Ugrás a fő tartalomra

Érzés otthon Tanzániában

      Avagy a Family Living magazin remek cikke találkozik a Google Fordítóval. Különösen kedvelem a "Kész lehűlés..."-ről szóló részt... Az egész a szenzációs rongyos-rügyes fa miatt került ide - svédül pedig tanuljunk meg!

***

Belügyminisztérium. Dreaming is, hogy megváltoztassák a hideg éghajlat jóval melegebb? Marika király kiesett a pályafutását, írt egy könyvet, és költözött az egész család Tanzánia.

Marika King, 40, gerendák. Ő egy energia, amely egyszerre csodálatos és figyelmet követelő, és ezért nem meglepő, hogy ő tette a légköri növekedése a globális McKinsey tanácsadó cég, ahol megismerkedett a későbbi férj és apa a gyermekek, ausztrál Tim King, 37.

De, hogy egy nagy teljesítményű nő egy kultusz-szerű elit cég is kiváló a legkeményebb Dalecarlian (Marika nőtt fel Ludvika). Ő égett, és el kellett kezdeni. Miután egy év és egy fél év rehabilitációs ment Marika egy írás során, és írt egy könyvet, "Supernova," amely emlékeztet nagyon zavaró a saját életét.

- Igen, de ez jó is, kiált fel Marika saját énekelni célokat. Feltételezhető, hogy elhiggye.

itt látható "a világ legszebb parkettás"

Élt Tanzániában, mivel 2008 tavaszán, amikor Tim kapott munkát egy amerikai fejlesztési szervezet.

- Mi élt Afrikában előtt, önkéntesként Ghánában, és mindig úgy érezte, hogy valaha is akartam visszatérni, "mondja Marika. Szerettük Ghána és az ottani emberek. Olyan büszke, olyan dús, olyan hálás! Sokan olyan kevés, de ad annyi. Leszel alázatos, jó értelemben, az élet vagy az utazás Afrikában.


- De az időzítés nem volt a legjobb! Sixten csak néhány hónap, és én most kaptam a szerződést a könyv. "Ó, Istenem," gondoltam, "ez most! Ez most mi megy vissza Afrikába. Hjäääälp! "

Ezek a pillérek ugyanolyan szép, mint te akar enni őket.

- Igen, az egész ház, mint ez! Ez volt az első ház néztük, és én teljesen szerelmes. Néztünk egy másik házat, hogy tudja, mi áll rendelkezésre, de minden személytelen a csúnya, nagy csempe a padlón. Utálom a csempe!

A King család terjed helyett "a világ legszebb parkettás", mint egy fényes, sötétbarna óceán. "Az egész házban, anélkül, hogy akár egy küszöb," Marika mondja lelkesen. Ő számít:

- Két hálószoba, egy vendégszoba, egy iroda, és akkor ez egy konyha és nappali szoba és egy étkező.


Tőle és Tim hálószobájában, az ajtókat, hogy a medence hátul. A medence melletti házban a szoba ki alltiallon teso, egyike annak a három alkalmazottat, beleértve dada és a gazdasszony Hadidja Priska.

- Van más típusú munkát ", mondja Marika. Olyan, mintha egy kis üzleti otthon. Ezeket kell utasítani, és reggel van, hogy kitaláljuk: "Várj, mit kell csinálni ma? Ha bármilyen cucc? "A gazdasszony tisztítja, mossa, és kiemeli minden és azt hiszem, az a szörnyű luxus, hogy ha már a kisgyermekek. De volt legalább hat hónapot meg kell szokni, hogy engem és gyertek ezt az adósságot, hogy egy kislány.

gyermek, Marika King, 40, gerendák, ausztrál Tim King, 37 és a gazdasszony, Hadidja Priska
De van, hogy minden segítséget?

- Egyértelmű, hogy nem kell, de van olyan módon, tudod, hogy így munkatársakat. Foglalkoztat annyi, mint amit megengedhet magának, hiszen van valami hasznosat csinálni.

Ha külföldre költözni, akkor általában egy év földet.

- Igen, akkor kap egy kis kulturális sokk. Úgy érzem, elég nyugodt most. A legrosszabb volt az első felében, még ezt a nyelvet, nem vagyok jó az angol, és ez bosszantó, amikor az egyik nem tud kommunikálni. De ha már jobb, mert van ...

... Kész lehűlés?

- Én már lehűlés, és tanultunk szuahéli, ez segített rettenetesen. Aztán rájöttem, hogy egy bizonyos része, az inger, amely nem mindig olyan jó - a lélek. Meg lehet csodálatos, hogy üljön, és olvassa el a reggeli újságot, de ez is elég rohadt stresszes. Mert lesz valamiféle információs túlterheltség. A Zen az egyik életviteli tanácsok: Stop tévénézés, és nem olvassa az újságot! ". Van egy oka van.Hogyan érezted magad, amikor jöttem vissza, hogy Svédországban a télen?

- Nagyon szép és hangulatos a család és a barátok, és úgy érzi, nagyon otthon. De Sixten egyáltalán nem szokott, az elején, amikor hideg volt, pánikba esett, és nem tudta megmozdítani egy hüvelyk, és teljesen összetört szívvel, mert nem értette, mi történik (nevet).

Szóval menj vissza Afrikába zöld hegyek.

- Igen, további értesítésig. Én megállt, hogy így ... lineáris. Amikor fiatalok voltunk azt hitték, hogy minden választás tették volna egész életre, követni valami drót és nem lehetett meggondolja magát. De ez nem igaz.

Megjegyzések

  1. Ne nézz tévét és ne olvass újságot, mert stresszes leszel - cuki.

    Köszi a rongyos fát, nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Márta! Örülök, hogy tetszik. Meg kéne csinálni ezt a fát... Az én egyik kedvencem amúgy a "Marika nőtt fel Ludvika". ;-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Új ház - új élet!

Pontosabban: régi ház, új élet...


Több mint két évvel ezelőtt írtam utoljára, mert a blogírás mellett/helyett annyi örömöt találtam a családi életben és mindenféle másban, hogy úgy éreztem, nehezen fogom csak tudni folytatni - ráadásul, ha az írás nem munka, hanem kedvenc időtöltés, akkor érezzem is úgy, gondoltam.
Tudtam, hogy bezárni viszont nem fogom a videkistilus.blogspot.hu-t.
Éreztem, hogy a folytatásához kell az újabb muníció. És meg is találtam.
Új házunk van.Egy nagyon régi, összetetten problémás, és máris eléggé szeretni való darab. Sok munka jár vele, és még nem vagyunk biztosak abban, hogy bírni is fogjuk.Lesz miről írni - gépelem, és közben újra érzem az izgatottságot, a motivációt meg a várakozást.
Természetesen nem azért vesszük meg a házat, hogy legyen tárgyam a blogra, ha-ha, de már a megvételéről is van mit mesélnem... 


Mit szóltok hozzá?
Hogyan vegyünk házat? - 10 + 1 tipp

Disclaimer: ez az én szubjektív listám. A legutóbbi bejegyzésben leírtam, hogy milyen szűk keretek között mozoghattunk, amikor házat kerestünk, és úgy érzem, hatalmas szerencse, hogy magunktól, ingatlanos szakember bevonása nélkül egyáltalán sikerült. Most azokat a tapasztalataimat gyűjtöttem össze, amelyek kellettek ahhoz, hogy ilyen... szerencsések legyünk. :-)


1. Tartsd észben: Location. Elhelyezkedés. 
A mi esetünkben konkrétan négy megye jöhetett szóba, és a mai napig úgy gondolom, hogy - az ár mellett - ez a legfontosabb és legjobb szűrő. A többi szép ház sajnos nem számít. Amikor keresés közben szembejönnek, olybá tekintjük őket, mintha nem lehetne rájuk kattintani a térképen.
2. Feküdj rá a keresésre! 
Állítsd be az ingatlanfigyelőt a rád vonatkozó paraméterekkel, de ne várd, hogy biztosan az e-mail fiókodba fog érkezni az igazi, és csak rá kell bökni. Tapasztalatom szerint nem lehet megúszni az órákig tartó, ínhüvelygyulladást okozó online keresést.
3. Ne csak az ingatlan.com-ot…