Ugrás a fő tartalomra

Barnából fehér, elegánsból romantikus

Meséltem egyszer, hogy szereztem ingyen bútorokat. Mindegy volt, hogy nem racionális terv városi lakásban tárolni őket, mindegy volt, hogy majdnem beleszakadtunk, mire felcipeltük őket...

Most azzal a jó hírrel szolgálhatok, hogy mindegyik használatba került!

A Farrow and Ball festékkel galambszürkére frissített TV-szekrény gazdára talált, egy fiatal páré lett. Nagyon örülök, hogy sokan érdeklődtetek iránta, akkor ezek szerint ez egy jó irány. :-)

Az üveges dohányzóasztalt, a lámpát és a könyvespolcot eleve meg akartam tartani. 

Nézzük, mi lett velük, szép sorjában. A könyvespolc barnából indult:


Majd alapozás után mindenki, de tényleg: mindenki, aki látta, meg akart győzni arról, hogy ilyen kopott-fehéren kellene hagyni.


Szerintem sem volt rossz, de mindenképpen szerettem volna "szabályosan" lefesteni a fedőfestékkel - jelen esetben a szintén F&B "New White"-tal. Így is lett.


A lámpa és az üveges asztal is fényes-barnán kezdte:


Majd alapozás után

"New White", azaz sárgásfehér színű lett.

legközelebb mindenképpen használok maszkolószalagot


Itt kell beszúrnom egy megjegyzést a lámpásbácsi-projektről. Régóta gyűlnek a rissz-rossz lámpa-alkatrészek itthon, és ha már az ingyen szerzett lámpát lefestettem, és újra kellett huzaloztatni, rendbehozattunk egy régi porcelántestűt is. A dobozban még a káosz látható:


Ilyen lett a régóta ide-oda rakosgatott, rózsaszín ernyővel.


istenien lehet olvasni a fényénél

Itt pedig a bónusz: az új ernyőt kapott régi porcelánlámpa és a berendezett polc részlete.


Megjegyzések

 1. Nagy szép lett mindegyik. Talán ha sikerül megint szerezni bútort, akkor ebbõl még biznisz is lehet. Boldog Újévet kedves mindnyájatoknak! Remélem mindenki jól van.

  Puszi
  Júlia

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Boldog új évet nektek is!

   Idén is van egy pár befejeznivalóm - és ha meglátom valamelyik felújítandó bútorban az üzleti potenciált, lecsapok majd! ;-) A saját magunknak rendbe hozandó cuccokkal is egy egész nyarat lehetne eltölteni...

   Törlés
 2. nekem is van ilyen TV-szekrényem, vagy 40 éve nyertem a lottó tárgynyeremény sorsoláson TV-vel együtt + 1000 ft antennapénzt ! Nahát, nagy szám volt, nem beszélve arról, hogy ez volt az első közös tévénk... Most elgondolkodtam a lehetőségeken, mivel még a szekrény megvan.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nem is kellett nagyon csiszolni, és nagyon praktikus darab szerintem! milyen színre gondoltál?

   Törlés
 3. gratulálok a szekrényhez, de tényleg jól nézett ki kicsit "kopottabban" is... SZeretném megkérdezni, hogy milyen alapozót használtál, nem kellett előtte lecsiszolni, vagy ezt kérdeznem se kellene??? Gabi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Gabi,

   most már tényleg kell egy kopottra festett bútort is csinálnom, ha ennyien mondjátok... :-)
   Farrow and Ball alapozót használok, mert arra tényleg gyönyörűen tapad a festék, és a színe is így lesz garantáltan olyan, mint a színkártyán. Elég kiadós a 7 dl-es doboz. Kicsit csiszoltam mindegyik bútort, de nem a natúr fáig, inkább csak a felületi egyenetlenségeket + a lakkot szedtem le. Sok sikert - te mit tervezel felújítani?

   Törlés
  2. szüleimtől örököltem nemrég koloniál bárszekrényt és egy alacsony üveges tálalószekrényt, amelyben a sárga-zöld üveget is szeretném kicserélni, és azon gondolkozom, hogy "'kopott" barna szekrényre festeném-pácolnám....
   Te mit szeretnél koptatni?
   Gabi

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…