A Marsbéli Bolt budapesti ételkiszállító cég, amely a többihez hasonlóan műanyag dobozokban, futárral kézbesíti az elfoglalt ügyfél ebédjét. A hasonlóság azonban itt véget is ér. A marsbéli ebéd sokak számára a nap fénypontja, a megérdemelt otthonosság - de mielőtt misztifikálnánk, nézzük a pontos hozzávalóit! A Marsbéli konyhában 2012-től Kisuti Dávid főz, aki Várvizi Péter-tanítvány, és a pécsi Enoteca Corsoból érkezett. Az izgalmas heti menüt Révai Júlia állítja össze, szellemesen kombinálva a szezonális recepteket, a sztárséfek legmenőbb finomságait és a "klubtagok" ízlését és visszajelzéseit. Az ízek háziasak és rafináltak, az alapanyagok minőségiek: a tej 3,6%-os, a hús kifogástalan, és mindezek tetejébe az ételek kimondottan esztétikusak. A Marsbéli Bolt tulajdonosával, Révai Júliával beszélgettem, akivel közös pontunk, hogy mindketten imádjuk a rusztikus ételfotókat...
Tudni lehet rólad, hogy komoly
szakácskönyv-gyűjteményed van. Most melyikre vágysz a
legjobban?
Szakácskönyvekre állandóan vágyom, de nem egy konkrét darabra, hanem mindig arra, ami éppen megtetszik, impulzus-vásárló vagyok e téren is. Vannak kedvenc szerzők persze (Claudia Roden pl., aki közel-keleti konyhákban verhetetlen, de a sztárséfek többségét is szeretem), most is van egy kiszemelt listám, amire gyűjtögetek.
Az egészségtudatos táplálkozás felkapott élelmiszerei közül mi az, ami szerinted fontos és maradandó (helye van az étrendünkben), és mi az, ami "felejtős", múló szeszély?
Szerintem én nem vagyok
egészségtudatos, kb. három dolgot próbálok előtérbe helyezni: ha
lehet, frissből főzzünk, ne együnk túl sok felvágottat és
bolti kenyérfélét-kekszeket, mivel azokban van a legtöbb
műanyag, ne nassoljunk állandóan édességet, és sportoljunk mi is, a gyerekek is.
De sem a cukrot nem tartom főbenjáró bűnnek, biopiacra sem
járok, és a gyerekek szoktak csokit is enni, sőt én is.
Lehet, hogy ez tök ciki, de azt sem tartom helyesnek, ha
valaki aránytalanul sok energiát és időt fordít az idejéből
arra, hogy mit egyen a család és ez pénzben, fejben más,
ugyanúgy fontos dologtól vesz el teret.
Hogyan érzed magad a Facebook-csapatotok közel hatezer tagja között, nap mint nap? Milyen visszajelzéseket kaptok?
Visszajelzéseket nem kapunk a FB oldalról, annak örülünk
persze, ha egy bejegyzés sokaknak tetszik, ha kérdeznek,
recepteket kérnek, mert az nekem azt jelenti, hogy ez egy
élő dolog, nem csak egy kirakat.
Tudnál említeni három olyan ételt, amit meg kellett
ismételnetek, akkora sikerük volt?
Ilyen több is volt szerencsére, csak az emlékezéssel van baj: maceszgombócos gyöngytyúkleves, a beigli minden évben, de krumplifőzelék is sikerült már ilyenre:).
róla van szó :) fotó: Ízbolygó |
Nézel/olvasol szakmai ártalomból gasztro vonatkozású filmeket vagy könyveket?
Sajnos ritkán jutok el moziba, a legutóbbi konyhás jó filmet egy barát marsbélis lány ajánlotta, szuper volt: Soul Kitchen a címe, de semmi köze hozzánk, csak egy jó film Gryllus Dorkával.
hogy a marsbéliek mottóját idézzem: egy "se nem gyors, se nem lassú: normális" hamburger! |
Te mit szeretsz enni és inni úgy igazán? Van-e
mostanában - hogy kedves barátotokat, Ízbolygót
idézzem - valamilyen "komoly kattanásod"?
Kattanásaim nekem nincsenek, mindenevő vagyok, azt hiszem.
Mivel hét közben az egész hetünket végigesszük
természetesen, én magamtól az egyszerűeket főzöm
ellenpontként - és főleg a gyorsakat.
Mi marad 2012-ben, és mi lesz új "a Marson"?
Nagyon szeretném idén végre elindítani az új weboldalunkat, aminek már fél éve működnie kéne. Sokkal több tartalommal fog megjelenni, terveink között szerepel egy kisebb, szelektált alapanyagbolt indítása is, és legfőképpen túlélni szeretnénk ezt a mindenki számára elég nehéz évet. A minőség és változatosság marad.
A Marsbéli Bolt Facebook csapatához itt csatlakozhatsz.
A fotók a Marsbéli Bolt tulajdonai.
Erdekes izek es gyonyoru fenykepek. Szerintem aki tul nagy faksznit csinal az evesbol az valoszinuleg valami mas problemaval kuszkodik. Sajnos nekem eleg sok egeszsegi bajom van ami miatt nem tudok sok mindent enni, de attol meg meg lehet oldani mindent fantaziaval es dili nelkul. Azzal pedig 100%-ig egyetertek, hogy a csokolade nem karos, bar az is igaz, hogy abbol is csak jo minosegut szabad enni, mint barmi masbol. Aki teheti egyen kezmuves, nagyon jo minosegu keseru csokibol keszult truffeleket, bonbonokat, tablakat, amilyeneket peldaul a Keseredes nevu boltban arul Wagner Bea. Elnezest a hirdetesert, de en imadom Beat is meg a csokijat is!! :-)
VálaszTörlésEgyetértek. Hát, igen... elég jó ízlésed van, emiGrants! Kár, hogy Beáék sem akarnak a bloggal játszani :-( Elnézést az antireklámért.
TörlésMinden nagyon jól néz ki..és finom is lehet!Nekem is van PONT ilyen villám...:))))
VálaszTörlésEz nagyon jó...! :)
TörlésNa, megyek eszek egy kis vajaskiflit....Lehet, hogy átkötöm egy szalaggal....:-)
VálaszTörlésÉrtjük ám! :) fotózáshoz körbe is szórhatnád vajdarabkákkal... persze, ha csak felfalod... ;)
TörlésJaj! Gyönyörűek a képek, nem cikiztem ám!!!!:-)
VálaszTörlésKöszi :)
Törlés