Ugrás a fő tartalomra

Valentin-napi JÁTÉK a Medinillával!

Ötödször játszunk leghűségesebb partnerünkkel, a fantasztikus virágokat kínáló Medinillával! Az apropó a Valentin-nap - és bár ez a jeles (?) ünnepnap kapott hideget-meleget, egy dologban biztosak lehetünk: kevés hölgy van, aki február 14-én visszautasítana egy gyönyörű, illatos csokrot, amelyen látszik, hogy odafigyeléssel készült. A legtöbben romantikusak vagyunk... A budapesti, Pauler utcai üzletként és - figyelem, esetleg utolsó pillanatba észbekapó férfiak! - webáruházként is működő Medinilla Virágművészet tulajdonosával, Névai Nicolette-tel beszélgettem.Valentin-nap... csak hivatásból szereted vagy magánemberként is?
Hivatásból: hazánkban a virágosok többsége nincs oda a Valentin-napért: egy nap miatt kell átalakítani az üzletdekorációt, a virágok árát felverik a holland tőzsdén, és az arcunkat is oda kell tolni a vásárlók elé a magas virágárak miatt, ráadásul nagyon megosztó ünnep, és a sajtó sem kíméletesen tálalja a valóságot. Mindettől függetlenül úgy gondolom, hogy jó alkalom egymás köszöntésére, hiszen apró ajándékokkal is nagy örömet okozhatunk egymásnak, és egyre inkább nagy szükségét látom annak, hogy megünnepeljük, illetve szép pillanatokba sűrítsük a barátság, az összetartozás érzését. 
Magánemeberként: igazából először én is idegenkedtem tőle, de ma már megszerettem, álszerénységnek érezném, ha azt mondanám, hogy jobban szeretek ajándékot adni, mert hát kapni még jobban szeretek, alig várom, hogy virágot kapjak, mindig mindenki azt gondolja, hogy a virágos nem vágyik a virágra, ez egy tévhit! Úgyhogy megragadom az alkalmat, és ezúton üzenem minden virágos rokonának, barátjának, hogy a virágosok is szeretnek virágot ajándékba kapni.

Szerinted hogyan lehet meggyőzni azt a férfit, aki a Valentin-napot amerikai hülyeségnek tartja, hogy lepje meg kedvesét egy csokorral?

Nem vagyok biztos abban, hogy mindig mindenkit meg kell győznünk a saját gondolatának, véleményének megváltoztatásáról.
Mindenesetre azt gondolom, hogy esetleg segítségként használhatjuk az internetet, ahol rengeteg információ található a különböző kultúrák Valentin- (Bálint-)napjának eredetéről - én is meglepődve olvastam, hogy egészen a középkorba visszanyúló ünnepről beszélünk.
Valószínűleg megváltozik annak a véleménye, aki egy kicsit utánanéz. Egyébként csak nálunk alakult úgy, hogy "csak" a szerelmünket  ünnepeljük, más országokban mindenkit köszöntenek, akit szeretnek: szülőket, gyerekeket, barátokat, kollégákat. Ha valaki kényszernek érzi, akkor ne köszöntse a kedvesét, de azt tudnia kell, hogy még ha látszólag nem is érdekli a párját, a szíve mélyén mindenki reménykedik egy szál virágban, csak a gesztus kedvéért, és talán néha félre lehet tenni azokat a fránya elveket a kedvesünk érdekében...


Melyek a legnépszerűbb virágok Valentin-napon, és mit javasoltok Ti?

Letaszítani nem lehet a trónról a vörös rózsát, még ha a duplájára is emelik ilyenkor az árát, a tradíció, az tradíció, és a szerelem jelképe marad, míg világ a világ.
Javasolni szoktunk ilyenkor másfajta piros, bordó, vörös virágokat, mert ezeknek az ára nem olyan mértékben emelkedik, mint a rózsáé, mégis gyönyörű tüzes, lángoló csokrokat, virágtálakat, virágszíveket készíthetünk belőlük. A tulipán, boglárka, anemone (szellőrózsa), pipacs, csokros rózsa, piros hypericum bogyó, amarillis mind remek alapanyagként szolgálnak.
Facebook-oldalunkon felmérést is készítettünk, hogy mely virágok a legnépszerűbbek Valentin-napon. A hölgyek rózsa, tulipán választása után a férfiak a kaktuszt jelölték meg, amit ajándékként szívesen kapnának kedvesüktől.

Az üzletben vannak-e a virágok mellett egyéb ajándékötleteitek erre a jeles napra?

Természetesen: lakáskiegészítőket, virágtündéreket, kopogtató koszorúkat, képkereteket, vázákat is választhatnak a kedvesüknek, esetleg vásárlási utalvány mellett is lehet dönteni, ha biztosra akarunk menni. 

Hogyan lehet a country stílust és a Valentin-napot ötvözni egy csokorban - ha lehet egyáltalán?

Mi az, hogy! A természetes stílusban készült csokrok mellé rusztikus, kicsit kócos zöldeket, csavart mogyoróágat használunk, rafiával kötjük a virágszárakat, a virágtálakhoz, szívekhez szizál, kókusz, háncs, fa és kéreg, esetleg bádog kaspókat, tartókat használunk.


JÁTÉK! 

Egy szerencsés Country Komfort-olvasó nyereménye:

egy Valentin-napi csokor

vagy

egy ötezer forintos vásárlási utalvány

a Medinilla Virágművészet jóvoltából!


Ha szeretnél részt venni a sorsoláson, a következőket tedd:

1) Legyél a Medinilla Virágművészet és a Country Komfort követője a Facebookon (itt és itt), és

2) legyél a Country Komfort blog rendszeres olvasója (jobb oldalsáv itt, a blogon, "feliratkozás a webhelyre" gomb); és

3) Jelöld be magad a Facebookon a Country Komfort "Valentin-napi Medinilla-JÁTÉK!" nevű albumában az egyik képen! Kérünk minden résztvevőt, hogy egy képen, egyszer jelölje magát, végül:

4) lájkold és oszd meg ismerőseiddel ezt a bejegyzést.

A játék időtartama: 2012. február 9-12. Sorsolás: február 12-én vasárnap 20 órakor. Hajrá!


Megjegyzések

 1. A bordó, bogyós rózsacsokor pazar...
  Sajna felénk nem dívik a Valentin nap, sem a nőnap.
  Pedig nincs is jobb, ilyenkor, mint egy pár szál szép virág a nagy hideggel dacolva...

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szépek, szívesen elfogadnám valamelyiket.

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szépek, szívesen elfogadnám a fehér rózsás kompozíciót.

  VálaszTörlés
 4. Teljesítve! Ezek csodás csokrok!

  VálaszTörlés
 5. Húha ilyen csokrot kapnék a férjemtől!

  VálaszTörlés
 6. Teljesítve minden! Bármelyiket elfogadnám!

  VálaszTörlés
 7. Köszönjük a lelkes részvételt! Sorsolás és eredményhirdetés még ma este!

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…