Ugrás a fő tartalomra

A valóban gazdaságos magazin: Blikk Nők Otthon & Kert

Lakberendezési magazin háromszáz forintért: jó az nekünk?


Elöljáróban azt kell mondanom: egész jó.

A Blikk Nők-lapcsalád immár havonta megjelenő és szerencsére fényes, vállalható papírra nyomott, üde és naprakész lakberendezési tematikájú tagja, az Otthon & Kert elég jó passzban van. Nem állítom, hogy a lassan hétszer ennyibe kerülő Country Homes and Interiors magazin nem hétszer jobb nála, mert de - ugyanakkor, ha éppen nincs módunk annyit költeni, és jólesne egy kis kikapcsolódás, akkor az Otthon & Kert is szóba jöhet.

A Facebook-oldalukon található beharangozót felhasználva írom le a véleményem a márciusi lapszám egyes rovatairól és cikkeiről.

Egy kis tavaszi zsongás és Húsvéti készülődés... - ez a két téma szükséges ugyan, és rendben vannak az összeállítások, mégis úgy gondolom, hogy nyugodtan lehet a színvonalas hazai blogokon is tájékozódni - ingyen. Szerénytelenül: talán vagyunk ilyen jók...

A festőnő lakása... - igen! igen! Otthonos zöld-fehér country-modern ötvözet, néhány markáns, fekete folttal (pl. ülőgarnitúra). A cikk óta azon töröm a fejem, hogy hol férne el a lakásunkban egy ilyen fekvőfotel.
Mire jó a konzolasztal... - esküdni mertem volna, hogy az első, ikeás darab egy íróasztal. De nem. Kedélyeket borzoló textilárak a Hephaistosból.
Merész váltás 50 felett... - az ötvenes házaspár lakása - nagyon jó riport, és ha tényleg magyar cucc (kicsit nehéz volt elsőre elhinnem) - egészen különlegesen modern! Abban az egyben biztos vagyok, hogy a kertiszék-jellegű ülőalkalmatosságokat a pokolba kívánják a számítógép előtt töltött második órában, de egyébként le a kalappal!
Feng shui - nem érdekel, sajna.
Lakástrend 2012 - a cikk nem a kiállításról szól, hanem a várható divatról általában. Pl. a gyerekszobákban a neonszínek lesznek a menők. Szerintem nem mindenki akar majd trendi lenni, hehe.
Lakásfelújítás... & Fiatalos tapéták.. - nem tudom, ti hogy vagytok vele, én ilyenkor lapozok, hiába hasznosak a témák;
Őrült hotelek
és persze KERT KERT KERT... - ajánlom a dekooder-t is ezekben az ügyekben.
A fent idézett Facebook-ajánlóban nem szerepel a vezető lakásriport, amely Catherine Dickens budai villájáról szól. "Csak" bérelt ingatlan ugyan, a házigazdáknak mégis számos pontján sikerült a sajátjukévá formálni. Ne számítsunk a romantikus/vintage/country stílus eluralkodására - a lakberendező-bérlő jól érezte, hogy ide más kell: antik bútorok, luxuriózus textilek, amelyek szépen egészítik ki a feltűnően szép, patinás lámpákat. A hely sugallta nívó cseppet túl van az átlagpolgár számára tolerálható életszínvonalon - de tanulságos. Szimpatikus, hogy a cikk nem hangos Catherine Dickens üzleti tevékenységeitől.

Összegezve: tartalmas lap, és a mai magyar valóságban már az is valami, hogy ennyire baráti áron az olvasó olyan magazint kap, amely három lakásriportot közöl többnyire tűrhető, néhol pedig egészen jó fotókkal. Nem kell silány cikkek felett berzenkednünk, és nem érezzük átverve magunkat.
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…