Ugrás a fő tartalomra

Nigella receptjei karácsonyi enteriőrökre III.

Update: upsz. Elsőre nem azt a videót ágyazta be a blogger, amelyiket akartam. Bocsánat. Akkor most újra.
***
       Tisztában vagyok azzal, hogy régen vége van a karácsonyi szezonnak (tényleg!), de most tanulom, hogy a blogban tett ígéreteket be kell tartani. Mindig. A könnyelműeket is. Még fél órám van, amíg elkészül a  kapribogyóval felturbózott csirkepaprikásos lepényem, ez alatt az idő alatt Nigella-videókkal kínzatom magam. (Mennyivel jobban hangzik angolul: Chicken Paprika Pie.)
      Úgy képzelem, hogy aki ezt a bejegyzést olvassa, megbocsátja nekem, hogy az első Nigella-filmecske, amelyről írok, karácsonyi témájú. Én pedig tanulgatom a videók blogba ágyazását... Egyúttal megígérem, hogy leszállok a karácsonyról, és a következő filmrészlet egészen más lesz.
***
     Lássuk, hogyan zajlott a karácsonyi buli előkészítése Nigella stúdiókonyhájában, amely, persze a megtévesztésig olyan, mint a sajátja. Érdemes 3:45-től figyelmesen nézni, az addigi eseményeket úgy tudnám összefoglalni, hogy Nigella figyelmeztet: ne érezzük magunkat áldozatnak karácsonykor, és a kellő előkészületek után rendezzük  jó hangulatú partikat, valamint "lovely"-nak becéz egy nagy adag nyers, cupákos, bepácolt oldalast.



       Idáig csak néhány részletét láttuk a feldíszített lakásnak: semmi fakszni nem jellemző, ellenben számos fényfüzér lóg a lépcsőről, a konyhabútorról, és ahol különösen mutatós: a kandallóról. A kandallón még egy sor gyertya és girland is helyet kapott. A konyhában karácsonyi képeslapok kiállítása teremt klassz összképet.
      3:45-nél jön az, amiért imádjuk Nigellát: a főzés és az előkészületek hangulatáért. Életképek következnek: Nigella a helyi piacon vásárol gyümölcsöket, amelyeket aztán díszként használ a bulihoz. A szerényen csak "bacchanáliá"-nak nevezett összejövetelen a szőlő és a klementin a főszereplő, utóbbi a levelével együtt. És tényleg, asztali, ehető dekorációként is tök jól néznek ki! Az karácsony hagyományos színeire erősítenek rá a piros-zöld-fehér cukorkák és az arany fóliába csomagolt szerencsepénz-csokik. Ennyi. Egyszerű és nagyszerű. Ezt a dekorációs ötletet jövő - ööö, akarom mondani, idén - karácsonykor be fogom vetni.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Regénybe illő - vidéki házriport

Learning to let go ... (zene bekapcs.) Nagyon régóta várok arra, hogy bemutathassam ezt a házat. Gyerekkoromban egyszer jártam benne (akkoriban lakatlan volt), és máig emlékszem a színes üveggel kirakott padlásablakra. Már akkor, öt-hatévesen arról álmodoztam, hogy hasonló otthonom lesz egyszer. A ház másé lett, a lehető legértőbb kezekbe került, én felnőttem, az álmaim egy részét feladtam, és visszatértem. A visszatérés azért nem ment egykönnyen. A tulajdonosok ugyanis először vonakodtak - nem beengedni , kiváló vendéglátók és nagyszerű emberek, hanem: megjelenni . A házat megjeleníteni. A magazinoknak eddig sikerrel ellenálltak, Kos-természetemmel mégis rávettem őket, hogy a publikum elé tárják az otthonukat. Egy blogon. A látogatás után több hónapig a gépemben pihentek a fotók - féltve őriztem őket, és próbáltam más fórumra ajánlani a képriportot. A körülmények nem engedték, hogy máshol jelenjen meg. Nagyon boldog vagyok, hogy végül a saját blogomon lett a helye. Fr...

14. blogszülinap

Ma, akárcsak 2010-ben ugyanezen a napon, két bejegyzést írok, hogy így ünnepeljem ezt a felületet és azt a sok mindent, amit attól kaptam, hogy tizennégy éve írok online naplót. :-) Utána viszont lehetséges, hogy tartok egy kis szünetet, mert van néhány időigényes dolog, amire jobban kellene koncentrálnom most, mint erre a hobbira.  Az a "probléma," hogy mivel mostanában újra szeretek blogot írni, ha van szabadidőm, automatikusan az jut eszembe, hogy befejezzem a megkezdett bejegyzés-vázlatokat, holott igazság szerint okosabb lenne most mást gyakorolni. Addig is, amíg visszatérek, néha benézek majd: írjatok kommentet akár ide, akár más posztok alá, válaszolni fogok rájuk! Akkor jöjjön néhány narancsos árnyalatú fotó és a rövid beszámoló arról, milyen az őszi szünet a háznál. H. szalagavatója után jó beteg lettem -- nem lepett meg, a sorozatos nem alvás nyilván megtette a hatását --, úgyhogy az egész hét torokfájással és náthásan telt. Egyedül azért tudtam dolgozni, mert H.  h...

Nyerj BeCake' tortatartót! - interjú és játék a TeaRoom gasztrobloggereivel

November 2-án lesz a Country Komfort második születésnapja! A tavalyi torta és a hozzá kapcsolódó játék annyira jó emlék maradt, hogy biztos voltam benne: idén is megünnepeljük a blogszülinapot. Bemutatom a TeaRoom gasztroblogot: három tehetséges lány, Edi, Vera és Eszti írja, akik receptjeiket igényes grafikákkal, gyönyörű fotókkal, egyéni ötletekkel fűszerezik. Ráadásul a bloghoz kapcsolódva egy önálló, hiánypótló brand is létrejött: a BeCake' tortatartó-manufaktúra. Végre nálunk is hozzá lehet jutni ilyen szépséges tortatálakhoz - olvasd el az interjút, és ha szeretnél nyerni egyet, játssz velünk! (A blog születésnapján bemutatom azt a szuper tortát, amit a lányoktól kaptam. Mert torta nélkül nincs szülinap. :-)) Miért a (Green) TeaRoom nevet választottátok a blogotoknak? Amikor megalapítottuk a blogot, akkor mindhárman a Greenroom-nál, egy kreatív ügynökségnél dolgoztunk. Napról-napra egyre többet esett szó a mi kis hobbinkról, melyet végül egy blog for...