2011. május 11., szerda

Illúziók nélkül

      Rachel Ashwell bámulatos karriert tudhat a magáénak. A shabby chic (kopottan elegáns) stílus felfedezője, megnevezője és elterjesztője mondhatni, két évtizede töretlenül sikeres. Könyvei borítóján a védjegyévé vált farmer (= shabby) és blúz (= chic) összeállításban szép, vonzó, harmonikus nő látszik, akivel együtt fényképezkedni minden amerikai shabby-blogger álma.
 

     És akkor jöjjön a hidegzuhany. 2006-ban Rachel beengedte malibui házába Oprah Winfrey-t, az amerikai televízóshow-k nagyasszonyát. A ház és a tulajdonos így fest. (Muszáj a linkre kattintani, mert a diák nem másolhatók.)

 
Mit gondoltok?       Én röviden ezt: :-( Oprah szerint "Rachel egyszerűen rájött, hogy ő már nem a nagy, hanem a kis házakat szereti." Hm. Az amerikai fórumozók néha kegyetlen, néha találó, néha rosszindulatú megjegyzéseiből kiderül: ők sincsenek elájulva a helytől - vannak, akik szerint unalmasak az enteriőrök, vannak, akik szerint a konyha egy vicc és vannak, akik úgy gondolják, ez az ingatlan igencsak sovány adottságokkal rendelkezik ahhoz (nem néz a tengerre például), hogy ilyen rettenetesen drága legyen (20.000$/hó).
        Ha próbálok optimista lenni, akkor azt látom, hogy mindenkinek lehet szar napja Rachel sem úszhatja meg az idő múlását. De ez más, rosszabb. Szerintem egy megtört asszony ímmel-ámmal berendezett, kiadásra szánt, az eddigi villáinál klasszisokkal rosszabb lakásában járni nem igazán kellemes.

Persze, az enteriőrök hozzák az elvárható stíluselemeket, és mégis.
Valami hibádzik.
Valami odalett.

Remélem, hogy pozitív fejleményekről számolhatok be hamarosan.


források:

http://realestalker.blogspot.com/2007/09/rachel-ashwells-shabby-chic-rental-in.html
http://www.oprah.com/home/Rachel-Ashwells-Beach-House/1#slideshow
http://goodbonesgreatpieces.com/blog/2009/10/shabby-chic-interiors-rachel-ashwells-new-book/
http://oneshabbyoldhouse.blogspot.com/2010/06/rachael-ashwells-opens-new-shop-in.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése