Ugrás a fő tartalomra

Gyerekszoba repülő-dekorációval, I. rész

Olyan, amelyik sem a Disney-, sem a military vonalat nem erősíti. Kicsit "játék anno", kicsit klasszikus, kicsit rusztikus stílusú. Most éppen ilyen szobát szeretnék a fiamnak.


Vettem is hozzá egy kissé összefirkált, de szép farepülőt ötszáz forintért, 
illetve még korábban néhány akrilfestéket egy ezresért. 


Mindkettőt a helyi online börzén. (Azért írom ki az összegeket, mert büszke vagyok a zsákmányra a végén majd tudni  akarom, mennyiért dekoráltam.)


Oké, azt most hagyjuk, hogy
 • nincs is igazi, funkcióját tekintve kizárólagos gyerekszoba a lakásunkban;
 • hazánkban nem nagyon kapni szuper repülős textileket;
 • lehet, hogy csak múló fellángolás a téma iránti lelkesedés;
 • igazából a repülő adta az ötletet, és nem az ötlethez kerestem a repülőt;
 • többszáz megkezdett otthonszépítő projektem van.
Azt mondtam magamnak, hogy maximum tíz inspirációs képet gyűjtök a Pinterestről, aztán elkapott a gépszíj, és közel harminc fényképnél álltam meg. Nézzük most ezeket, és ígérem, lesz II. rész, amelyben bemutatom, hogy nálunk mi lett az eredmény.
Nektek melyik jön be? És mi a véleményetek a tematikus gyerekszobákról?

(forrás)Megjegyzések

 1. Nnnnaggggyon jók! A kék és piros színek együtt sztem majdnem kötelezők egy fiúszobában. Az előre gyártott figurás dolgok (pl. Disney) nekem sem tetszenek. Nem segíti a kicsik fantáziájának a fejlődését, de ha ismeri és tetszik neki nem tudom majd megtiltani biztos. Én hajós-kalózos témát gondoltam a kisfiamnak, de még csak egy kalózhajós szőnyeg és egy halacskás keresztszemes hímzett kép jött össze belőle. Valami kerek hajóablakos megoldást is tervezek valahova, de ez még csak az én fejemben létezik. A kicsinyemnek a rakétás dolgok tetszenek, szerintem ez is jó téma, de ezen még nem veszünk össze :)
  Tetszenek a tematikus gyerekszobák, ha nem túlzóak. Sok motívumot én sem tehetek majd a szobába, mert állati pici és még tetőtéri is. Nem akarom töményre.
  Ai

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Ai, kösz a megjegyzést, nagyon tetszenek az ötleteid! Még én is jövök jármű-témában :-)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…