2012. március 11., vasárnap

A valóban gazdaságos magazin: Blikk Nők Otthon & Kert

Lakberendezési magazin háromszáz forintért: jó az nekünk?


Elöljáróban azt kell mondanom: egész jó.

A Blikk Nők-lapcsalád immár havonta megjelenő és szerencsére fényes, vállalható papírra nyomott, üde és naprakész lakberendezési tematikájú tagja, az Otthon & Kert elég jó passzban van. Nem állítom, hogy a lassan hétszer ennyibe kerülő Country Homes and Interiors magazin nem hétszer jobb nála, mert de - ugyanakkor, ha éppen nincs módunk annyit költeni, és jólesne egy kis kikapcsolódás, akkor az Otthon & Kert is szóba jöhet.

A Facebook-oldalukon található beharangozót felhasználva írom le a véleményem a márciusi lapszám egyes rovatairól és cikkeiről.

Egy kis tavaszi zsongás és Húsvéti készülődés... - ez a két téma szükséges ugyan, és rendben vannak az összeállítások, mégis úgy gondolom, hogy nyugodtan lehet a színvonalas hazai blogokon is tájékozódni - ingyen. Szerénytelenül: talán vagyunk ilyen jók...

A festőnő lakása... - igen! igen! Otthonos zöld-fehér country-modern ötvözet, néhány markáns, fekete folttal (pl. ülőgarnitúra). A cikk óta azon töröm a fejem, hogy hol férne el a lakásunkban egy ilyen fekvőfotel.
Mire jó a konzolasztal... - esküdni mertem volna, hogy az első, ikeás darab egy íróasztal. De nem. Kedélyeket borzoló textilárak a Hephaistosból.
Merész váltás 50 felett... - az ötvenes házaspár lakása - nagyon jó riport, és ha tényleg magyar cucc (kicsit nehéz volt elsőre elhinnem) - egészen különlegesen modern! Abban az egyben biztos vagyok, hogy a kertiszék-jellegű ülőalkalmatosságokat a pokolba kívánják a számítógép előtt töltött második órában, de egyébként le a kalappal!
Feng shui - nem érdekel, sajna.
Lakástrend 2012 - a cikk nem a kiállításról szól, hanem a várható divatról általában. Pl. a gyerekszobákban a neonszínek lesznek a menők. Szerintem nem mindenki akar majd trendi lenni, hehe.
Lakásfelújítás... & Fiatalos tapéták.. - nem tudom, ti hogy vagytok vele, én ilyenkor lapozok, hiába hasznosak a témák;
Őrült hotelek
és persze KERT KERT KERT... - ajánlom a dekooder-t is ezekben az ügyekben.
A fent idézett Facebook-ajánlóban nem szerepel a vezető lakásriport, amely Catherine Dickens budai villájáról szól. "Csak" bérelt ingatlan ugyan, a házigazdáknak mégis számos pontján sikerült a sajátjukévá formálni. Ne számítsunk a romantikus/vintage/country stílus eluralkodására - a lakberendező-bérlő jól érezte, hogy ide más kell: antik bútorok, luxuriózus textilek, amelyek szépen egészítik ki a feltűnően szép, patinás lámpákat. A hely sugallta nívó cseppet túl van az átlagpolgár számára tolerálható életszínvonalon - de tanulságos. Szimpatikus, hogy a cikk nem hangos Catherine Dickens üzleti tevékenységeitől.

Összegezve: tartalmas lap, és a mai magyar valóságban már az is valami, hogy ennyire baráti áron az olvasó olyan magazint kap, amely három lakásriportot közöl többnyire tűrhető, néhol pedig egészen jó fotókkal. Nem kell silány cikkek felett berzenkednünk, és nem érezzük átverve magunkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése