Ugrás a fő tartalomra

Belgiumi barangolások II.

Pár percem van csak, úgyhogy ismét a képeknek kell mesélniük. Székesegyház és biciklikölcsönző Antwerpenben. Kacsák Bruges-ben. Régiségkereskedés Molban. Hú, de jó volt!Megjegyzések

 1. Hu de izgalmas ut lehetett. Imadom ezeket a kaosz szeru regiseg uzleteket. En is utazgattam februarban, azert voltam kicsit hallgatag a blogon. En Angliaban es Portugaliaban jartam, de nem volt idom regisegkereskedoknel jarni. Az a haz a felig cserep, felig zsupp fedelevel nagyon jol nez ki.

  VálaszTörlés
 2. Portugáliaaa! Én is szeretnék! Képzeld, ezek a régiségüzletek ráadásul szemtelenül olcsók.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Angliaban sok helyen nagyon halvany a hatarvonal az "antique" draga uzletek es a "junk" uzletek kozott. Ezek a belgiumi uzletek amiket felraktal is olyan fele-fele junk es antique-nak latszanak,ahol ha ugyes vagy nagyon jo cuccot lehet osszeszedni potom arert.
   Sajnos jelenleg agyban betegeskedem - kitort rajtam a nemletezo influenza jarvany!! :-( De azert a Country Komfort-ot igy is olvasom!! :-)

   Törlés
  2. Akkor általános jelenség lehet a jóléti társadalmakban a levetett dolgok ilyetén újrahasznosítása. Nekem (is) nagyon tetszik!

   Jobbulást!

   Törlés
 3. Mennyire érezhető a hangulat a képeken!! Jó neked, hogy ott lehettél. Bruges-be különösen vágyom a film óta, nagyon tetszett a városka, meg a film is. (In Bruges-2008)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kinga, kösz a filmajánlást - te vagy a második két napon belül, úgyhogy meg is nézem a napokban. Nagyon-nagyon jó volt, Bruges-ben amúgy a hajókázós városnézés (is) kötelező!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Konkrétumok a kiskonyháról III.: a furcsa tárgy

Mint arról már többször írtam, a ház előterében lesz egy apró konyhasarok – és meggyőződésem, hogy bármilyen minimális a hely, el kell helyeznünk benne egy-két olyan tárgyat, amelyik nem kimondottan a funkcionalitása miatt van ott, hanem azért, hogy feldobja a látványt. Egy pár olyan elemet, amitől érdekes lesz – de nem túlzsúfolt.

Mostanában nagy felismerésekre jutottam a rendrakás kapcsán.
Ismerős az érzés? Amikor egy ősi igazságra, ha úgy tetszik, közhelyre jössz rá azért, mert végre nemcsak olvasol róla, hanem a saját bőrödön érzed, hogy ez, bizony, így van. Hogy a dolog nem úszható meg.
(Oké, ez a megállapítás maga is közhely.)
Pontosan ilyen közhely az, hogy a kupi a lelki káosz lenyomata. Méghozzá, nagyon cikis – és igencsak szembeszökő – lenyomata.
Csodálatosan mutatja, hogy nem vagy ura a helyzetnek.
Viszont, ha sikerül úrrá lenni a kaotikus állapotokon, megérkezik – lépésről lépésre – a nagyobb nyugalom is.

Élénken emlékszem azokra az esetekre (hát, persze: mivel most is van…

Idill (pásztori téma)

Tapasztalatom szerint az idillt nem elég csak várni. Keményen meg kell dolgozni érte, és nagyvonalúság, bizonyos, magunkban olykor nehezen fellelhető lazaság, sőt: elvonatkoztatás nélkül egyszerűen nem jön létre.

Itt van például a kiskapun látható bukolikus koszorú fonása, ami most szép emlék, pedig a készítés közben adódott mindenféle nehézség, figyelemelterelő butaság, és így nem volt igazán élvezetes (mondjuk, én csak fotóztam, anyukámé az érdem).
Számomra szülőként az az egyik legnehezebb dolog, hogy nagyon ritkán vagyok nem szolgálatban. Szolgálat alatt értem a "hol van a...?" kérdésekre adandó válaszokat, amik nem várhatnak, a zsebkendőfelelős és ruhafelszedegető pozíciót meg még sok mindent.
Azt, hogy nem lehet csak úgy sétálni egyet, mert állandóan megoldandó problémák jönnek sorozatban. 
Tudom, hogy nem nekem kell mindent kontrollálni. Tisztában vagyok azzal, hogy önbizalmat ad a gyerekeknek, ha hagyjuk őket, hogy szépen menedzseljék a saját ügyeiket. Mindez azonban…

A gazdagságról (még egyszer)

Ma reggel olvastam egy banálisnak tűnő kérdést az üzenőfalamon: melyik az a hely, amelyik igazán boldoggá tesz? Banalitás ide vagy oda, én azért megválaszoltam magamban. Nincs kétség: ha becsukom a szemem, és elképzelem ezt a helyet, egy konkrét földrajzi pont ugrik be. A ház.


My happy place.

Nem a lakásunk, nem a kedvenc nyaralóhelyeim, nem a legszebb városok, ahol jártam, hanem egy kis faluban egy lassan kilencvenkét éves ház, amely ún. "duplatelken" helyezkedik el, a kert aljában egy kis erdővel és szántófölddel.

Ilyen értelemben igazán jómódúak vagyunk; hiába lepukkant és hozzá sem tudtunk nyúlni lassan két éven át, ott van nekünk. Tudunk róla álmodozni, idén pedig a húrok közé csapunk; megérte kivárni.

Készülnek az újabb építkezős bejegyzések, csak kicsit elfáradtam a családtagok egymás utáni betegségei és hiányzásai, illetve a temérdek intéznivaló miatt; mindjárt újra felveszem a fonalat. Haladok a renddel is, de az is újabb feladat; ha magamnak adtam, akkor is.

Így té…