2013. május 15., szerda

Jön! jön! jön! a kerti szezon

Akinek verandája van, mindene van. (Petrik Adrien)

Akinek kertje van, irigylésre méltó helyzetben van. Főképp tavasztól őszig. (CK)

Még a márciusi havazások közben vacogtunk, amikor elmentettem ezt a nulla kiadással járó kerti ötletet. Eszembe jutnak gyerekkori barátaink, G-ék, akik mindig körbevezettek a kertjükön, mielőtt elkezdhettünk volna pingpongozni (végre) és grillezni (végre), a kötelező körök alatt pedig századszor sem tudtam megjegyezni, hogy mi micsoda, mert csak annyit láttam, hogy ott egy "cakkos levelű zöld", mellette pedig egy "kevésbé cakkos levelű zöld". Ma már én is nagy fűszernövény-imádó vagyok (a kedvencek sorrendben: 1. bazsalikom 2. menta 3. citromfű), ergo a legtöbbet felismerem, de ezek a tégla-jelölők nagyon bejönnek, hasonlót fogok is festeni idén nyáron.

A limonádés kerti parti ötletét pedig szintén emlékeztetőként hagyom itt: nemcsak a napokon belül esedékes negyvenfős - ámde lakásban tartott - összejövetelre, mert ott is a mentás limonádé lesz az egyik sztár, hanem majd a későbbiekre is. "Csak" magunknak akár. És tök jó ötlet a jégtárolás tiszta, rusztikus kaspókban.

Mik a nyári kerttuning-terveitek?





6 megjegyzés:

 1. Ez tényleg jó ötlet, bár nekem jelenleg annyira kevés téglám van, és hát persze inkább kerti útra kell, de megjegyzem. Köszi

  Petra

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. örülök, hogy tetszik, Petra! Az a kerti út biztos sokáig jó lesz - a miénk legalább tíz évig jól bírta a strapát, süllyedt ugyan, de működött (alapozás, egyebek nélkül). És ahogy patinásodik...

   Törlés
 2. Tudnátok ötletet adni, hol lehet beszerezni az üveghordókat? Köszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. masa, eddig csak fabrikált verziót láttam. esetleg valamelyik online (facebookos) kincsesbazár külföldi bolhapiacról nem tud szerezni?

   Törlés
 3. Nahát! Nagyon elszokhattak a CK-tõl a népek, hogy ilyen kevés megjegyzés van!  Én is elfelejtkeztem bejelentkezni tegnap, így ma pótolom. Ami a nyári terveket illeti, hát biztos, hogy telepátikus vagy. Az egyik újítás, ami már meg is van nálunk az egy új füszernövény ágyás lett. Míg a régiben még mindig megvan a citromfü, menta és metélõhagyma, az újban van petrezselyem, bazsalikom, zsálya, oregano, kakukkfü, levendula, majoránna, borsika és ott is van metélõhagyma. A másik újdonság az, hogy idén krumplit is ültettünk, ami eddig még nem volt. A többi zöldség az hagyma és zöldborsó. Persze a rebarbara is nõl mint a gaz, már raktunk is el 8 üveggel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. emiGrants,

   impozáns a herb-leltár!
   A kevesebb megjegyzés érthető, hisz én tűntem el. És most iránykeresés is van az újrakezdéssel.
   A rebarbarától hevesebben ver a szívem, de úgyis tudod!

   Törlés