2013. május 17., péntek

Rendrakás a konyhában: motiváció

Ma reggel, munka előtt sebtiben kitakarítottam a hűtőszekrényt - valamiért egy levendulás tisztítószerrel. 

Azóta - sejthetitek - ha csak kinyitom a hűtőajtót, végigpörög a tudatalattimon a "molyirtó? de miért? miért pont itt?" gondolatsor, és mindennek enyhe provence-i bukéja lett, szóval, nem volt annyira jó ötlet.

A nagyon-nagyon esedékes konyhatakarítás kapcsán ismét felmerült bennem, hogy milyen is lenne számomra az álomkonyha. (Azon kívül, hogy más takarítaná, aki ugyanakkor nem nyúlna a személyes dolgaimhoz és olvasna a gondolataimban, értitek.)

Az itt látható három képből három kardinális tulajdonságot emelnék ki:

1. Legyen benne valamilyen régi használati tárgy. Akár több is, akár esetlenül halmozva is.
(Ha rend lesz, megmutatom a mieinket.)


2. Legyen benne sok szép (fehér) tányér. Milyen triviális kívánság! És mégis: máig sincs sokféle, magában mintás törtfehér tányérom. Most már biztos, hogy valamelyik online kincsesbányából venném őket.


3. Legyen benne míves és márkás és lehetőleg elnyűhetetlen a csap, a sütő, a tűzhely és társai. A nagyon archaizáló modern sütőket nem annyira szeretem, de a nem giccses vízcsapoktól ellágyulok, mint ioncserélőtől a pesti víz, oh.


A listát holnapig tudnám írni, de most inkább a ti véleményetekre vagyok kíváncsi: minek kell lennie a jó konyhában?

U.i.: A képhivatkozásokkal most bajban vagyok. Mostanában minden kép a pinterestről van, és mindegyik régi mentés a gépemen. Az pedig nem igazi hivatkozás, hogy forrás: pinterest.com, bármennyire is dívik a Facebookon, pfff...

1 megjegyzés:

  1. A konyhában kell lennie egy kredencnek. Ha lehet régi fenyõ legyen vagy ha sok pénzed van, akkor tölgy. Olyan Welsh dresser a legjobb, lent szekrény, fönt nyitott polcok. Tüzhely legyen AGA vagy ha annyira nem telik valami massziv, sok égõs modern, de zománcozott legyen. Beépített nekem nem tetszik, hála az égnek már nem nagyon divat. Legyenek polcok amin vannak a különbözõ dobozokban, üvegekben (egér biztos!) a liszt, cukor, só, bab, mogyoró stb., stb. Füszeres polcok is legyenek, sõt ha van rá hely föl is lehetne akasztani a lábosokat meg a serpenyõket. Legyen valahol egy pár régi akármi: kávéfõzõ, daráló, mozsár stb. Dísznek jó és igazán hangulatot ad. Egyetértek, az ilyesmit órákig lehet írni, így most abbahagyom. xx

    VálaszTörlés