Ugrás a fő tartalomra

Osztott poszt II.: Country is meg nem is

"A blogger is ember: olykor takarékos megoldásokra vetemedik ötletekhez folyamodik.
Azt a képanyagot például, amit zseniálisnak talál, kettéosztja a két általa is írt blog között." - így kezdtem a dekooderen pár perce megjelent mai cikkemet, ami a "hányfelé szakadjak?!" kifejezéssel leírható, mindannyiunk számára ismerős helyzetben íródott, és ami ennek a bejegyzésnek a párja. Nézzétek meg!

Az itt látható ház Nyugat-sussexi Nemzeti Parkban található, és eladó.

Modern country, ipari és retro elemeket ötvöztek a berendezésében. Nagyon tetszik, hogy levegős, így nem jellemzi az a mintakavalkád és avíttasság, ami a country-t sokszor elrontja.

A kedvenc mondatom a hirdetésből:

"a legközelebbi szomszéd fél mérföldre lakik..." :-)
 

Eléldegélnék itt. És te?

(forrás)Megjegyzések

 1. Én is. Lehet, ki is veszek a számlámról pénzt...:) Álmodozom.:)

  VálaszTörlés
 2. Egy hétig tudnék ülni a teraszon levő hintaszékben....Senkit sem vinnék magammal....Mondjuk éjszaka a frász törne ki egyedül...:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kinga, éjszakára be köll menni! Amúgy jó program, tetszene.. :-)

   Törlés
 3. Jaj de szep. Nekem leginkabb az a kobol levo padlo tetszik. Azt angolul ugy hivjak, hogy "flagstone". Gondolom a Southdowns National Park-rol van szo, ami ugy kelet mint nyugat Sussex-ban is van, de ez a haz biztos, hogy nyugat Sussex-ban van, mert arrafele vannak az ilyen sok millios hazak. Azaz, hogy fontban talan csak egy-ket millio lehet. Nagyon szeretnem elolvasni a hirdetest meg az arat is, ird meg hol lattad!! Legyszi!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. emiGrants,

   majd egyszer meséld el, hogy mi a slate floor és a flagstone közötti különbség, mert én csak az előbbi elnevezést ismertem. És köszönöm. No, hát az úgy van, hogy West Sussex National Trust - mert megnéztem nem rohanva is. Tehát műemlékvédelem alá eső épület/tájvédelmi körzet? A linket is küldöm majd.

   Törlés
 4. Ez ..Nagyon de nagyon jó!..egyedül a zuhanyzó üvegfala nem tetszik..valahogy...hmm..nem passzol ide!..:)Jól gondolom?..a hálószoba aranyos..és minden amugy!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. igen, a(z egyik) fürdő nagyon modern akar lenni!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…