Ugrás a fő tartalomra

12 hónap - 12 vidékies alapdarab

Nálam a január arról is szól, hogy örülök a meglévő magazinjaimnak és könyveimnek, és amikor akad egy fél órám, akkor ötleteket gyűjtök, illetve álmodozom az olvasásuk közben. Mostanában az a kedvenc játékom, hogy elképzelem, mi lenne, ha lenne egy vidéki házikónk (ezzel talán nem vagyok egyedül...). 

Melyek azok a tárgyak/helyiségek/bútordarabok, amelyek nem hiányozhat(ná)nak belőle? 


Alapos lapozgatás és gondolkodás után itt az én listám. Idén itt, a blogon minden hónapban körbejárom majd az egyik pontot: milyen típus tetszik, hová tenném pontosan, mennyibe kerül stb.

Szerintetek is ez a tizenkét legfontosabb alapdarab egy álom-vidéki házban, avagy: mit hagytam ki?

1. vaskályha

2. porcelánmosogató

3. deszka ágyvég (egy éve várok arra, hogy megcsináljuk, idén nekilátunk)

4. szekrény (kipipálva; pl. a nagypapa üveges szekrénye a pincéből)

5. kredenc

6. cementlap

7. füles fotel

8. lábas kád + régies mosdó - asztalba építve

9. előszobafal (+ érdekes tapétadarab + kosarak + pad)

10. mudroom, azaz előszoba/belépő, ahol a gumicsizmákat meg a muskátlikat tartjuk és kezet mosunk :-)

11. lámpások, tömbgyertyák, fa gyümölcsösrekeszek (a kiegészítőket egybegyűjtöm, hogy ne lépjem túl a 12 pontot)

12. ipari stílusú lámpa (pl étkezőasztal fölé)

 (fotók innen)




Megjegyzések

  1. Látod, én meg egy hasonló padra vágyom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...milyen igazad van, a háttérben már készül a plusz 12 itemből álló lista!

      Törlés
  2. Erre nem lehet mást írni csak azt,hogy DETTO! :-)

    VálaszTörlés
  3. Hát az a pad az szerintem egy lóca és arra biztos szükség van. Helybeli apróságok is jól néznek ki, mint mozsár, teknő meg efféle. Aztán az ódon cserépkályha, az is jó, nemcsak a vaskályha. Kancsók, tálak stb. vagy csak dekorációnak, vagy használatra is. Sparhert, vagy ha például milliiomos lennél akkor AGA. Na ennyit erről, mielőtt még eljutok a sok millióhoz! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálatok van is jó néhány darab, ami sokat dob a látványon! Jaj, sparhelt, ne is mondd :-)

      Törlés
  4. Sziasztok!

    Már megint én vagyok, mert most találtam ezt a Facebookon. Hát nem isteni?
    http://www.marmalade.hu/haztartas/oldal-1/cikk/14-praktikus-furdoszobai-tarolo-otlet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De, jók, nekem főleg a deszkából ácsolt ez meg az tetszik, pedig általában nem szeretem a nagyon rusztikus bútorokat, de a létra is meg az állvány is szuper!

      Törlés
  5. Sziasztok!
    Eszembe jutott egy számomra kedves darab. Tányértartó polc/tálaló szekrény, melyre a tányérokat élével egymás mellé kell tenni, mint a könyveket a könyvespolcra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ritka, ez nagyon jó! Papíron már készül a kiegészítő lista, a tányértartó is rákerült!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Regénybe illő - vidéki házriport

Learning to let go ... (zene bekapcs.) Nagyon régóta várok arra, hogy bemutathassam ezt a házat. Gyerekkoromban egyszer jártam benne (akkoriban lakatlan volt), és máig emlékszem a színes üveggel kirakott padlásablakra. Már akkor, öt-hatévesen arról álmodoztam, hogy hasonló otthonom lesz egyszer. A ház másé lett, a lehető legértőbb kezekbe került, én felnőttem, az álmaim egy részét feladtam, és visszatértem. A visszatérés azért nem ment egykönnyen. A tulajdonosok ugyanis először vonakodtak - nem beengedni , kiváló vendéglátók és nagyszerű emberek, hanem: megjelenni . A házat megjeleníteni. A magazinoknak eddig sikerrel ellenálltak, Kos-természetemmel mégis rávettem őket, hogy a publikum elé tárják az otthonukat. Egy blogon. A látogatás után több hónapig a gépemben pihentek a fotók - féltve őriztem őket, és próbáltam más fórumra ajánlani a képriportot. A körülmények nem engedték, hogy máshol jelenjen meg. Nagyon boldog vagyok, hogy végül a saját blogomon lett a helye. Fr

Teázós

Totálisan összefüggéstelen lesz, amit ma írok; vegyük úgy, hogy az esőt nézve virtuálisan együtt iszunk valamilyen finom teát ( te-ázás, hahaha ), és van nálam tíz noteszlap mindenféle témában. Tegnap elkezdett poszt. 1. Aki szokott a Rossmann-tól rendelni, és szereti a szakácskönyveket, annak szerintem érdemes most élnie azzal az akcióval, amelyikben bio élelmiszerek mellé Stahl Judit-szakácskönyvet adnak ajándékba. Nem tudom, miért van így, mert a stílusa néhol elképesztően modoros, mégis ő tudja azt, amitől kb. önálló olvasmány lesz a receptgyűjtemény, de mint receptgyűjtemény önmagában is vérprofi. Továbbajándékozni szintén jó. 2. Azt hiszem, el kell fogadnom, hogy az érvényesülés és kapcsolatépítés címén végzett tevékenységek 9/10-e nekem nem megy -- és nem is tartom őket ízlésesnek (biztosan azért, mert kompenzálok). Magamat pedig gyakran tartom bénának, amiért nem építek és nem érvényesülök. Ami még rettenetesen irritál, az a  "ki kinek a kije"  nevű társadalmi társ

Lomtalanítás 2020

Megint visszafelé haladok az időben: ez a szuper gyűjtésünk még akkor történt, amikor nem világméretű járványról volt szó. Az egyik utolsó gondtalan esténk volt, mondhatni. A kerületünkben minden évben figyelem az évente egyszer legálisan utcára hordott tárgyakat (bútormániásként nem bírok nem odanézni), de egyrészt nekem is volt egy minimalista fordulatom, és óvatosabb lettem az esztelen halmozással kapcsolatban, másrészt emlékeim szerint az elmúlt pár évben az egyre erősödő tendencia az volt, hogy napokkal előbb megjelentek a lomisok, krétával felrajzolták a felségterületüket, a lomtalanítás napján pedig kiváló érzékkel, hangos perpatvarok közepette lefoglalták a legmenőbb cuccokat, majd azokat tőlük lehetett megvásárolni .    A gyerekeknek gyártottam is elméleteket arról, hogy végtére is társadalmilag - vagy mit tudom én, milyen szempontból - jól van ez így, hadd éljenek meg belőle, ez nekik így is egy _megalázó, durva_, sokat utazós, hosszú, munkás nap, a mi lakásunk p