Ugrás a fő tartalomra

Jön! jön! jön! a kerti szezon

Akinek verandája van, mindene van. (Petrik Adrien)

Akinek kertje van, irigylésre méltó helyzetben van. Főképp tavasztól őszig. (CK)

Még a márciusi havazások közben vacogtunk, amikor elmentettem ezt a nulla kiadással járó kerti ötletet. Eszembe jutnak gyerekkori barátaink, G-ék, akik mindig körbevezettek a kertjükön, mielőtt elkezdhettünk volna pingpongozni (végre) és grillezni (végre), a kötelező körök alatt pedig századszor sem tudtam megjegyezni, hogy mi micsoda, mert csak annyit láttam, hogy ott egy "cakkos levelű zöld", mellette pedig egy "kevésbé cakkos levelű zöld". Ma már én is nagy fűszernövény-imádó vagyok (a kedvencek sorrendben: 1. bazsalikom 2. menta 3. citromfű), ergo a legtöbbet felismerem, de ezek a tégla-jelölők nagyon bejönnek, hasonlót fogok is festeni idén nyáron.

A limonádés kerti parti ötletét pedig szintén emlékeztetőként hagyom itt: nemcsak a napokon belül esedékes negyvenfős - ámde lakásban tartott - összejövetelre, mert ott is a mentás limonádé lesz az egyik sztár, hanem majd a későbbiekre is. "Csak" magunknak akár. És tök jó ötlet a jégtárolás tiszta, rusztikus kaspókban.

Mik a nyári kerttuning-terveitek?

Megjegyzések

 1. Ez tényleg jó ötlet, bár nekem jelenleg annyira kevés téglám van, és hát persze inkább kerti útra kell, de megjegyzem. Köszi

  Petra

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. örülök, hogy tetszik, Petra! Az a kerti út biztos sokáig jó lesz - a miénk legalább tíz évig jól bírta a strapát, süllyedt ugyan, de működött (alapozás, egyebek nélkül). És ahogy patinásodik...

   Törlés
 2. Tudnátok ötletet adni, hol lehet beszerezni az üveghordókat? Köszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. masa, eddig csak fabrikált verziót láttam. esetleg valamelyik online (facebookos) kincsesbazár külföldi bolhapiacról nem tud szerezni?

   Törlés
 3. Nahát! Nagyon elszokhattak a CK-tõl a népek, hogy ilyen kevés megjegyzés van!  Én is elfelejtkeztem bejelentkezni tegnap, így ma pótolom. Ami a nyári terveket illeti, hát biztos, hogy telepátikus vagy. Az egyik újítás, ami már meg is van nálunk az egy új füszernövény ágyás lett. Míg a régiben még mindig megvan a citromfü, menta és metélõhagyma, az újban van petrezselyem, bazsalikom, zsálya, oregano, kakukkfü, levendula, majoránna, borsika és ott is van metélõhagyma. A másik újdonság az, hogy idén krumplit is ültettünk, ami eddig még nem volt. A többi zöldség az hagyma és zöldborsó. Persze a rebarbara is nõl mint a gaz, már raktunk is el 8 üveggel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. emiGrants,

   impozáns a herb-leltár!
   A kevesebb megjegyzés érthető, hisz én tűntem el. És most iránykeresés is van az újrakezdéssel.
   A rebarbarától hevesebben ver a szívem, de úgyis tudod!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…