2013. május 29., szerda

Függő festéseim

...egyben függő játszmáim önmagammal, a családdal, a Farrow and Ball-színkártyával, mert olyan nehéz dönteni, hogy melyik árnyalat legyen - de továbbra is meggyőződésem, hogy megéri jó festékkel festeni, még ha drága is (lehet barátokkal felezni stb.).

Mostanra szép számú bútor gyűlt össze, amelyek arra várnak, hogy végre jó idő legyen, és valahogyan kikerüljenek a lakásból, azután valaki lecsiszolja és lefesse őket. Mert nem tudtam ellenállni egy "vidd el gyorsan" ajánlatnak, és mert lomtalanításkor sosem voltunk még képesek régi bútortól megválni. Idén sem.

Ez a tegnapi bejegyzés is arról győzött meg (mint ahogy sok másik), hogy nem kell azért csupa sötétbarna bútor között élni... döbbenetes a felfrissülés, amit a világos szín adott a posztbeli tálalószekrénynek!

Nézzük a to do-listámat:

1. Még hónapokkal ezelőtt kaptam a szuperrendes naturillo.hu-tól ezeket a termékeket kipróbálásra: festékmaró paszta, olaj és rongyviasz. Megmutatom azt a szekrényt is, amit nálunk régóta üldöz mostoha sorsa: a gyerekünk születéséig a cselédszobában roskadozott az iratoktól, azóta pedig könyvtároló lett, de épp nem fér el igazán jól sehol a lakásban... imádnám, ha a fa természetes színét láthatnám viaszolva, nem ezt az egyenpácot. És aztán eldöntenénk, hogy megtartjuk-e.


2. Ingyen kapott, tökéletesen működő, szerintem szépséges lámpatest. De barna. Őszinte leszek: ezt kifejezetten azért hoztam el, mert annyira megtetszett az Évi műhelyében készült lámpa, hogy szöget ütött a fejembe: a fehér, olykor rózsaszín huzatú kanapénkhoz fehér lámpánk lesz, és kész! A csipkeernyő nekem nem fog menni sajnos, helyette egy kész, überromantikus régi darab fog a lámpatestre kerülni. És jó lesz, meg lehet, hogy megosztó, de már nagyon várom. Most, hogy írom ezeket a sorokat: nagyon is elképzelhető, hogy ezzel kellene kezdeni...?!


3. TV-szekrény. Tömör, üvegpolcos, zárható, ugyanakkor szép vonalú, praktikus darab, amit nem fogunk tudni megtartani. Színötleteket várok, és ha valaki beleszeret, le is stoppolhatja!


4. Laminált íróasztal. Szeptemberre el kéne készülnöm vele, bár a lányomnak "így tetszik, tök jó így, Mama", szerintem értékelni fogja, ha felturbózom egy kicsit. Egyébként kisiskolásoknak ideális és könnyen mozgatható.


5. Zsúrkocsi és könyvespolc azonos dizájnnal. (Utóbbiról jön majd még egy teljes alakos fotó is, ha kiszabadítottam.) Szerintem szintén szépségesek lesznek világos festékkel felfrissítve. Gazdára várnak! És ha az a gazda gyors, még színüket is kiválaszthatja.Mit szóltok? Hasonló cipőben jártok? Melyik darabban láttok fantáziát?

5 megjegyzés:

 1. Szia! Mindegyik szerzeményedben látok fantáziát. Én is hasonló helyzetben vagyok most. A napokban álltam neki a télen begyűjtött bútorokat lefesteni. Imádom minden fázisát ennek a munkának. A tervezgetés, a szín kiválasztása hmmm... Alig várom, hogy lássam mit alkottál.
  A múltkori posztodhoz annyit szólnék hozzá, hogy egyetértek veled teljesen. Én sem szeretem a "cukormázas" utánzatokat, de a Shabby csodákat sem. Viszont, ha eredeti holmikra vágysz, akkor szívesen ajánlom a www.galeriasavaria.hu kincsesbányát. Ismered esetleg?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nathase,
   de izgalmas: mindjárt meg is nézem a linket, amit küldtél! Egyébként te hasonló színűre fested majd az összes bútorodat?
   Igen, a cukormáz nehéz kérdés, mert sok lakberendező ismerősöm szerint a country MAGA túl cuki... Én a hangnemet tekintve szeretném kerülni a giccset, de a festésben is: nem igazán tetszenek nekem sem az agyonantikolt dolgok, persze, mindig az adott összhatás dönti el, hogy egy-egy bútor igényli-e, hogy kicsit "visszanyúzzák" rajta a festéket.
   De én még sosem tettem ilyet. :-)

   Törlés
  2. Most három bútort, két éjjeliszekrényt és egy fiókos asztalkát festek, mindhárom okkersárga lesz. A többinek még nem tudtam eldönteni a színét, így még várakoznak kicsit.

   Persze a mostanság divatos country valóban cuki, de úgy gondolom, ha nem esünk túlzásokba és óvakodunk attól, hogy elárasszuk a tereinket haszontalan díszletekkel, akkor igazán kellemes légkört lehet teremteni ebben a stílusban is.

   Törlés
 2. Hát ööö.. a laminált nem a kedvencem, úgyhogy kíváncsian várom mit hozol ki belőle. A többi egyértelműen csúcs! Jó munkát! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Enikő,

   hát az úúgy volt, hogy a szomszédunk kitette, mi pedig megkérdeztünk, hogy lom-e, és az igent hallva, azzal a lendülettel áthoztuk. :-) Úgyhogy még az emeletről sem került le. Nem egy szépség, az biztos. A fiókgomb és a szín is változni fog, ha a hétéves tulajdonos rábólint.

   Törlés