Ugrás a fő tartalomra

BUÉK helyett

Rászabadítottam a Google Fordítót a nagyszerű és nagyon svéd nyelvű IKEA dizájn- és ihletadóoldalra, a Livet Hemmára.

a Livet Hemma honlapról

Ez jött ki.
***
Boldog és vidám ELADÓ
Mint 3 rajongó

2 napja

Remélem a karácsony már hangulattal teli és boldog új évet. Lehet, hogy volt munkája a napok, és hogy volt időm kitalálni, hogy új projektek otthon. Akkor szeretném elmondani a nagy midvinterrean IKEA, amely ma kezdődik, és folytatódik január 23-ig. Ha kíváncsi vagy, mi Reas a bizonyos bolt, akkor vessen egy pillantást ikea.se.

Saját nagy belső fogadalmat 2011-re, hogy vigyázzon a szoba mögött zárt ajtót. Maradj mosoda bolyhos, vasalódeszka, eszköztár, nyomtató, fájlok és fontos telelő muskátlik.

Tavaly ősszel volt a törekvés, hogy tartsa 15 fokban a szobában, hogy a tökéletes téli álom az összes az én szeretett tantblomor. Az első hideg zárószerkezet, a barátnőm megvétózta, és az elemek voltak. A barátom, akarja a követ, hogy helyet adjanak egy Daybed a tároló, munka, hobbi, mosoda és vasalás szobában.

Más szóval, van egy kellemes belső tervezési feladat vár rám, és a cél az, hogy nyissa ki a zárt ajtót, a szobába, ahol egy vendég soha nem teszi be a lábát.

Van egy zárt ajtót otthon? Vagy egy izgalmas belsőépítészeti projektek a csővezeték?

Ne megosztani veletek ebben az életben otthon. Mi kíváncsiak, hogy az intelligens lakberendezési megoldások.


***
Mit mondhatnék? Nekem is ez a nagy belső fogadalmam 2011-re.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…