2014. január 5., vasárnap

10 dolog jövő (=idén) karácsonyra

2013-ban kimaradt, idén szeretném majd bepótolni:

1. szépen becsomagolt ajándékok faládában/nyitott bőröndben;

2. névkártyák (ülésrend-jelölők) az asztalra;

3. közös fotó, amelyiken végre senki sem izeg-mozog (= nem mozdul be);

4. gránátalmás panna cotta;


5. hangolódás az ünnepre a sztárséfek karácsonyi videóival és karácsonyi dalokkal (Nigella, Jamie, Christmas Radio etc.);

6. mécsesek a balkonra;

7. egy Pagonyból származó gyerekkönyv, amit tutibiztos helyre rejtettünk el még a nyáron, és most fogalmunk sincs, hol lehet;

8. kis gyümölcskenyér sütőformában mint gasztroajándék;


9. több fényfüzér a lakás különböző pontjain;

10. egy darab szarvasos díszpárna valahonnan (a tescoban elfogyott, mire odajutottunk).


Nektek mik?

5 megjegyzés:

 1. Javaslom a szarvasos díszpárna (huzat) házi elkészítését :)) Ha most elkezded, tuti elkészül Karácsonyig.
  Nekem egyébként a dekorációk korábban elkezdése, ajándékok időben (!!!) beszerzése, elkészítése és becsomagolása (!), gasztroajándékok kötelezettség-érzet nélkül, fényfüzér mostmár végre, karácsonyfa nem utolsó pillanatos beszerzése összeveszés nélkül. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Fanni, BUÉK!
   Öö, csiszolni és festeni fényévekkel jobban tudok, mint varrni, de egyébként jó ötlet. Úgyis szeretnék filcanyagot venni még időben. Képzeld, most csak úgy rejtettem el ajándékot (a spejz felső polcára, pssszt), hogy előbb be is csomagoltam. És a fa alatt egyetlen csomagról nem jutott eszembe sehogy sem, hogy kié, a többi stimmelt (de következetes csomagolópapír-használattal ez is elkerülhető :-)).

   Törlés
  2. ja, plusz egy dolog: a most karácsonykor megvett karácsonyi szalvétát használni, mert most találtam meg... kibontatlanul. :)

   Törlés
 2. Talán ez az első év az életemben, hogy nincs jelentős hiányérzetem. Egy nagy baki volt, hogy a szuper ajándéknak hitt medvehagymás olajaimat ki kell dobnom, mert kiderült, h. valami oltári veszélyes baktérium tenyészhet benne, Nagyon valószínűtlen persze, ám gondoltam, mégse kéne ilyen raffkós módon kinyírni valakit. 10 helyes kis üveg...Szerettem volna egy rendes abroszt venni , szép textilszalvétákkal, na ezt akkor inkább megvarrom majd. Szét szeretném válogatni a karácsonyfadíszeket, a fehéres színcsoportot külön szedem a piros -arany társaságtól. Jól néznek ki együtt is, de ezt meg kell próbálnom, és akkor ha kell, még szaporítom őket. Találkozni szeretnék a szalmadíszes nénivel, aki félelmetesszép cuccokat gyárt, potom pénzekért. Szerettem volna felújítani pár fémdobozt, de elkéstem a festéssel, már túl hideg volt kint. De annyi minden sikerült szépen, időben, jó sokat aludtunk, játszottunk, és mind együtt elmentünk az éjféli misére is!!(Jajj, még egy baki eszembe jutott, ami nem karácsonyi, 1 és fél tányér kocsonyámat megevett egy rendetlen macska!!! :( :D )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szilvi,

   jó olvasni, hogy ilyen szépen sikerült az ünnepetek.

   Fémdobozok átfestése, ez nagyon tetszik! És a macska-sztori is...

   Nekem is gyengéim a szalmadíszek, és nem is csak a fán szeretem őket. Még egyet ideírok: engedni korcsolyázni a lányom, akit féltésből és kényelmességből lebeszéltem az idén, pedig azt hiszem, nagy élmény lett volna neki.

   Nálunk végre szétkerültek a karácsonyi és az egyéb textilek a felső konyhaszekrényben, ami nem jelenti azt, hogy ne tudnék még párat elképzelni... a zöld-piros terítő helyett például nagyon bejönne az arany-bézs irány, persze, sok fehérrel. Vagy fehér terítő és teríték, ezüst evőeszközzel és ezüstszínű díszekkel stb.

   Törlés