2014. szeptember 17., szerda

Sufniból a szobába: hokedli stencillel

Ne beszéljünk mellé: a kisgyerekek nem kedvelik a blogírást. Sőt, továbbmegyek: a kisgyerekek (időigényes dolgai) nem kedveznek a blogírásnak. A most következő történet is majdnem totális kudarcba fulladt, mert - hogy folytassam a sort - a kisgyerekek a festést sem kedvelik. Mármint azt, ha a szüleik festenek, és nem ők. Hogy mégis villámgyorsan elkészültem a rossz sorsú hokedli feltuningolásával, két zseniális kelléknek köszönhető: 1) ASCP-festék; 2) stencil a Decor Labortól.

kép a www.decorlabor.hu-ról
Köszi, Enikő, köszi, Ditta! :-)

Kellett egy éjjeliszekrény, ezért körülnéztem a szerszámoskamrában. Találtam egy fehér, lepattogzott olajfestékes hokedlit.


Délelőtt kapott egy réteg Country Grey színű Annie Sloan krétafestéket. Csodálatosan fed, szuper vele dolgozni! (Annyira, hogy akkor az ember már mellécsap és átken néhány kisebb tárgyat, amelyek majd a kerámiamosogatós konyhába kellenek.)


Később, ebéd után kb. negyven perc maradt volna az alvásidőből, ezért egy csésze kávéval elindultam volna tanulmányozni a stencilt (Florac nagy mintás), de a Murphy törvénye alapján jelentkező gyereknyűgösködés teljesen lehetetlenné tette, hogy oda is figyeljek.


Ezen a ponton rájöttem, hogy egyáltalán, semmilyen más színű festéket nem hoztam magammal. Csak Country Grey-t.

Dúlva-fúlva átnéztem a kis fiókokat, és találtam egy kis tégely fekete akrilfestéket.  

Túl markáns lesz. 

Nem érdekel.

Nagyjából két perc alatt átkentem vele a stencilt (hiszti a háttérben), bízva abban, hogy a fekete máz majd lejön róla, illetve semennyi reményt sem fűzve ahhoz, hogy vállalható lesz az eredmény.

uhh
 És akkor ez lett.


Ismerve az előzményeket, azt mondanám, hogy a hokedli ciki lomból egy etno-folk mintával feldobott gyönyörűséggé változott. Imádjuk.

 

A festési technikámon nyilván van még mit csiszolni, de a próbadarab a kis rusztikus beütésével együtt annyira jó lett, hogy megtartjuk. A stencilezés pedig épp olyan, mint a krétafesték-mánia: ha egyszer próbáltad, utána folyamatosan pásztázod a környezetedben található felületeket, hogy mit lehetne díszíteni. Tényleg. Nálam is folyt. köv. :-)

Addig is, a Decor Labor webboltját itt, Facebook-oldalát itt találod.

Neked melyik a kedvenc mintád?Ui.: A kávém ugyan kihűlt, de - first things first - a fekete festék természetesen könnyedén lejött a stencilfóliáról.

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett! A padló színeihez is mennyire passzol! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Szilvi! Itt most tényleg működött a hátrányból előnyt kovácsolni-módszer. :)

      Törlés