2011. június 24., péntek

Ikrek hava - II. rész

    Bocsánatkéréssel kezdem; az elmúlt napok nagyon sűrűek voltak, ezért csak most sikerült összeállítanom a második részt. Íme.

***

     Szoba volt; konyha lett; gyerekszoba lett! - így foglalhatjuk össze a bejárat és a kislányszoba között meghúzódó tér történetét, amely a születendő fiúkat várja. Pár éve, a beköltözéskor a fiatalok első dolga volt megnyitni az egyik szobát, ezáltal átláthatóságot, nagyvonalúságot, tengelyt adni a lakásnak, ablaktól ablakig. A szoba helyén kialakított country stílusú konyha olyan hatást keltett, mintha abba a sarokba teremtették volna - de a megújult térben berendezett babaszoba talán még kellemesebb. Tiszta. Békebeli, mégis friss. Romantikus. Igényes. Stílusban van tartva, az biztos. :-)

 
a hálószobából ismerős tolóajtó, amely sejtelmes fényeket enged át
szívem csücske: fehér hajópadló!
fotó a gyönyörű nővérről, közeli a zöld csíkos tapétáról
esti fényeka szobából kitekintve

     Ha valaki azt mesélné, hogy helyszűke miatt kénytelen a konyháját az étkezőbe költöztetni, nagyon sajnálnám. Biztosan nem tud majd rendesen főzni/nem tudnak kényelmesen enni/csúnya lesz/kicsi lesz/nyomott lesz... Amikor azonban Edina két hónappal ezelőtt azt mondta: "a konyhát átköltöztetjük az étkezőbe" - nos, ezt valahogy úgy mondta, hogy azonnal felvillanyozott. Tudtam, hogy jól fogják csinálni. Volt persze minden: szívás szenvedés a vízvezeték-szereléssel, a szekrények magasságával, a fogantyúkkal, a parkettával, a végeredmény viszont magáért beszél. 
    A nappali egyik felét elfoglaló konyha-étkező jobb, mint volt. Az új felsőszekrényekkel plusz tárolóhelyet nyertek, a szép country stílusú sütőt a megemeléssel kihangsúlyozták, a hűtőt a beépítéssel elrejtették, kedvencemet, a "metrócsempét" tették a falakra... és szereztek valahonnan egy gyöngysorszerű munkapult-világítást, amelynek fényereje pici távirányítójával akár a kanapén ülve is szabályozható. Csúcs.


nyerstégla érzéssel alkalmazva, a tűzhellyel harmonizáló szagelszívó (az elvezető csövet természetesen elrejtik majd)


Megérte várni, ugye?
Köszönöm Edinának és Péternek a vendéglátást és a lakás legjobb pillanatait megörökítő fotókat!

Az első rész itt olvasható.
Hogy milyen volt a lakás eredetileg? Ilyen.

2 megjegyzés:

  1. Meseszép ez a ház, gratulálok! Remélem egyszer nekem is lesz lehetőségem, hogy egy ilyen gyönyörű házat berendezzek. Addig gyakorolok az albin. :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük, Kata! Jó gyakorlást - ez is lakás, nem is a legnagyobbak közül való, mégis lenyűgöző!

    VálaszTörlés