Ugrás a fő tartalomra

Függő festéseim

...egyben függő játszmáim önmagammal, a családdal, a Farrow and Ball-színkártyával, mert olyan nehéz dönteni, hogy melyik árnyalat legyen - de továbbra is meggyőződésem, hogy megéri jó festékkel festeni, még ha drága is (lehet barátokkal felezni stb.).

Mostanra szép számú bútor gyűlt össze, amelyek arra várnak, hogy végre jó idő legyen, és valahogyan kikerüljenek a lakásból, azután valaki lecsiszolja és lefesse őket. Mert nem tudtam ellenállni egy "vidd el gyorsan" ajánlatnak, és mert lomtalanításkor sosem voltunk még képesek régi bútortól megválni. Idén sem.

Ez a tegnapi bejegyzés is arról győzött meg (mint ahogy sok másik), hogy nem kell azért csupa sötétbarna bútor között élni... döbbenetes a felfrissülés, amit a világos szín adott a posztbeli tálalószekrénynek!

Nézzük a to do-listámat:

1. Még hónapokkal ezelőtt kaptam a szuperrendes naturillo.hu-tól ezeket a termékeket kipróbálásra: festékmaró paszta, olaj és rongyviasz. Megmutatom azt a szekrényt is, amit nálunk régóta üldöz mostoha sorsa: a gyerekünk születéséig a cselédszobában roskadozott az iratoktól, azóta pedig könyvtároló lett, de épp nem fér el igazán jól sehol a lakásban... imádnám, ha a fa természetes színét láthatnám viaszolva, nem ezt az egyenpácot. És aztán eldöntenénk, hogy megtartjuk-e.


2. Ingyen kapott, tökéletesen működő, szerintem szépséges lámpatest. De barna. Őszinte leszek: ezt kifejezetten azért hoztam el, mert annyira megtetszett az Évi műhelyében készült lámpa, hogy szöget ütött a fejembe: a fehér, olykor rózsaszín huzatú kanapénkhoz fehér lámpánk lesz, és kész! A csipkeernyő nekem nem fog menni sajnos, helyette egy kész, überromantikus régi darab fog a lámpatestre kerülni. És jó lesz, meg lehet, hogy megosztó, de már nagyon várom. Most, hogy írom ezeket a sorokat: nagyon is elképzelhető, hogy ezzel kellene kezdeni...?!


3. TV-szekrény. Tömör, üvegpolcos, zárható, ugyanakkor szép vonalú, praktikus darab, amit nem fogunk tudni megtartani. Színötleteket várok, és ha valaki beleszeret, le is stoppolhatja!


4. Laminált íróasztal. Szeptemberre el kéne készülnöm vele, bár a lányomnak "így tetszik, tök jó így, Mama", szerintem értékelni fogja, ha felturbózom egy kicsit. Egyébként kisiskolásoknak ideális és könnyen mozgatható.


5. Zsúrkocsi és könyvespolc azonos dizájnnal. (Utóbbiról jön majd még egy teljes alakos fotó is, ha kiszabadítottam.) Szerintem szintén szépségesek lesznek világos festékkel felfrissítve. Gazdára várnak! És ha az a gazda gyors, még színüket is kiválaszthatja.Mit szóltok? Hasonló cipőben jártok? Melyik darabban láttok fantáziát?

Megjegyzések

 1. Szia! Mindegyik szerzeményedben látok fantáziát. Én is hasonló helyzetben vagyok most. A napokban álltam neki a télen begyűjtött bútorokat lefesteni. Imádom minden fázisát ennek a munkának. A tervezgetés, a szín kiválasztása hmmm... Alig várom, hogy lássam mit alkottál.
  A múltkori posztodhoz annyit szólnék hozzá, hogy egyetértek veled teljesen. Én sem szeretem a "cukormázas" utánzatokat, de a Shabby csodákat sem. Viszont, ha eredeti holmikra vágysz, akkor szívesen ajánlom a www.galeriasavaria.hu kincsesbányát. Ismered esetleg?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nathase,
   de izgalmas: mindjárt meg is nézem a linket, amit küldtél! Egyébként te hasonló színűre fested majd az összes bútorodat?
   Igen, a cukormáz nehéz kérdés, mert sok lakberendező ismerősöm szerint a country MAGA túl cuki... Én a hangnemet tekintve szeretném kerülni a giccset, de a festésben is: nem igazán tetszenek nekem sem az agyonantikolt dolgok, persze, mindig az adott összhatás dönti el, hogy egy-egy bútor igényli-e, hogy kicsit "visszanyúzzák" rajta a festéket.
   De én még sosem tettem ilyet. :-)

   Törlés
  2. Most három bútort, két éjjeliszekrényt és egy fiókos asztalkát festek, mindhárom okkersárga lesz. A többinek még nem tudtam eldönteni a színét, így még várakoznak kicsit.

   Persze a mostanság divatos country valóban cuki, de úgy gondolom, ha nem esünk túlzásokba és óvakodunk attól, hogy elárasszuk a tereinket haszontalan díszletekkel, akkor igazán kellemes légkört lehet teremteni ebben a stílusban is.

   Törlés
 2. Hát ööö.. a laminált nem a kedvencem, úgyhogy kíváncsian várom mit hozol ki belőle. A többi egyértelműen csúcs! Jó munkát! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Enikő,

   hát az úúgy volt, hogy a szomszédunk kitette, mi pedig megkérdeztünk, hogy lom-e, és az igent hallva, azzal a lendülettel áthoztuk. :-) Úgyhogy még az emeletről sem került le. Nem egy szépség, az biztos. A fiókgomb és a szín is változni fog, ha a hétéves tulajdonos rábólint.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Új ház - új élet!

Pontosabban: régi ház, új élet...


Több mint két évvel ezelőtt írtam utoljára, mert a blogírás mellett/helyett annyi örömöt találtam a családi életben és mindenféle másban, hogy úgy éreztem, nehezen fogom csak tudni folytatni - ráadásul, ha az írás nem munka, hanem kedvenc időtöltés, akkor érezzem is úgy, gondoltam.
Tudtam, hogy bezárni viszont nem fogom a videkistilus.blogspot.hu-t.
Éreztem, hogy a folytatásához kell az újabb muníció. És meg is találtam.
Új házunk van.Egy nagyon régi, összetetten problémás, és máris eléggé szeretni való darab. Sok munka jár vele, és még nem vagyunk biztosak abban, hogy bírni is fogjuk.Lesz miről írni - gépelem, és közben újra érzem az izgatottságot, a motivációt meg a várakozást.
Természetesen nem azért vesszük meg a házat, hogy legyen tárgyam a blogra, ha-ha, de már a megvételéről is van mit mesélnem... 


Mit szóltok hozzá?
Hogyan vegyünk házat? - 10 + 1 tipp

Disclaimer: ez az én szubjektív listám. A legutóbbi bejegyzésben leírtam, hogy milyen szűk keretek között mozoghattunk, amikor házat kerestünk, és úgy érzem, hatalmas szerencse, hogy magunktól, ingatlanos szakember bevonása nélkül egyáltalán sikerült. Most azokat a tapasztalataimat gyűjtöttem össze, amelyek kellettek ahhoz, hogy ilyen... szerencsések legyünk. :-)


1. Tartsd észben: Location. Elhelyezkedés. 
A mi esetünkben konkrétan négy megye jöhetett szóba, és a mai napig úgy gondolom, hogy - az ár mellett - ez a legfontosabb és legjobb szűrő. A többi szép ház sajnos nem számít. Amikor keresés közben szembejönnek, olybá tekintjük őket, mintha nem lehetne rájuk kattintani a térképen.
2. Feküdj rá a keresésre! 
Állítsd be az ingatlanfigyelőt a rád vonatkozó paraméterekkel, de ne várd, hogy biztosan az e-mail fiókodba fog érkezni az igazi, és csak rá kell bökni. Tapasztalatom szerint nem lehet megúszni az órákig tartó, ínhüvelygyulladást okozó online keresést.
3. Ne csak az ingatlan.com-ot…