Ugrás a fő tartalomra

"Volt egyszer egy iciri-piciri házacska..."

...pontosabban lakás. Amit akkora élvezettel rendeztek be a tulajdonosai, mintha legalábbis krőzusok lennének. Mi sem aktuálisabb manapság, mint az az üzenet, hogy kis helyen, messze az ideális körülményektől és anyagi/gazdasági helyzettől is érezzük magunkat jól! 

Csakazértsem fogom blognyelven azt mondani, hogy "három kislakást hoztam nektek mára", van viszont rögtön két kérdésem.
Ha van kedved, írd le: milyen ötletek tetszenek az alábbi lakóterekből, és melyiket tudnád a leginkább elképzelni magadnak?

Pluszkérdés elszántaknak: milyen kiegészítővel/dekorációval country-asítanád őket?

1.


2.
3.

(forrás: 1, 2, 3)

Megjegyzések

 1. Az elsőt választom a játékra. Hogy miért? Mert tökéletesen üres. Szerintem ezeket lehet legjobban és legnagyobb lelkiismeret furdalás nélkül átváltoztatni. A kör asztal helyett bár tetszetős, de biztos, hogy szögleteset választanék, mert kisebb helyet foglal, akár kinyithatós változatot. A széles ágy helyet is kinyitható kanapé kerülne a lakás egyetlen szobájába. Jönnének polcok, a két fehér zárt tároló helyett magasabb szekrényt választanék, az egyik helyett könyvespolcot. Vagy maradna a két komód és fölé mennének a polcok. és SZÍNEK! Textileken- csíkos+kockás párost nagyon el tudok itt képzelni, akár minimális virágossal, de nem nagy mintákkal nehogy összenyomja ezt a kis teret. Aztán a falakat is lehet színesre festeném, mondjuk zöld és sárga árnyalataival. Jelölve az egyes funkciókat a szobában, de nem nagy kontrasztokkal, csak szépen finoman.
  Hirtelen most ennyi. Köszönöm a kreatív játékot! Szép napot! L

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves L., júj, a csíkos-kockásat én is nagyon szeretem, és nagyon való ide! A helyspórolás kell, nem értem, miért ennyire kihasználatlan a komódok feletti rész. Tetszik a falszínezés-ötleted is - az otthonná tenné ezt a teret, ami most inkább "kiadó lakás"-ra emlékeztet.

   Törlés
 2. Érdekes, hogy otthonzalában úgy értelmezte ezt a ‘játékot’, hogy mit változtatna rajta és valahogy elfelejtkezett a country-asításról. Persze így is lehet játszani, de én inkább azzal kezdeném, hogy melyikben lennék el szívesen. Hogy õszinte legyek, ha muszáj akkor bármelyikben, sõt, szerintem még ha nem nagyon muszáj akkor is. Mind a három nagyszerüen oldja meg a falatnyi tér nagyon ügyes, fantáziadús és praktikus adaptálását, berendezését a mindennapi életre. És mert IKEA imádó is vagyok, így még a nagyon IKEÁs is igazán tetszik. De hát ez ugye a lényeg elpasszolása, tehát elõször is melyik tetszik a legjobban? Hát minden vita nélkül a második. Az elsõ már megint túl klinikaian fehér nekem, míg a harmadik egy kicsit túlzsúfoltnak tünik a fotók többségében. A második megõrizte a levegõsség látszatát a kis tér és a viszonylag sok cucc ellenére is. Ugyanakkor, ha a színeket nézzük, akkor a második az, amely élhetõ szerintem, vannak benne mélyebb tónusok, emberibb, lakottabb, mint a másik kettõ. Na most ha a country-asításról van szó, akkor is másodiknál van a legkönnyübb dolga az embernek. A vakolatlan tégla az már azonnal country, itt több a fa, leginkább a polcoknál ott a Belfast mosogató is, és így country-sabb, régimódibb az anyagok terén és részben a berendezésével .
  A dekor viszont mind a háromban modern és többnyire pasztell. Szerintem mind a hármat úgy lehetne country-ssá tenni ha több természetes anyagot, egy-két régi dolgot és talán saját készítésü bútort, kütyüt bedolgozna azember. Ez persze egyéni izlés kérdése, nálam esetleg lenne egy pár régi konyhaeszköz, hagyományos függöny, a térelválasztókból egy-kettõ vesszõbõl vagy raffiából, - most más nem jut eszembe.
  Köszi ezt a posztot. Komolyan sokat kellett gondolkoznom rajta és ennek ellenére sem jutott túl sok dolog az eszembe. Talán ez azt bizonyítja, hogy mind a három tér annyira markánsan viseli a designer, decorator, interior designer keze jegyét, hogy nehéz beleszólni. Ez egyébként mindig érvényes, szerintem, hogy minél karakteresebb valami, annál nehezebb átkutyulni valami másra ami kívülrõl jön.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is a másodikban van meg az a plusz, amiért többször visszanéztem a képeket. Az is jó benne, hogy csinos bútordarabokat választottak, így nem érezzük "lefokozva" a lakást - attól még, hogy kicsi, nagyon stílusos. emiGrants, köszönöm az intelligens és átgondolt válaszokat!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Új ház - új élet!

Pontosabban: régi ház, új élet...


Több mint két évvel ezelőtt írtam utoljára, mert a blogírás mellett/helyett annyi örömöt találtam a családi életben és mindenféle másban, hogy úgy éreztem, nehezen fogom csak tudni folytatni - ráadásul, ha az írás nem munka, hanem kedvenc időtöltés, akkor érezzem is úgy, gondoltam.
Tudtam, hogy bezárni viszont nem fogom a videkistilus.blogspot.hu-t.
Éreztem, hogy a folytatásához kell az újabb muníció. És meg is találtam.
Új házunk van.Egy nagyon régi, összetetten problémás, és máris eléggé szeretni való darab. Sok munka jár vele, és még nem vagyunk biztosak abban, hogy bírni is fogjuk.Lesz miről írni - gépelem, és közben újra érzem az izgatottságot, a motivációt meg a várakozást.
Természetesen nem azért vesszük meg a házat, hogy legyen tárgyam a blogra, ha-ha, de már a megvételéről is van mit mesélnem... 


Mit szóltok hozzá?
Hogyan vegyünk házat? - 10 + 1 tipp

Disclaimer: ez az én szubjektív listám. A legutóbbi bejegyzésben leírtam, hogy milyen szűk keretek között mozoghattunk, amikor házat kerestünk, és úgy érzem, hatalmas szerencse, hogy magunktól, ingatlanos szakember bevonása nélkül egyáltalán sikerült. Most azokat a tapasztalataimat gyűjtöttem össze, amelyek kellettek ahhoz, hogy ilyen... szerencsések legyünk. :-)


1. Tartsd észben: Location. Elhelyezkedés. 
A mi esetünkben konkrétan négy megye jöhetett szóba, és a mai napig úgy gondolom, hogy - az ár mellett - ez a legfontosabb és legjobb szűrő. A többi szép ház sajnos nem számít. Amikor keresés közben szembejönnek, olybá tekintjük őket, mintha nem lehetne rájuk kattintani a térképen.
2. Feküdj rá a keresésre! 
Állítsd be az ingatlanfigyelőt a rád vonatkozó paraméterekkel, de ne várd, hogy biztosan az e-mail fiókodba fog érkezni az igazi, és csak rá kell bökni. Tapasztalatom szerint nem lehet megúszni az órákig tartó, ínhüvelygyulladást okozó online keresést.
3. Ne csak az ingatlan.com-ot…