Ugrás a fő tartalomra

Az első Country Komfort-JÁTÉK!

Kiegészítés: a játékban való részvételhez mind a négy pontot teljesíteni kell! (Ha valaki csak lájkol, de nem rajongója a CK-nak - és itt most nem a Calvin Klein nevű, hozzánk képest jelentéktelen márkára gondolok  - , akkor a FB - és itt a Facebookra gondolok - szabályzata szerint nem is fogom látni, hogy ki ő, amennyiben nem ismerősöm, tehát a nevét sem tudja kisorsolni majd a random.org!)    
 ***
     Pár hónapja nem gondoltam volna, hogy a novemberi indulás után januárban azon töröm majd a fejem, hogy mivel köszönjem meg a vidéki lakberendezési stílusról írt blogom olvasóinak, hogy olvasnak, illetve hogyan próbálok majd még több olvasót a bloghoz vonzani. De eljött ez is. Tegnap délután megtaláltam az ajándékot. Azt, ami kedves, vidékies, megnyugtató, hasznos, esztétikus és könnyen postázható :). Itt:     Lehetséges, hogy vannak olvasók, akik azonnal rávágták, hogy melyik boltban jártam, amikor meglátták az utcatáblákat és azt a bizonyos sarkot. Az is lehet, hogy sokan még nem ismerik a helyet. Szabad a gazda? Veronika Lakásdekor. 

      
      Naponta elsétálok előtte. Kétszer. Ékszerdoboz, kincsesbánya, hely, amelynek lelke van. Egy boltocska, ahol nyugodtan válogathatsz. Óvodások és iskolások köszönnek be nap mint nap "csak úgy", és senki nem szól rájuk, hogy levernek valamit az iskolatáskájukkal, hanem kedvesen meghallgatják őket. Talán elég, ha elmondom, hogy tegnap, miután "öt percre, egy kicsit körülnézni meg egy gyors ajándékvásárlásra" tértünk be, fél óránál is többet diskuráltunk, válogattunk, játszottunk - és khm, elkéstem a saját órámról... 

Az ajándék pedig nem más, mint:      Egy hamisítatlan tea towel, amit barbárság lenne "konyharuhá"-nak fordítani... (Pedig tényleg egy magyar-angol szótárra téve fotóztam, a történések hevében...) Klassz mintával, gyönyörű színekkel, kis teafiltertartó porcelánnal, ahogy kell.
       Azt ígértem, hogy egy kis könyv is az ajándék része lesz. Bizony. Hogy miért pont ezt választottam? Mert állítom, hogy a 101 sorozatnak ez a legjobb kötete. Mert rengeteg inspirációt kaptam tőle. Mert mindenkinek, akit érdekel a lakberendezés, kell egy példány belőle. Mert passzol a konyha-tea-tematikához.


***
Mit kell tenned, ha meg akarod nyerni a két ajándékot? (Mivel ezt más, tapasztalt bloggerek nagyszerűen kidolgozták az elmúlt években, így fogjuk csinálni:)

1. Legyél követője (rendszeres olvasója) a Country Komfort blognak itt; és
2. Legyél rajongója a Country Komfort Facebook-oldalának; és
3. Oszd meg a hírt (=ezt a bejegyzést) a Facebookon; és végül, de nem utolsósorban:
4. Like-old a hírt.

A játék 2011. február 13. (vasárnap) éjfélig tart!

Megjegyzések

 1. Teljesítettem minden feltételt, szurkolok - magamnak ;o))

  VálaszTörlés
 2. Akkor.. hogy ne bontsam meg a sort.. Hajrá nekem :DD

  VálaszTörlés
 3. Én is itt vagyok, játékra jelentkezem:)

  VálaszTörlés
 4. Jöttem, láttam, győzök!!! : )

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm a lelkesedést! Már csak öt nap, és sorsolás :)

  VálaszTörlés
 6. én is mindent megcsináltam, játszok:))

  VálaszTörlés
 7. Bebi, Móni: nektek is hajrá, kezd nagyon izgalmas lenni!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Új ház - új élet!

Pontosabban: régi ház, új élet...


Több mint két évvel ezelőtt írtam utoljára, mert a blogírás mellett/helyett annyi örömöt találtam a családi életben és mindenféle másban, hogy úgy éreztem, nehezen fogom csak tudni folytatni - ráadásul, ha az írás nem munka, hanem kedvenc időtöltés, akkor érezzem is úgy, gondoltam.
Tudtam, hogy bezárni viszont nem fogom a videkistilus.blogspot.hu-t.
Éreztem, hogy a folytatásához kell az újabb muníció. És meg is találtam.
Új házunk van.Egy nagyon régi, összetetten problémás, és máris eléggé szeretni való darab. Sok munka jár vele, és még nem vagyunk biztosak abban, hogy bírni is fogjuk.Lesz miről írni - gépelem, és közben újra érzem az izgatottságot, a motivációt meg a várakozást.
Természetesen nem azért vesszük meg a házat, hogy legyen tárgyam a blogra, ha-ha, de már a megvételéről is van mit mesélnem... 


Mit szóltok hozzá?
Hogyan vegyünk házat? - 10 + 1 tipp

Disclaimer: ez az én szubjektív listám. A legutóbbi bejegyzésben leírtam, hogy milyen szűk keretek között mozoghattunk, amikor házat kerestünk, és úgy érzem, hatalmas szerencse, hogy magunktól, ingatlanos szakember bevonása nélkül egyáltalán sikerült. Most azokat a tapasztalataimat gyűjtöttem össze, amelyek kellettek ahhoz, hogy ilyen... szerencsések legyünk. :-)


1. Tartsd észben: Location. Elhelyezkedés. 
A mi esetünkben konkrétan négy megye jöhetett szóba, és a mai napig úgy gondolom, hogy - az ár mellett - ez a legfontosabb és legjobb szűrő. A többi szép ház sajnos nem számít. Amikor keresés közben szembejönnek, olybá tekintjük őket, mintha nem lehetne rájuk kattintani a térképen.
2. Feküdj rá a keresésre! 
Állítsd be az ingatlanfigyelőt a rád vonatkozó paraméterekkel, de ne várd, hogy biztosan az e-mail fiókodba fog érkezni az igazi, és csak rá kell bökni. Tapasztalatom szerint nem lehet megúszni az órákig tartó, ínhüvelygyulladást okozó online keresést.
3. Ne csak az ingatlan.com-ot…