Ugrás a fő tartalomra

Januári jó dolgok

Azért szeretem a Magyar Postát, mert kérlelhetetlen alapossággal végzi a dolgát: a karácsony előtt pár nappal érkezett külföldi ajándékunkat közel egy hónapig vizsgálta át, úgyhogy, mivel mostanra már biztos, hogy mit tudom én, a hajszínező filcben nincsen robbanóanyag, meg is kaptuk. Picit itt-ott feltépve, kibontva, lepattanva és eltörve, de megvan.


A lényeg mégiscsak az, hogy jött egy amerikai csomag (thanks, M.!), és most nem is a gyerekek voltak a kényeztetés fő tárgya, hanem én. Örültem is, mint egy gyerek.

Kaptam:

- 4in1 csavarhúzót;
- kompakt zseblámpát;
- mexikói dekort A. esküvőjéről, amelyen nem tudtam ott lenni;
- egy bicskát (ezt, mondjuk, nem értem, és biztosan nem engedtem volna át a határon, a fene se tudja követni a módszert);
- és egy teljes filckészletet, ami tényleg, 

maga a szivárvány 

ebben a ködös, rideg, szmogos undorban.

Mindnek fogok helyet keresni valamelyik helyiségben, és nagyon jólesett, hogy valaki ennyire ismer, és figyeli a kívánságlistám; szóval, igazi telitalálat volt ez a csomag most.

A ház valódi munkaterápia nekem; ezt több alkalommal bizonyította korábban is. Eltereli a figyelmem, lefoglal, a szó legjobb értelmében fáraszt ki annyira, hogy estére már csak vonszolom magam, és kizárólag az érdekel, hogy be lehessen kuckózni, a természet pedig mindig feltölt energiával, így jóval kevesebbet morfondírozom vagy marcangolok ön-, mint városi környezetben, ami, feltételezem, állati egészséges. 

A cserépkályhában ropogó tűz nagyon barátságos, azonnal otthonos lesz tőle a hangulat.

Alig képernyőzünk, és nagyon jó így. Az elmúlt napokban is elmentettem mindent, amiről értesítés jött, és egy darabig hiányzott, hogy nem nézhetek meg napi x számú videót, de nagyon hamar sikerült lemondani erről a késztetésről.


Beüzemeltük a fürdőszobában az ütött-kopott kiskályhát, ami minőségi ugrást jelent az életünkben, elképesztő, ahogy nulla forintért adja a meleget (és nagyon hülyék voltunk, hogy két évig csak kerülgettük, én pedig elkényeztetetten húztam a szám, hogy "jaj, még egy lom, amit ki kell dobni majd").

A terasz legkorhadtabb részeinek bontásával is végeztek, és elkészült a padló szegőlécezés, ezekről legközelebb írok.

A legjobb poén az volt, hogy a semmiből egyszer csak megérkezett a gázszolgáltató, és leállt nekünk a gerincről, úgyhogy, kérem, immár van gázcsonkunk a telken.

Ha bármennyire összefügg ez a blogos panaszkodásaimmal, akkor mostantól mindig megpendítem itt, hogy mire vágyom, hátha. :P

Meg hát, az is van, hogy "el kell engedni," hogy ezzel a blőd baromsággal jöjjek: ha valamikor, akkor január végén már végképp nem számítottam arra, hogy lesz gázfűtés-ügyben haladás. Erre, tessék: mindig van remény. 

Karácsony után egy hónappal karácsonyi ajándék, fagyott földben kiépített gázvezeték: van valakinek panasza?

#posta
#gázcsonk
#corea_mcbride_mupa_jegy
#remény
Megjegyzések

 1. Most reményt adtál nekem , hogy az évek óta (legalább 5, s a pénzt is elköltöttük már többször, amit félretettünk rá) húzódó villanyvezetékcsere, fővezetèkről a házba egyszer csak megoldódik. Amúgy ezeknek a külföldi csomagoknak az útja, érkezése ugyancsak érdekes.

  VálaszTörlés
 2. Pompás színtobzódás, vidámító bohém hangulat! A filcről írtál, no de a kerámiák! A füzet! A magenta(?) alapja mindennek, ami a fényképen összegyűlt! Ugyanilyen szép a zúzmarás természet, a maga natúr valójában...
  A humorérzékedet megsüvegelem, a legjobb a túléléshez! Hű, jól hangzik a kiskályha, a szegőlécezés, várom a folytatást, mint egy kedvenc sorozatnál, a természet és a munkaterápia remek előzetes, a cserépkályha meg önmagában egy csoda (mindig is hatalmas vágyam volt, ami - hm, még - nem valósult meg). Nálatok a téli pihenő alatt is rengeteg történés és cselekvés van! Elismerésem. :-)
  Luca

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazad van, a képen látható cuccok : a bordó lepedő, azon egy karácsonyra másvalakitol kapott zöld szappantarto + szájbalzsam és levendulas szappan, egy Lidlbol származó határidőnapló, illetve az emlegetett mexikói dekoros esküvőről a poharalatetek!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Konkrétumok a kiskonyháról III.: a furcsa tárgy

Mint arról már többször írtam, a ház előterében lesz egy apró konyhasarok – és meggyőződésem, hogy bármilyen minimális a hely, el kell helyeznünk benne egy-két olyan tárgyat, amelyik nem kimondottan a funkcionalitása miatt van ott, hanem azért, hogy feldobja a látványt. Egy pár olyan elemet, amitől érdekes lesz – de nem túlzsúfolt.

Mostanában nagy felismerésekre jutottam a rendrakás kapcsán.
Ismerős az érzés? Amikor egy ősi igazságra, ha úgy tetszik, közhelyre jössz rá azért, mert végre nemcsak olvasol róla, hanem a saját bőrödön érzed, hogy ez, bizony, így van. Hogy a dolog nem úszható meg.
(Oké, ez a megállapítás maga is közhely.)
Pontosan ilyen közhely az, hogy a kupi a lelki káosz lenyomata. Méghozzá, nagyon cikis – és igencsak szembeszökő – lenyomata.
Csodálatosan mutatja, hogy nem vagy ura a helyzetnek.
Viszont, ha sikerül úrrá lenni a kaotikus állapotokon, megérkezik – lépésről lépésre – a nagyobb nyugalom is.

Élénken emlékszem azokra az esetekre (hát, persze: mivel most is van…

Saját kútfő (1. rész)

Megvettük a házat másfél évvel ezelőtt, és annyira naivan bólintottunk egy csomó hiányosságára, hogy ma már csak mosolyogni tudok rajta. Derékmagasságig vizesedik a fal? Semmi gond, majd ezzel kezdjük! Lóg a nyári konyha ajtaja a zsanérról? Hát, igen, érthető, nem mai csirke már. Nincs teteje a kútnak? Persze, azt sem fogjuk így hagyni. 

Hogy is hagynánk így.
Ez a csillogó szemű, felújításra kiéhezett, elhamarkodottan sokat vállaló hozzáállásom - a korlátozott anyagi lehetőségekkel párosítva - azóta sok fejtörést okozott saját magamnak, de szerencsére, a kút még a könnyebben teljesíthető feladatok közé tartozott. És már nagyon bökte a szemem a téglákkal lenyomott, ferdén odacseszett ráhelyezett paladarab is.
"Csak" anyag kellett hozzá - és ember. 
Mondom, naïveté...
Volt terv a fejemben, le is rajzoltam filccel, khm, perspektivikusan, egy darab papírra, aztán finomítottam rajta, győzködtem a kiszemelt embert, hogy menni fog ez neki, a gyerekeket pedig minden sétánál figyelmez…

Hidegburkolat: a győztesek I.

Vettem a bátorságot: a házban egyik este a telefon kijelzőjén látható kép alapján választottam ki a fürdőkbe kerülő padlólapok közül a két befutót úgy, hogy nem láttam őket bemutatóteremben. Merész, majdhogynem vakmerő módszer, ugye? 

Csak saját felelősségre szabad ilyet csinálni! 
Nem nagyon okos dolog akkora horderejű döntést, mint amilyen az éveken át nézendő hidegburkolatok kiválasztása, online meghozni, de az a helyzet, hogy az előző burkolatos bejegyzésekben (1. rész & 2. rész) taglalt, bemutatótermekben gyűjtött inspirációkat így absztraháltam (vagy mi), a rendelési idők miatt ki akartam mondani az utolsó szót és hát, állati jó szemem van. Nem bántam meg a választásaim, sőt. 
Tudtam, hogy szofisztikált, időtálló, nem vibráló, nem túlzottan markáns vagy túl divatos mintájú, alapszínüket tekintve mindenképpen világos lapokat akarok (a fő fürdőszoba eléggé sötét), ha lehet, kis csavarral, mert a visszafogottan vízparti stílusú nyaralóba ez belefér. Így lett egy pici poén is, és…