Ugrás a fő tartalomra

Dekooder-búcsútrilógia: I. rész

Bár tök jól nagyszerűen éreztem magam szerkesztőtársaim között, most abba kell hagynom, legalábbis fel kell függesztenem a dekooderre való cikkgyártást: egyszerűen nem lesz rá időm, és szeretnék a saját "gyerekemmel", a Country Komforttal rend(szer)esen foglalkozni.

Visszatekintésképpen áthozom ide a kedvenc cikkeim bevezetőjét. 

Egy kis nosztalgia: általában a megjelenés előtt, kedd hajnalban készültek a posztjaim, hosszas képkeresgélés után, a reggeli kávé utáni-óvoda és munka előtti időszak sprintjében, a család "hol van a...?"-kérdéseinek figyelmen kívül hagyásával...

Legyen az első az egyik "kis" szerelmem, az AGA tűzhely. Direkt idemásolom az elejét, úgy, ahogy van.

Súlyos stílusikon: AGA

Álmodoztál már angol vidékies stílusú konyháról? Ha igen, biztosan láttad magad előtt minden részletét: a bútort, a fogantyúkat, a színeket, a pultot, az edényeket és a mosogatót. De beszéljünk a legfontosabbról! Mekkora tűzhelyt képzeltél a vágyott rusztikus konyhádba: kicsit, közepeset, nagyot vagy... egy AGA-t? Na, ugye.


Az AGA rövidítés az 1904-ben alapított svéd energiatársaság, az Aktiebolaget Svenska Gasaccumolator nevéből származik. A kortalan klasszikusnak számító tűzhely a Nobel-díjas fizikus, Gustaf Dalén tervei alapján született, és világkarriert futott be; az ügyes marketingnek köszönhetően pedig ma már nemcsak az autentikus country stílusú konyhák elmaradhatatlan kelléke, hanem modern összeállításokban is megtalálja a helyét.
Olvassátok a folytatást a dekooderen!
Megjegyzések

  1. Drága Judit! Nagyon örülök, hogy így döntöttél. Az idei nyáron néha több, mint egy hetet is kellett várnunk a következõ posztodra és az túl hosszú. Remélhetõleg mostantól gyakrabban élvezhetjük csodás képeidet, jópofa játékaidat és a country stílusról írt elképzeléseidet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, emiGrants! Mindig is azt szerettem volna, hogy legyenek olvasóim, legyen párbeszéd. Belehúzok.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…