Ugrás a fő tartalomra

Januári jó dolgok

Azért szeretem a Magyar Postát, mert kérlelhetetlen alapossággal végzi a dolgát: a karácsony előtt pár nappal érkezett külföldi ajándékunkat közel egy hónapig vizsgálta át, úgyhogy, mivel mostanra már biztos, hogy mit tudom én, a hajszínező filcben nincsen robbanóanyag, meg is kaptuk. Picit itt-ott feltépve, kibontva, lepattanva és eltörve, de megvan.


A lényeg mégiscsak az, hogy jött egy amerikai csomag (thanks, M.!), és most nem is a gyerekek voltak a kényeztetés fő tárgya, hanem én. Örültem is, mint egy gyerek.

Kaptam:

- 4in1 csavarhúzót;
- kompakt zseblámpát;
- mexikói dekort A. esküvőjéről, amelyen nem tudtam ott lenni;
- egy bicskát (ezt, mondjuk, nem értem, és biztosan nem engedtem volna át a határon, a fene se tudja követni a módszert);
- és egy teljes filckészletet, ami tényleg, 

maga a szivárvány 

ebben a ködös, rideg, szmogos undorban.

Mindnek fogok helyet keresni valamelyik helyiségben, és nagyon jólesett, hogy valaki ennyire ismer, és figyeli a kívánságlistám; szóval, igazi telitalálat volt ez a csomag most.

A ház valódi munkaterápia nekem; ezt több alkalommal bizonyította korábban is. Eltereli a figyelmem, lefoglal, a szó legjobb értelmében fáraszt ki annyira, hogy estére már csak vonszolom magam, és kizárólag az érdekel, hogy be lehessen kuckózni, a természet pedig mindig feltölt energiával, így jóval kevesebbet morfondírozom vagy marcangolok ön-, mint városi környezetben, ami, feltételezem, állati egészséges. 

A cserépkályhában ropogó tűz nagyon barátságos, azonnal otthonos lesz tőle a hangulat.

Alig képernyőzünk, és nagyon jó így. Az elmúlt napokban is elmentettem mindent, amiről értesítés jött, és egy darabig hiányzott, hogy nem nézhetek meg napi x számú videót, de nagyon hamar sikerült lemondani erről a késztetésről.


Beüzemeltük a fürdőszobában az ütött-kopott kiskályhát, ami minőségi ugrást jelent az életünkben, elképesztő, ahogy nulla forintért adja a meleget (és nagyon hülyék voltunk, hogy két évig csak kerülgettük, én pedig elkényeztetetten húztam a szám, hogy "jaj, még egy lom, amit ki kell dobni majd").

A terasz legkorhadtabb részeinek bontásával is végeztek, és elkészült a padló szegőlécezés, ezekről legközelebb írok.

A legjobb poén az volt, hogy a semmiből egyszer csak megérkezett a gázszolgáltató, és leállt nekünk a gerincről, úgyhogy, kérem, immár van gázcsonkunk a telken.

Ha bármennyire összefügg ez a blogos panaszkodásaimmal, akkor mostantól mindig megpendítem itt, hogy mire vágyom, hátha. :P

Meg hát, az is van, hogy "el kell engedni," hogy ezzel a blőd baromsággal jöjjek: ha valamikor, akkor január végén már végképp nem számítottam arra, hogy lesz gázfűtés-ügyben haladás. Erre, tessék: mindig van remény. 

Karácsony után egy hónappal karácsonyi ajándék, fagyott földben kiépített gázvezeték: van valakinek panasza?

#posta
#gázcsonk
#corea_mcbride_mupa_jegy
#remény








Megjegyzések

  1. Most reményt adtál nekem , hogy az évek óta (legalább 5, s a pénzt is elköltöttük már többször, amit félretettünk rá) húzódó villanyvezetékcsere, fővezetèkről a házba egyszer csak megoldódik. Amúgy ezeknek a külföldi csomagoknak az útja, érkezése ugyancsak érdekes.

    VálaszTörlés
  2. Pompás színtobzódás, vidámító bohém hangulat! A filcről írtál, no de a kerámiák! A füzet! A magenta(?) alapja mindennek, ami a fényképen összegyűlt! Ugyanilyen szép a zúzmarás természet, a maga natúr valójában...
    A humorérzékedet megsüvegelem, a legjobb a túléléshez! Hű, jól hangzik a kiskályha, a szegőlécezés, várom a folytatást, mint egy kedvenc sorozatnál, a természet és a munkaterápia remek előzetes, a cserépkályha meg önmagában egy csoda (mindig is hatalmas vágyam volt, ami - hm, még - nem valósult meg). Nálatok a téli pihenő alatt is rengeteg történés és cselekvés van! Elismerésem. :-)
    Luca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, a képen látható cuccok : a bordó lepedő, azon egy karácsonyra másvalakitol kapott zöld szappantarto + szájbalzsam és levendulas szappan, egy Lidlbol származó határidőnapló, illetve az emlegetett mexikói dekoros esküvőről a poharalatetek!

      Törlés
  3. A cserépkályhához: mikor az enyémet először begyújtottam, dejavu érzésem támadt. Kis idő múlva beugrott: Örkény: Az ember melegségre vágyik...( http://mek.niif.hu/06300/06345/06345.htm#31)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még a címe is milyen találó! Köszönöm, hogy felidézted, nagyon illik ide. Én az enyémhez (az enyémnek?) tegnapelőtt vettem cserépkályha-fugajavítót, hogy érezze: én is törődöm vele. Sőt, amikor elmegyek itthonról, sokszor csak ő jár a fejemben. Majd itthon kettesben fugázgatunk szépen. Kit érdekelnek az emberek... (a blogíró)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Regénybe illő - vidéki házriport

Learning to let go ... (zene bekapcs.) Nagyon régóta várok arra, hogy bemutathassam ezt a házat. Gyerekkoromban egyszer jártam benne (akkoriban lakatlan volt), és máig emlékszem a színes üveggel kirakott padlásablakra. Már akkor, öt-hatévesen arról álmodoztam, hogy hasonló otthonom lesz egyszer. A ház másé lett, a lehető legértőbb kezekbe került, én felnőttem, az álmaim egy részét feladtam, és visszatértem. A visszatérés azért nem ment egykönnyen. A tulajdonosok ugyanis először vonakodtak - nem beengedni , kiváló vendéglátók és nagyszerű emberek, hanem: megjelenni . A házat megjeleníteni. A magazinoknak eddig sikerrel ellenálltak, Kos-természetemmel mégis rávettem őket, hogy a publikum elé tárják az otthonukat. Egy blogon. A látogatás után több hónapig a gépemben pihentek a fotók - féltve őriztem őket, és próbáltam más fórumra ajánlani a képriportot. A körülmények nem engedték, hogy máshol jelenjen meg. Nagyon boldog vagyok, hogy végül a saját blogomon lett a helye. Fr

Hovatovább*

Nagyon régóta írom ezt a blogot -- és nagyon régóta nem. :) Írhatnám vicceskedve, hogy alkotói válságban vagyok, de az a helyzet, hogy tényleg abban érzem magam, és nem olyan vicces benne lenni. Jó volna folytatni az írást, de mindig elakadok, holott az évek során a részemmé vált ez a felület; úgy érzem, hogy a vidéki városi érdekes színfolt lett a hazai blogszférában, nekem kiváló kreatív csatorna, grafomán énem legjobb terepe, nektek pedig rendszeres olvasnivaló (volt). Bocsánat, hogy bevonlak benneteket a dilemmáimba, de úgy gondoltam, mégis jobb, ha írok valamiről (bármiről), mintha semmiről sem, ugye. Ugyanakkor a meta-diskurzust kifejezetten nem bírom, mert vagy van mondanivalója az embernek, és akkor írjon, vagy nincs, és akkor ne. (!) Most mégis a köztes állapotról öntenék ide néhány gondolatot, hátha nekem is tisztább lesz a kép: 1. A blog fő szerepe az, hogy a hobbimról, a lakberendezésről szóljon, másodlagosan pedig az, hogy ha valami történik a Háznál, azt megörökítse (ez

Lomtalanítás '23

Annak ellenére, hogy idén márciusban mindössze másfél óránk volt arra, hogy belevessük magunkat hű társammal, E.-vel a lomizás szenvedélyébe, eléggé eredményesen zártuk, azt hiszem.      A macska és a kertészkedéshez való összes szerszám, vödör stb. mind az autóban volt, mert éppen útra keltünk otthonról, hogy a hétvégét a háznál töltsük, és tudtam, hogy nem akarom és nem merem sokáig így hagyni őket, úgyhogy minden újabb, tíz-tizenötperces kör után ellenőriztük, hogy minden rendben van-e, ami erősen korlátozta a lehetőségeinket. (R. minden alkalommal jelezte, hogy ez neki egyáltalán nem tetszik, és menjünk már.) A felszabadult, egész délutános, kissé mániákus portya ennek következtében elmaradt, de nem baj: az adrenalin így is dolgozott bennünk, és örültünk mindennek, ami szembejött.      Az egész úgy indult, hogy befordultunk az egyik kedvenc utcánkba, és egy pillanat alatt kihalásztam a szemétkupacból ezt a képet: Innentől már nyert ügyünk volt, mert annyira tetszett, hogy minden má