Ugrás a fő tartalomra

Nagybörzsönyi idill - II. rész

       A Lek-Vár-Lak-látogatás nemcsak a finomságok és Nagybörzsöny sajátos nyugalma, tiszta levegője miatt marad számomra igazán emlékezetes, hanem azért is, mert megnézhettem a tulajdonosok pár utcával arrébb található meseházát. A százharminc éves présházat a lekvárok címkéjén* láttam először, és az első rácsodálkozás óta számtalanszor eszembe jutott. Nem hagyott nyugodni, na. :-) 
        Nem túlzás: a ház rabul ejti az embert. És igen: mesélnek a falak! Következik a háromszintes otthon a maga nagyon erős atmoszférájával: kőfalú, beépítettszekrény-mentes konyhával, rusztikus kályhákkal, mindenhol felbukkanó parasztbútorokkal, menő, mozaikburkolatú fürdővel, idilli kerttel, a tetőtérben indonéz tömörfa ágyakkal, saját vendégházzal, a végén meglepetéssel...!    Jöjjön a meglepetés: a ház eladó! Ahogy a Lek-Vár-Lak  megálmodója, Móni mondja, "biztos, hogy olyan ember fogja megvenni, aki ugyanúgy érez majd, mint mi, amikor először megláttuk: menthetetlenül beleszeret." Szerintem akad néhány olvasó, aki velem együtt a fotók láttán is elgyengül... Ha éppen komolyan gondolkodsz azon, hogy vidékre költözöl, az én baráti tanácsom: ezt ne hagyd ki! Az ingatlan pontos adatait itt tekintheted meg. 

Hogy tetszik?


U.i.: Úgy tűnik, lesz III. rész is; figyeljétek a blogot!

*a lekvárcímkéken látható rajznak külön története van: egy, a vendégházban megszálló grafikus készítette az akkor induló Lek-Vár-Lak számára.
Megjegyzések

 1. Csodálatos! Csak így egyszerűen :)

  VálaszTörlés
 2. Emma, Móni! 100%-ban igazatok van:)

  VálaszTörlés
 3. Nekem egy kicsit tömény.....így a fotók alapján.

  VálaszTörlés
 4. Értem, hogy mire gondolsz - mindenki más-más módon rendezné be ezt az ódon házat. Én is, Te is. A ház, a kert, az atmoszféra mindenképpen zseniális.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…