Ugrás a fő tartalomra

7 + 1 újévi fogadalom

Bizsergés és fáradtság: ezzel a két szóval írható le legjobban a mostani állapotom. 


1. A Ház felújítása kapcsán okos leszek, figyelmes, realista, ugyanakkor fantáziadús és határozott; amikor pedig majd nagyon stresszes lesz, relaxációs technikákkal és azzal, hogy megpróbálom kívülről szemlélni a problémát, megőrzöm a nyugalmam. Meg fogjuk csinálni.


2. Megtalálom az álommunkát. Ez esetemben valahol a tanítás - angol és magyar nyelv - kultúra - gyerekek - szöveggondozás - lakberendezés - styling területek nagyon nem egyszerűen kijelölhető határmezsgyéjén van. Ha tudtok valamilyen érdekes álláslehetőségről, írjátok meg a countrykomfort@gmail.com címre, kérlek!

3. Sok időt, türelmet, odafigyelést szánok a gyerekekkel a kedvenc dolgainkra. 


4. Megtanulok valamit. A legnagyobb kedvem a fuvola újrakezdéséhez van; a stabil alapszint már boldoggá tenne. (Csak felnőttként tanultam valamennyit, kb. tizenöt éve.) Vagy egy kis zongora... ezek a hangszerek vannak itthon, ugye. Fényképezés. Jóga. Mindez a YouTube intenzív igénybe vételével.

5. Amikor van egy szabad órám, azt értelmes kikapcsolódással: barátokkal / filmnézéssel / mozgással / olvasással / rendrakással / tanulással (ld. 4. pont) töltöm, nem pedig fölösleges facebookozással, instagramozással, múltbeli ügyeken való rágódással vagy evéssel jövőbeli ügyekhez köthető passzív szorongással.Margitsziget                                                                    saját erdő

6. Bármilyen és bármekkora bevétellel kapcsolatban alkalmazom a 70%-s szabályt: azaz, az összeg 30%-át azonnal félreteszem. A megtakarításokat régóta vágyott dolgokra költöm, de csak akkor, amikor itt lesz az ideje.

7. Többet fogunk utazni, figyelve az anyagiakra: most nem a drága utak ideje jött el. Belföldön is nagy kedvem van néhány hely felfedezéséhez, évszaktól függetlenül, akár vonattal is. 


+1: a szisztematikus rendrakást napi rutinná teszem. Nagyon lelkes vagyok, de most már itt az ideje, hogy kitartó is legyek. Erről @rendezo365 néven az Instagramon is beszámolok (külön blogot nem indítok, mert nem írogatni kell, hanem csinálni, hehe); kövessetek ott is!


                                              égősor                                                        karácsonyfa

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…