2011. május 30., hétfő

Vidéki stílus #4: Bolhapiac (Flea Market Style)

     A bolhapiac-stílusú lakótereket nevükhöz híven főként vásárokon, használtbútor-piacokon talált kincsekkel, szerzeményekkel rendezi be a tulajdonos. Fontos elemük a (látszólagos) spontaneitás és az egyediség; a bolhapiac-stílusú enteriőr akkor sikerült igazán jól, ha úgy érezzük: ez a hangulat  máshol utánozhatatlan, megismételhetetlen lenne...

10 + 1 jellemzője:

1. Költségkímélő.


2. Romantikus.3. Trendi. Külön magazint szenteltek neki.


4. Eklektikus. A tökéletes hatás érdekében kötelező keverni az össze nem illő mintákat, a különböző korok jellegzetes tárgyait!
5. Kreatív.6. Értékmentő.


7. Értéktelenmentő. :-)


8. Polgárpukkasztó.

9. Fesztelen.

10. Egzotikus.


+1. Humoros.


Hogy tetszik?

7 megjegyzés:

 1. Ha saját házam lesz, bolhapiacokon és egyéb kincslelőhelyeken fogom beszerezni a bútoraimat. Már alig várom!! :D

  VálaszTörlés
 2. nagyon tetszik! de azt hiszem ehhez is érteni kell:)

  VálaszTörlés
 3. Hát ezekkel a képekkel a szívem szorítod:)Csodásak!!!

  VálaszTörlés
 4. Szerintem, ez egy nagyon nehéz stílus. Úgy összerakni a különböző stílusú bútorokat, kiegészítőket, mintákat hogy ne legyen az összhatás szedett-vedett, kusza...na, ehhez biztos kéz kell és jó szem! És meg kell találni a jó lelőhelyeket :-)

  VálaszTörlés
 5. Emma: jó lesz az a ház!
  Zöldpötty: én is azt hiszem, hogy nagyon nem automatikus... nem elég, ha csak egymás mellé tesszük a cuccot. Tudni kell, hogy melyik cuccot szabad kirakni, és melyiket nem.
  Joie Vivre: ..és a tárgyak megítélésében is vannak fokozatok: ez giccses, de szeretem és vállalom, ez régi és kopott, de kell... Egyébként voltam Vácott régiséglerakatokban az ajánlásod alapján - döbbenetes mennyiségű tárgy van ott! :-)

  VálaszTörlés
 6. erabera: köszönöm, jól rákerestem :)

  VálaszTörlés
 7. Nálam ez kétféleképpen működik. Egyrészt van az, ha meglátok valamit, rögtön tudom hogy hol lesz a helye. Másrészt ha belezúgok valamibe de még nem tudom hova teszem, akkor is tutira hazahozom. Vannak tárgyak amik évek óta nem találják a helyüket a lakásban, de tudom, hogy egyszer meglesz:)

  VálaszTörlés