Ugrás a fő tartalomra

Belgiumi barangolások II.

Pár percem van csak, úgyhogy ismét a képeknek kell mesélniük. Székesegyház és biciklikölcsönző Antwerpenben. Kacsák Bruges-ben. Régiségkereskedés Molban. Hú, de jó volt!Megjegyzések

 1. Hu de izgalmas ut lehetett. Imadom ezeket a kaosz szeru regiseg uzleteket. En is utazgattam februarban, azert voltam kicsit hallgatag a blogon. En Angliaban es Portugaliaban jartam, de nem volt idom regisegkereskedoknel jarni. Az a haz a felig cserep, felig zsupp fedelevel nagyon jol nez ki.

  VálaszTörlés
 2. Portugáliaaa! Én is szeretnék! Képzeld, ezek a régiségüzletek ráadásul szemtelenül olcsók.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Angliaban sok helyen nagyon halvany a hatarvonal az "antique" draga uzletek es a "junk" uzletek kozott. Ezek a belgiumi uzletek amiket felraktal is olyan fele-fele junk es antique-nak latszanak,ahol ha ugyes vagy nagyon jo cuccot lehet osszeszedni potom arert.
   Sajnos jelenleg agyban betegeskedem - kitort rajtam a nemletezo influenza jarvany!! :-( De azert a Country Komfort-ot igy is olvasom!! :-)

   Törlés
  2. Akkor általános jelenség lehet a jóléti társadalmakban a levetett dolgok ilyetén újrahasznosítása. Nekem (is) nagyon tetszik!

   Jobbulást!

   Törlés
 3. Mennyire érezhető a hangulat a képeken!! Jó neked, hogy ott lehettél. Bruges-be különösen vágyom a film óta, nagyon tetszett a városka, meg a film is. (In Bruges-2008)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kinga, kösz a filmajánlást - te vagy a második két napon belül, úgyhogy meg is nézem a napokban. Nagyon-nagyon jó volt, Bruges-ben amúgy a hajókázós városnézés (is) kötelező!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…

Bérelni vagy venni? - avagy: kell-e saját nyaraló? (1. rész)

Bő egy évvel ezelőtt már biztosak voltunk abban, hogy nekünk kell egy saját ház. Persze, mondták a haverok a játszótéren, hogy a gereblyézésnél és a fűnyírásnál másképp fogom majd ezt látni, de én egyre hajtogattam: ide nekem azt a... birtokot. Majd én tudom, hogy mit hogyan fogok ott csinálni. Azóta azért a birtok néha visszanyal visszakérdez: bírtok?

Néha eléggé nehezen bírjuk, szó se róla. És a gereblyézés meg a fűnyírás... egen.
Tudom, hogy ez tipikus hitvita: annak jobb, akinek nincs a saját házzal gondja, vagy annak jobb, aki többszörös ingatlantulajdonos?
A mi szemszögünkből így fest a dolog (most csak az első adagot osztom meg, sok további tapasztalattal jövök még):

A bérelt nyaraló
Családos életem legszebb emlékei közé tartozik az a néhány Vas és Zala megyei pihenő, amelyet fantasztikus vendéglátók nagyszerű szálláshelyein töltöttünk. Két vendégházban is úgy érezhettük, hogy megtaláltuk a tutit. Annyira, hogy vissza is fogunk még menni.
Vannak azért hátulütői is, csak ezeket m…