Ugrás a fő tartalomra

Kenti ház. Trendi szóval: kell.

Az elmúlt több mint egy évben, amióta fut a blog, rájöttem, hogy a country stílus vágyaim netovábbja, de nagyon fontos, és őszintén szólva mindig is fontos volt, hogy van benne egy jó adag elérhetetlenség számomra. Nagy bajban lennék (lelkileg), ha egyszer csak minden vidékies lakberendezési tárgy elérhető közelségbe kerülne, és potom pénzekért lehetne kunyhókat meg AGA tűzhelyeket venni. Jobb így, mert megszépíti a messzeség.

Ettől függetlenül,

valamikor, 

úgyis

lesz egy

ilyen házam. 


nőnapi virág
Ha tetszett, oszd meg akár ezt a posztot, akár magát a Country Komfort-Facebook-oldalt, mert 3000 követőnél új játék indul! Több is. :)

(forrás)Megjegyzések

 1. Négy éve élünk új építésű házikónkban.Imádom! Mégis van legalább öt kedvenc házam, köztük fehér-rusztikus, fehér elegáns, színes rusztikus, színes angolszász, nagyon rusztikus, nagyon mediterrán, fehér fürdőszobás, nem fehér fürdőszobás, rongyszőnyeges, nem rongyszőnyeges,fehér gerendás, sötét gerendás, csak fenyőbútoros, csak parasztbútoros... Ja! Ez már több mint öt! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kinga: a lényegre tapintottál! és - bizonyos szempontból - mind a tiéd, igaz? ;)

   Törlés
 2. Nem szeretem a feheret, akarmennyire jol nez ki, mert az ilyesmit kizarolag tobb fos szemelyzettel lehet tisztan tartani es majdnem, hogy evente kell karbantartani. I.e.: csak magazinban nezegetni jo. Mondjuk ennek is van jogosultsaga, almodozasra isteni, de ugyse lesz soha semmi belole a valosagban. Mig en az ilyen lakberendezesi szepsegeket akkor tudom igazan elvezni, ha neha-neha nekem is sikerul otleteit megvalositanom. A fenti kepekbol a kandallos tetszik a legjobban. Olyan csodasan hangulatos, hogy csak. Jol latom, hogy a furdoszobaban szalag parketta van? Ha igen, az is csak szep, de nem praktikus. Bar lehet, hogy az angol laminalt padlo jobb minosegu, mint amit itthon lehet kapni, mert az itthoni nincs tul joban a vizzel. Volt rola informacio, hogy Kentben hol van ez a haz?

  VálaszTörlés
 3. Ez a ház olyan, mint régen a Chokito: kívül ronda, belül finom. A második kép: mmmmh! :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…