2012. augusztus 24., péntek

Te mit hoznál ki belőle? - svéd vidéki ház

A tegnapi, facebookos blogajánlóban bemutatott svéd fotós-stylist oldalán az egyik kedvenc bejegyzésem az, amelyikben elképzeli, hogy venne egy nagyobb vidéki házat.

Például ezt.


Bár senki nem ajánlotta fel nekem a házat, a képek láttán azonnal elkezdem törni a fejem: mit hagynék változatlanul, és mi az, amitől megválnék vagy átalakítanám benne? Egy éve még el sem tudtam volna képzelni, de ma az első gondolatom: én bizony szinte minden bútort megtartanék. Egy kis csiszatolás, egy kis alapozás, egy új szín: már látom is magam előtt, hogyan lenne avíttasból modern, szürkés-fehér country.

A textilek-tapéták mintakavalkádjával nem nagyon tudok mit kezdeni, ebben biztosan a letisztultabb irányba tartanék. Újrakárpitozás is kellene, mert ebben az állapotában egyik fotel sem tetszik.

A konyha - trabantkékje ellenére :-) - szerintem iszonyatosan jó, de oda is kellene valami frissítő, üde kiegészítő.

A legnagyobb, ablakos melléképületben dolgozó-zenehallgató-vendégszobát rendeznék be.


És te - mihez kezdenél vele, ha a tiéd lenne?

(forrás)

6 megjegyzés:

 1. Jó ez a játék, Judit! :) Én a fenti szobákban a hajópadlót tartanám meg, és mindenhova tennék, ahol nem az van most. A régieket lehet lefesteném kopottas fehérre, de az újakat nem lenne szívem. Maradna a konyha, mert tényleg nagyon jól néz ki. De ide is hajópadló kerülne és mindenképpen új függönyök.
  A tapétáktól elbúcsúznék, csak az emeleti bőröndös szoba virágosát tartanám meg (talán).
  A svédpiros festés a házon nekem nagyon bejön. Az összes melléképületet befognám, nekünk a világ helye sem elég, annyi cuccunk van mindig. :) Köszi a reggeli elgondolkodtatós játékot! Várom a folytatást, mert ez nagyon tetszik!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm az alapos választ - egy rokon lélektől. :-) Furcsa, mert azt hiszem, ez a mintakavalkád-stílus ott nem számít kirívónak - kb. olyan, mint nálunk a víkend-faházak berendezése, ha nem változtattak rajta a hatvanas évek óta. Úgyhogy elkél a frissítés, habár vannak (pl. az emlegetett svéd blogger), akik egy az egyben megtartanák a bútorokat és a textileket, a la vintage feeling. Egyébként még az előszoba tetszik nagyon!

   Törlés
 2. nem is trabantkék:)
  amúgy bár annál sokkal nagyobb, de az ugrott be 1 in 1, amit pár éve egy ikea family újságban láttam. ott cirkuszi lakókocsiban volt eszméletlen jól kihasználva a hely (nyaralóként), azt simán betáplálnám ide.
  vagy egy hófehéret. full. padlótól plafonig. de azt nem merném, úgyhogy szerencse, hogy ez csak álmodozás.
  várom ám a te beszámolódat (is) az új ikea katalógusról! puszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. igaz, de a trabantkékre és a szappantartókékre hajaz ;-) ikea coming soon

   Törlés
 3. A kertet hagynám vadon nöni max a ház elött kicsit megnyirnám. Fehérre festeném és új tetöket tennék rá. Az ablakokat ajtókat is meghagynám de a házat leüriteném és nagyobb tereket csinálnék az alsórészben a konyhát és a nappalit összenyitnám. Egy nagy üveges verandát tennék a ház elejébe amit megnyitnék a nappali felé. Mivel erdöszélén van a növényzetet nem bántanám hanem még ültetnék fát,hogy hüvössen tartsa a házat.Itt ott évelö virágos növényeket ültetnék.Ez lenne az első amiket megcsinálnék.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Éva, ez szuper! A veranda is, az összenyitás is nagyon tetszik! És a növényekre is gondot fordítanál, méghozzá milyen okosan. Gyorsan növő, árnyékot adó fát éppen most keresek én is.

   Törlés