Ugrás a fő tartalomra

Gyerekszoba repülő-dekorációval, I. rész

Olyan, amelyik sem a Disney-, sem a military vonalat nem erősíti. Kicsit "játék anno", kicsit klasszikus, kicsit rusztikus stílusú. Most éppen ilyen szobát szeretnék a fiamnak.


Vettem is hozzá egy kissé összefirkált, de szép farepülőt ötszáz forintért, 
illetve még korábban néhány akrilfestéket egy ezresért. 


Mindkettőt a helyi online börzén. (Azért írom ki az összegeket, mert büszke vagyok a zsákmányra a végén majd tudni  akarom, mennyiért dekoráltam.)


Oké, azt most hagyjuk, hogy
 • nincs is igazi, funkcióját tekintve kizárólagos gyerekszoba a lakásunkban;
 • hazánkban nem nagyon kapni szuper repülős textileket;
 • lehet, hogy csak múló fellángolás a téma iránti lelkesedés;
 • igazából a repülő adta az ötletet, és nem az ötlethez kerestem a repülőt;
 • többszáz megkezdett otthonszépítő projektem van.
Azt mondtam magamnak, hogy maximum tíz inspirációs képet gyűjtök a Pinterestről, aztán elkapott a gépszíj, és közel harminc fényképnél álltam meg. Nézzük most ezeket, és ígérem, lesz II. rész, amelyben bemutatom, hogy nálunk mi lett az eredmény.
Nektek melyik jön be? És mi a véleményetek a tematikus gyerekszobákról?

(forrás)Megjegyzések

 1. Nnnnaggggyon jók! A kék és piros színek együtt sztem majdnem kötelezők egy fiúszobában. Az előre gyártott figurás dolgok (pl. Disney) nekem sem tetszenek. Nem segíti a kicsik fantáziájának a fejlődését, de ha ismeri és tetszik neki nem tudom majd megtiltani biztos. Én hajós-kalózos témát gondoltam a kisfiamnak, de még csak egy kalózhajós szőnyeg és egy halacskás keresztszemes hímzett kép jött össze belőle. Valami kerek hajóablakos megoldást is tervezek valahova, de ez még csak az én fejemben létezik. A kicsinyemnek a rakétás dolgok tetszenek, szerintem ez is jó téma, de ezen még nem veszünk össze :)
  Tetszenek a tematikus gyerekszobák, ha nem túlzóak. Sok motívumot én sem tehetek majd a szobába, mert állati pici és még tetőtéri is. Nem akarom töményre.
  Ai

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Ai, kösz a megjegyzést, nagyon tetszenek az ötleteid! Még én is jövök jármű-témában :-)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…

Bérelni vagy venni? - avagy: kell-e saját nyaraló? (1. rész)

Bő egy évvel ezelőtt már biztosak voltunk abban, hogy nekünk kell egy saját ház. Persze, mondták a haverok a játszótéren, hogy a gereblyézésnél és a fűnyírásnál másképp fogom majd ezt látni, de én egyre hajtogattam: ide nekem azt a... birtokot. Majd én tudom, hogy mit hogyan fogok ott csinálni. Azóta azért a birtok néha visszanyal visszakérdez: bírtok?

Néha eléggé nehezen bírjuk, szó se róla. És a gereblyézés meg a fűnyírás... egen.
Tudom, hogy ez tipikus hitvita: annak jobb, akinek nincs a saját házzal gondja, vagy annak jobb, aki többszörös ingatlantulajdonos?
A mi szemszögünkből így fest a dolog (most csak az első adagot osztom meg, sok további tapasztalattal jövök még):

A bérelt nyaraló
Családos életem legszebb emlékei közé tartozik az a néhány Vas és Zala megyei pihenő, amelyet fantasztikus vendéglátók nagyszerű szálláshelyein töltöttünk. Két vendégházban is úgy érezhettük, hogy megtaláltuk a tutit. Annyira, hogy vissza is fogunk még menni.
Vannak azért hátulütői is, csak ezeket m…