderejű döntést, mint amilyen az éveken át nézendő hidegburkolatok kiválasztása, online meghozni, de az a helyzet, hogy az előző burkolatos bejegyzésekben (1. rész & 2. rész) taglalt, bemutatótermekben gyűjtött inspirációkat így absztraháltam (vagy mi), a rendelési idők miatt ki akartam mondani az utolsó szót és hát, állati jó szemem van. Nem bántam meg a választásaim, sőt. 
Tudtam, hogy szofisztikált, időtálló, nem vibráló, nem túlzottan markáns vagy túl divatos mintájú, alapszínüket tekintve mindenképpen világos lapokat akarok (a fő fürdőszoba eléggé sötét), ha lehet, kis csavarral, mert a visszafogottan vízparti stílusú nyaralóba ez belefér. Így lett egy pici poén is, és…