2013. május 16., csütörtök

Tízből mennyi? - konyhafotó

Vicces, hogy az évszakok hogyan hatnak ránk: gondolom, egyből kitaláljátok, hogy ezt a két fotót tutira télen találtam. A filléres és ipari jellegű megoldások miatt tartottam meg, és ha megírjátok kommentben, hogy szerintetek a maximális tízből hány pontot érdemel, én is elmondom, hogy szerintem milyen. 

Addig is, néhány kérdés:

- Mennyire vagy kapható a formabontó megoldásokra (szekrényajtó deszkából, vázában csupasz ágak)?

- A nyitott polcos tárolás csak fotón tetszik, vagy a valóságban is alkalmazod/kacérkodsz vele?

- Mit szólsz a szürke-fekete-barna-króm színösszeállításhoz?

Kérem a pontokat!8 megjegyzés:

 1. 10/5
  Az a bajom vele, hogy csak nagyon újan, nagyon tisztán, nagyon fényes konyhában mutat jól. Egy átlagos (rendes)család nem tudná úgy használni szerintem, hogy ne szötymósodjon el, illetve megmaradjon a harmónaia.

  1.Elvileg nem vetem meg a formabontó megoldásokat, de csak akkor alkalmaznám, ha könnyen, normálisan tisztítható, illetve, ha képes esztétikusan kopni.

  2. A nyitott polcot szeretem, és használom is, de csak keverten jó. Zárt tároló is kell!

  Gáztűzhely fölé nem tennék natúr anyagot (sem fal, sem polc), mert a gáz undorító ragacsos lerakódást csinál a környező tárgyakon. (Nem beszélve egy-egy elkerülhetetlen ételfröccsenésről.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Képzeld, nekem van olyan ismerősöm, akinél a hófehér csempe még mindig hófehér a tűzhely körül! És állítólag főznek is! Én sem értem.

   Ha újratervezném a konyhámat, lenne benne nyitott polc is, és lehet, hogy alul pedig az egyik zárt elem helyett virágos függönyös megoldás, de lehetőleg nem öreges.

   Nagyon-nagyon szeretem a nemcsempe falburkolatot, a seszínű lambériát igazán eltanulhatnánk az északi népektől. De azért az a simított betonszerű fal nekem kevés, hideg évszakban pedig vizuális merénylet. A kettő közül bármelyik tisztítása: rejtély!

   6/10, a szürkék mellett az ablak és a felsejlő mosogató miatt.

   Törlés
 2. 10/3
  Önmagában nincs bajom az egyes elemekkel, de összhatást tekinte az éppen megfelelő osztályzat nálam. Nem tudnám elképzelni, hogy ezt a konyhát használjam, és ebben főzzek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon sok nem kifejezetten praktikus megoldás van benne. A tűzhely például nagyon közel van a nappali térhez (ez a dekorációkon is látszik). Lehet, hogy egy konyhasziget jobb lenne...?

   Törlés
 3. Én nem lennék jó stylist az biztos, mert nem tudok megelégedni pusztán a látszattal. Így a praktikusság (tisztíthatóság) miatt nem ok. az ajtó, és a polc helye, de pont emiatt én is nagyon szeretem a nyitott polcot a poharaknak, tányéroknak.
  Divat mostanában a REraklap is minden mennyiségben, de néha úgy érzem, hogy nem látott valódi raklapot még az , aki ezeket a megoldásokat komolyan gondolja. (építőiparban dolgozóként én láttam) Ha hozzáveszem ,hogy a jó raklap visszaváltható -tehát ára van-, güzülök vele egy csomót, hogy ne szakítsa ki a ruhát, meg engem, ha hozzáérek, akkor már nem is tetszik annyira. Szörnyen földhözragadtnak tűnhetek, pedig csak szeretem a szükséges, és elégséges megoldásokat munkában, dizájnban. Az egyszerű, és értelmes szépség tetszik. Ezek alapján a pontom tízből 4

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez nagyon tanulságos volt! Ráadásul, a dekoráció stílusából, kifinomultságából, a high-tech gépekből is az látszik, hogy itt nem feltétlenül a tulaj "güzült vele egy csomót", hanem ráfeküdt egy trendi irányzatra - és megcsináltatta. Úgy már nekem sem tetszik. Hozzátenném, az viszont tetszik, hogy színhasználatában mert natúr maradni; a raklapREdizájn akkor igazán szörnyű, amikor még almazöldre is van festve az a gurulós asztalka.

   Törlés
 4. Tetszik a rusztikusság-nekem.A férjemnek már nem.
  A tűzhely fölé én se tennék polcot,bár azt a két lécet bármikor le tudják cserélni.
  Ami viszi a pálmát nálam: a tűzhely fölötti lámpa,világítás!!!!!Megőrülök tőle,hogy lassan már 1 éve és még mindig nem ég a szagelszívó lámpája,amúgy is gyengus,szóval viszem a lámpaötletet.:)
  Pontozásban gyenge vagyok.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mammka,

   egy húron pendülünk: az én spotlámpám a múltkor ment ki, de nem ám csak az égő, hanem a falban "pukkant" valami, úgyhogy komolyabb baj lehet. Összehasonlíthatatlanul rosszabb azóta főzni... amúgy ez az íróasztallámpa elég merész, de ebbe a konyhába passzol végül is.

   Törlés