Ugrás a fő tartalomra

Vidéken pihenni volna jó

"Egy csipetnyi luxus" - hú, de utálom az ilyen szépítő, elcsépelt címeket! Mégis eszembe jutott, mert a mai vidéki szálló pontosan a sokunk számára elérhetetlen nívót testesíti meg, árfekvése pedig nyilván majdnem a kifizethetetlen kategóriába tartozik. Miért jók mégis az ilyen képek, a képzeletbeli kirándulások? Mert elkezdhetünk gondolkodni azon, hogy mitől érezzük magunkat igazán jól, mi is a luxus nekünk - mondjuk, egy hosszú hétvégén. Vigyázat! Az én kis közhelyeim és személyes apróságaim jönnek. Imádom őket, és egyre jobban tudom őket értékelni.

A fő kényeztetésfaktorok:

- együtt lenni életem értelmeivel;
- nem a városban;
- internet nélkül, még ha - valljuk be őszintén - nehéz is néha;
- jó könyv (most van kettő: ez és ez);
- kedvenc sorozatom kedvenc részeinek újranézése este;
- házas magazinok;
- úszás;
- rántott gomba + majonéz + saláta :-);
- csoki;
- új hobbi kipróbálása (a blognak köszönhetem, és nagyon izgulok... részletek később). 

Kellemes hétvégét!
 
Megjegyzések

 1. Kényeztetésfaktor... Ez nagyon jó!
  Én ide szeretnék menni:
  http://catherinesvineyardcottages.com/
  Nem tudom ismered-e, de számomra elképesztő, hogy ez magyarországon található.....Egyerűen tökéletes mindegyik aprtman...Mmmmmm

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annyira azért mégse!Mi amikor megnéztük előzetes belövésre,kiderült,hogy jóval lelakottabb,mint ahogy a képeken látni.Másrészt zavarja az ellazulást,hogy csíkos-pőttyös-kockás-virágos csicsa-csicsa-hátán közegben vagy.Nem gondoltam volna,hogy az angoloknak ennyire rossz a stílus-érzéke!De épp most nézd meg az olimpiájuk kabala-figuráit,hihetetlenül gagyik!

   Törlés
  2. Szűrik és törlik a válaszokat,véleményeket!

   Törlés
  3. Majd én is nyilatkozom, d emost még nincs rá alapom. Érdekes, amit írtok!

   Törlés
 2. Kinga..itt van Csákberényben..és én láttam őket..kicsi és kemény a bors..na ez egy ilyen hely!Jó választás..és ügyes ez a Catherine..van egy klassz keramikus is ott SZMOLA EDINA!..pár méterre..isteni sütő-edényei vannak..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na persze nekem is csak feltételes mód a "szeretnék"...Nem hiszem, hogy a mi pénztárcánknak való, de a képeiben is jól esik gyönyörködni....

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…