2011. január 7., péntek

Norvég

Mi kell a tökéletes hálószobához?

forrás: cotemaison.fr
    A legszürkébb, fagyos januárban norvég mintás ágytakaró kell hozzá. Igen. Paradox módon, januárban a norvég minta egyenlő a melegséggel. 
***
    Az ágy teljesen egyszerű, nincs mit hangsúlyozni rajta. A fókusz inkább a művészien kidolgozott, ugyanakkor rusztikusan egyszerű és nagyképűségtől mentes ágytakaróra és párnákra esik. Jólesik észrevenni a velük harmonizáló függönyt.
    Feltűnő a pofonegyszerű, puritán falburkolat praktikuma: egyszerre a meszelt fal hidegségét "kibélelő" fejvég és könyvtartó. Ja, és kábelbújtató. A legmenőbb rusztikus éjjeliszekrény-pótló. A bekúszó kőfal lágyítja a sok hideg szín együttes hatását.
    Az ágy felett látható közepesen érdekes festmény attól lesz kifejezetten izgalmas, hogy a színei tökéletesen egyeznek a gyéren berendezett szoba színeivel. Az is jó, hogy nem geometrikus ábrázolás. Képzeljük el nélküle az enteriőrt! A szoba éppen az egyediségét veszítené el így. A két szép vonalú lámpa keretezi a látványt. Jó, hogy szürkék a lámpaernyők, jó, hogy sötétszürke a képkeret. De a legjobb az, hogy nincs semmi más a szobában. A nyugalom ismét a rusztikus minimálnak köszönhető.

Téli álom a szimmetria jegyében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése