2011. június 21., kedd

Ikrek hava - I. rész

"Gyere nyugodtan, készen vagyunk a felújítással. Szerintem jobb lett, mint volt." - szólt a telefon a múlt héten, én pedig szaladtam Edinához és Péterhez.

Látni akartam, hogy mekkora lett!

Mármint a pocak a lakás. 

     Az a rusztikus, romantikus bútorokkal berendezett, idillien szép és rendezett lakás, amely - napokon belül! - ikerfiaik otthona is lesz.

 
    A mai, első rész a két és fél éves kislány kuckójáról, a nappaliról és a hálóról szól. Holnap pedig jól lerántjuk a leplet a nagy átalakítás többi részletéről: a fiúk szobájáról, a konyháról és az étkezőről.

 
   A lányszobában a szülők egyáltalán nem akartak különösebb felfordulást, valószínűleg azért, mert kezdetben nem hajtottak fejet régi jó ismerősünk, Murphy építkezésekre vonatkozó törvénye előtt. Aztán megértették, mit jelent a törvény ereje. Egy sajnálatos radiátor-szétrobbanás baleset miatt tapétát kellett cserélni; és mivel a régi kedvencet nem gyártják már, természetesen a teljes falfelületen... Hála az égnek, Lili könnyen megbékélt az új, apróvirágos verzióval és az álomszép baldachinos ággyal.
      A hálóba két újdonság került. Magamtól nem jönnék rá, hogy az alábbi képen egy huszonéves, tipikus egyenkomód újjászületése látható. Ezt nevezem igazi truvájnak!


        A másik szerzemény egy szintén fehér, méhviaszolt ruhásszekrény. Időtálló darab, de éppen shabby chic-jellege miatt elegáns és finom is. Pont jó.


    A nappaliból mára egyetlen részlet jut, szép, új szőnyeggel és kedvenc kanapéval, amely a várandósság alatt is jó szolgálatot tett mint pihenőhencser.


A többi titok. Holnapig. Jó éjt. :-)

A lakás eredeti állapotában készült beszélgetés itt található.
A második rész az ikrek szobájával pedig itt.

2 megjegyzés:

  1. Az új komód nagyon tetszik, és nagyon szép az egész ház.
    Ami nekem nem tetszik az a nappaliban a nagy fekete üveglapos asztal, olyan mintha kölcsön lenne a szomszéd piros fekete japán stílusú nappalijából. Illetve a kanapé virágossága, a szőnyeg virágosságával együtt már sok, nem erősítik hanem gyengítik egymást.

    VálaszTörlés
  2. Ebben az esetben is igaz, hogy mindannyian másképpen rendeznénk be egy-egy sarkot... A kanapé huzata az én kedvencem, de a házigazdák egyszínű zöldre szeretnék lecserélni a szőnyeg érdekében. :) A kovácsoltvas nekem sem liblingem, erről itt írtam: http://videkistilus.blogspot.com/2010/11/101-tevhit.html. Az összhatás szerintem nagyon rendben van - kétféle virágostul, asztalkástul, mindenestül.

    VálaszTörlés