Ugrás a fő tartalomra

Medinilla és CK: JÁTÉK!

      Éppen ma lett fél éves a Country Komfort! Ennek örömére indul a blog történetének negyedik játéka, amelyben partnerünk nem más, mint a Medinilla virágüzlet és webáruház!


      A XIII. kerületi Pannónia utcában, a Vígszínház mögött található üzletben éppen akkor jártam, amikor lázas munka folyt: a közelgő ballagásokra és anyák napjára készültek a szebbnél szebb kompozíciók. Mégis nagyon kedvesen fogadtak, én pedig rácsodálkoztam arra, hogy hol tart ma a virágkötészet: nem egyszerűen szép virágcsokor létezik, hanem az igényekre szabva ezerféle: vagány, romantikus, egzotikus, poénos, nemesen elegáns...  Látni kell a helyet, és az ember azonnal megérti, hogy mit jelent a Medinilla szlogenje: virágművészet

látod a kálák színét? kedvenc.

      
    Még egy jó hír: a Medinilla lakásdekorációi kimondottan a country stílus kedvelőinek szólnak - I. kerületi, Pauler utcai üzletük még a berendezésével is ezt a világot idézi. Szeretik is az arrafelé élők, a lelkes törzsközönség minden évszakban díjazza a hangulatos dísztárgyakat. Ízelítő a Vígszínházhoz közeli boltból:


     Ahogy említettem, a blog féléves születésnapja alkalmából szeretnénk örömet okozni az egyik olvasónak, ezért sorsolást rendezünk!


Amennyiben Te leszel a szerencsés, választhatsz a következő két nyeremény közül:

1) egy gyönyörűséges, egynyári futóvirágokkal beültetett balkonláda

(Figyelem: ez a lehetőség budapesti vagy Budapest környékén élő játékosok számára nyitott, hiszen a Medinilla házhoz is szállítja a balkonládát! Illetve, ha távolabb élsz és vállalod, a Medinilla üzletében átveheted az ajándékot.)vagy

2) egy ötezer forintos vásárlási utalvány, amelyet a Medinilla bármelyik üzletében levásárolhatsz!

 

a fénykép témája: a választás nehézségei :o
Jó, nem? ;-)

Ha szeretnél részt venni a játékban, a következőket tedd:

1. Legyél a Country Komfort követője a Facebookon.

2. "Tetszik"-eld és oszd meg ezt a bejegyzést ismerőseiddel;

ÉS

3. Írj egy e-mailt a countrykomfort@gmail.com címre, amelyben megírod a - Medinilla honlapján található - választ a következő kérdésre: Milyen tippet adnak a Medinilla tapasztalt virágkötői a szülőknek és a nagyszülőknek a ballagási csokrokkal kapcsolatban?  

Figyelem! A játékban azok az olvasók vesznek részt, akik mindhárom pontot teljesítik. Az e-mailben érkező válaszokra egy-két napon belül visszaigazoló e-mailt küldünk. Üdv és izgulás :-) CK

A játék 2011. május 8-án 20 óráig tart!
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Konkrétumok a kiskonyháról III.: a furcsa tárgy

Mint arról már többször írtam, a ház előterében lesz egy apró konyhasarok – és meggyőződésem, hogy bármilyen minimális a hely, el kell helyeznünk benne egy-két olyan tárgyat, amelyik nem kimondottan a funkcionalitása miatt van ott, hanem azért, hogy feldobja a látványt. Egy pár olyan elemet, amitől érdekes lesz – de nem túlzsúfolt.

Mostanában nagy felismerésekre jutottam a rendrakás kapcsán.
Ismerős az érzés? Amikor egy ősi igazságra, ha úgy tetszik, közhelyre jössz rá azért, mert végre nemcsak olvasol róla, hanem a saját bőrödön érzed, hogy ez, bizony, így van. Hogy a dolog nem úszható meg.
(Oké, ez a megállapítás maga is közhely.)
Pontosan ilyen közhely az, hogy a kupi a lelki káosz lenyomata. Méghozzá, nagyon cikis – és igencsak szembeszökő – lenyomata.
Csodálatosan mutatja, hogy nem vagy ura a helyzetnek.
Viszont, ha sikerül úrrá lenni a kaotikus állapotokon, megérkezik – lépésről lépésre – a nagyobb nyugalom is.

Élénken emlékszem azokra az esetekre (hát, persze: mivel most is van…

Saját kútfő (1. rész)

Megvettük a házat másfél évvel ezelőtt, és annyira naivan bólintottunk egy csomó hiányosságára, hogy ma már csak mosolyogni tudok rajta. Derékmagasságig vizesedik a fal? Semmi gond, majd ezzel kezdjük! Lóg a nyári konyha ajtaja a zsanérról? Hát, igen, érthető, nem mai csirke már. Nincs teteje a kútnak? Persze, azt sem fogjuk így hagyni. 

Hogy is hagynánk így.
Ez a csillogó szemű, felújításra kiéhezett, elhamarkodottan sokat vállaló hozzáállásom - a korlátozott anyagi lehetőségekkel párosítva - azóta sok fejtörést okozott saját magamnak, de szerencsére, a kút még a könnyebben teljesíthető feladatok közé tartozott. És már nagyon bökte a szemem a téglákkal lenyomott, ferdén odacseszett ráhelyezett paladarab is.
"Csak" anyag kellett hozzá - és ember. 
Mondom, naïveté...
Volt terv a fejemben, le is rajzoltam filccel, khm, perspektivikusan, egy darab papírra, aztán finomítottam rajta, győzködtem a kiszemelt embert, hogy menni fog ez neki, a gyerekeket pedig minden sétánál figyelmez…

Hidegburkolat: a győztesek I.

Vettem a bátorságot: a házban egyik este a telefon kijelzőjén látható kép alapján választottam ki a fürdőkbe kerülő padlólapok közül a két befutót úgy, hogy nem láttam őket bemutatóteremben. Merész, majdhogynem vakmerő módszer, ugye? 

Csak saját felelősségre szabad ilyet csinálni! 
Nem nagyon okos dolog akkora horderejű döntést, mint amilyen az éveken át nézendő hidegburkolatok kiválasztása, online meghozni, de az a helyzet, hogy az előző burkolatos bejegyzésekben (1. rész & 2. rész) taglalt, bemutatótermekben gyűjtött inspirációkat így absztraháltam (vagy mi), a rendelési idők miatt ki akartam mondani az utolsó szót és hát, állati jó szemem van. Nem bántam meg a választásaim, sőt. 
Tudtam, hogy szofisztikált, időtálló, nem vibráló, nem túlzottan markáns vagy túl divatos mintájú, alapszínüket tekintve mindenképpen világos lapokat akarok (a fő fürdőszoba eléggé sötét), ha lehet, kis csavarral, mert a visszafogottan vízparti stílusú nyaralóba ez belefér. Így lett egy pici poén is, és…