2012. augusztus 15., szerda

Mit csináltam az elmúlt hetekben?

1. Volt nálunk szülinap, keri partival,


2. brownie-val


3. és textilfilces gyerekrajzból készített zászlófüzérrel.


4. Berendeztem pár majommal edénnyel a nemrégiben felújított tálaló-/konyhaszekrényt (fogantyúk még keresés alatt),

5. és kipróbáltam a Bosch-gépparkom következő tagját, a hőlégfúvót.
6. Bár nagyon pöpec dolog az excentercsiszoló, mégis, van egy pont, amikor az ember besokall a portól és a zúgástól, és szíve szerint kicsit pihentetné a dolgot, de eközben haladnia is kéne. Nálam legalábbis eljött ez a pont, és szuper, hogy van egy Szinte Néma Hajszárítóra :-) emlékeztető, precíz gépem, amivel megszabadítottam a következő megmentendő bútordarabot a festéktől. Őt néztem ki:

7. És reggelente hámozgattam a rétegeket róla. Festés után jelentkezem, és megmutatom, mit sikerült kihozni belőle.

8. Júliusban egyesítettem két túlpakolt és kupis könyvespolcot, hogy helyet nyerjek. Ilyen volt (bal), ilyen lett (jobb):9. Készült egy újabb bunting is - nagyon tetszik a mintája, a színe, és persze, 100% újrahasznosítás, mondanom sem kell.


10. Az egyik legjobb nap eddig az volt, amikor besokalltunk a városi hőgutától, felszálltunk egy vonatra, és kimentünk a Duna-partra. Imádom, hogy a gyerekek azonnal tudják, mi az élet értelme: a várépítés és az, hogy a kész építményt megvédjük a hullámoktól. :-)

Nektek hogyan telik a nyár?

11 megjegyzés:

 1. Minden elismerésem a Tiéd. Igen mozgalmas hónap van mögötted.
  Örömmel látom, hogy a bútor felújítást folytatod.
  Azért néha pihenjél is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, neska! Azért a bútorcsiszolást nem tudnám/tudom minden nap csinálni, úgyhogy örülök, ha odajutok. Alig várom, hogy festhessek!

   Törlés
 2. Vagány vagy!
  Egyedül a könyvespolcos részért nem irigykedem, úgy látom, ugyanolyan reménytelen, mint nálunk. Én is max ennyit tudok kihozni sok-sok munkával, de a rendezettség is számít.

  Jól értem, hogy ettől a géptől lepattogzik a festék? Jók a zöldek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a könyvespolc-kérdés enyhén szólva nem oldódott meg teljesen (ez a kép nagyszülőnél készült, ahogy az a sok A-P-Gergő-kötetből kikövetkeztethető...); az én könyveim Pesten végképp nem férnek el, így dobozokban várják, hogy megvilágosodjak a helyüket illetően.

   Törlés
  2. Ja, és igen, a hőlégfúvótól felolvad-púposodik a festék, amit aztán letolhatunk a spaklival. Némi bűzzel jár, de halk vs. porral jár, de zajos (csiszológép).

   Törlés
 3. Nálunk volt Olimpia nézés, unokázás (Skype-on keresztül), szilva szedés a cefrébe, pickled onion, jam és lecsó eltevés. Most a Zemplénben vagyunk tájfutóversenyen meg kirándulgatunk, geoládázunk stb. Pihenés nuku, de majd lesz. Szeptemberben majd össze kell jönnünk, mert most jutott eszembe, hoyg még mindig nem adtam oda azokat a magazinokat amiket angolhonból hoztam Neked. xx

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jól hangzik ez a sok program! Lecsót mi is tervezünk eltenni, mert annyira szokott hiányozni télen. Szeptemberben elsősorban azért kell összejönnünk, hogy lássunk benneteket, de persze magazines are always welcome!

   Törlés
 4. a zempléni tájfutóversenyen jártam én is :)
  és... most jut eszembe, hogy jön ismerős holnap Angliából, egyik délelőtt, a másik délután, valami kívánság, spec magazin? nehogy már kettő egyforma legyen :D már ha nem lopom el az ötletet emiGrantstól :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. ÁÁ, köszi, csak most látom. Tudod, a 25 beautiful homes-szal vagy a country homes and interiors-szal vagy a period livinggel mindig le lehet venni a lábamról... de semmi kényszer! És kösz, hogy gondoltál rám. Kis tervünkkel kapcsolatban dátum kezd kirajzolódni, majd írok!

   Törlés
 5. Úgy néz ki, hogy Judit nem nézte a blogot az elmúlt napokban, így nem tudom lemaradt-e az angol látogatóidról. Remélem nem. Nem valószínü, hogy ugyanaz a magazin legyen, mert az enyémeket még júniusban vettem.

  VálaszTörlés