Ugrás a fő tartalomra

Márciusban megspórolni #3: mire jutottunk?

Összegzés: sikernek könyvelem el, hogy napokon belül lesz egy nagyobb kiadásunk (kb. egy átlagos fizetés felét teszi ki...), és azt nem a következő havi beérkező pénzekből kell megoldanunk. A ház  további munkálataihoz még szorosabb nadrágszíj kell: ez ügyben is beindítottam néhány folyamatot.


Az eddigiek mellé még néhány konkrét ötlet:

1. Ha valaki a családból bevásárolt, akkor egy napig lehetőleg nem megyünk boltba. 

Akkor sem, ha valami nagyon fontos még eszünkbe jut.

2. Pizzáztunk egy plázában, 

kivételesen, és leginkább azért, mert 2 db biankó mozijegyet is kaptunk, és így már tényleg megérte nem főzni (fejenként kb. 1000 forint volt az ebéd - a saját italainkkal).

3. Kaptunk pár hónapja egy csomagot Amerikából 

- kösz, M.! Mivel hatalmas mennyiségű apró cucc volt benne, egy részük lesz a gyerekek húsvéti ajándéka (gyurma, matrica, notesz, gyöngy stb.). A csokikat tegnap vettem meg.

4. Kultúra

a) Tegnapelőtt néztük meg a Szépművészeti Múzeum Román Csarnokát (és április 2-ig bárki ingyen megnézheti - sorban állásra számítani kell). b) Projekt Showroom: az egyik kedvenc bútorlerakatom. 

A tavaszi darabokra ma estig (03. 30. 18h) licitálni lehet, úgyhogy - ad spórolás - be sem teszem a lábam a Paulay Ede utcába. ;-)

c) Kő Boldizsár játszótereihez ösztönösen, rajongva vonzódnak a gyerekek és én is (ld. posztindító kép). 

A Benczúr-kertben a környező házak is elképesztően gyönyörűek. Amikor ott vagyunk, mindig viaskodik a bennem élő illedelmes jókislány meg a vágy, hogy mások erkélyét és nappalijának ajtaját - jól rázoomolva - agyonfotózzam. Kell egyszer egy nagyon jó fényképezőgép.5. Könyvtár.

Nem is értem, miért nem írtam eddig. Nagyjából az olvasnivalóink 70%-a könyvtári könyv. Tényleg nem bírom már a tárgyhalmozást. Akkor sem, ha én is csinálom, és akkor sem, ha könyvhalmozás.

6. Bundáskenyér + ovis tea reggelire: 

imádom. Imádom. Szerintem önmagában is de luxe kaja (van olyan kedves játszótéri ismerősöm, akivel bundáskenyérről szoktunk álmodozni, amikor igazán tép a jeges szél, a gyerekek pedig rendületlenül fociznak, és megtagadják a hazamenetelt), de a múltkor lehetett választani mellé savanyú káposztát vagy céklát vagy paradicsomos-fetás-lilahagymás salátát, ahhh. 

Nektek milyen költséghatékony szokásaitok vannak?
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…