Ugrás a fő tartalomra

Félig tele

...ahelyett, hogy félig üres lenne a metaforikus pohár.


Kaptunk süteményt, salátát, zsenge hagymát, tököt a faluból. 

H. készít nekünk csodálatos zabkását minden este (például epres-banánosat). 

Ugyanő délután a kertből befelé menet az okker alapfestékből, némi fehérből és kétféle pigmentből öt perc alatt kikeverte pontosan azt a homlokzatszínt, amit kértem, és amit a gép szerintem harmincötezer forintért keverne ki. Egy zsenivel élek együtt.


Beeresztettük a még nem kezelt faanyagot olajfestékből hígítóval készített páccal, és tök jó lett.

Elkezdtünk egy nulla forintos padprojektet, és találtunk hátul olyan gyönyörű akácdeszkát, hogy még csiszolni is élmény volt.

Sajnos krónikusan fáj a könyököm kb. két hónapja (túl sokat cipeltem a macskát a hordozójában, amit a világ leghülyébb szögében kell eltartani) és a csípőm sem az igazi, de tudom, hogy a jóga nagyon jót fog tenni, mert amikor próbáltam, isteni volt.

Mintha megtanultam volna levest főzni; holnap tárkonyos zöldbab- lesz.

Kettőszázötven forintért vettük a Pepco-ban ezt a kis szettet. Én kérek elnézést.


E. néha csak úgy krétarajzokat dob a járdára vagy besöpri a homokot a lerakott téglák közé helyettem is.

sütidobáló robot

A gyerekek szoktak ágálni, hogy miért van nálunk ennyiszer paradicsomos spagetti ebédre, de ők is szeretik. (A világ egyik legfinomabb étele, azért.) Apropó: újra kell szerezni bazsalikomot a fűszerkertbe, és meg kell próbálni életben tartani. 

Nem nagyon van keret arra, hogy rendesen vegyek növényeket a kertbe, ami viszont régről megvan, az állati szép, illetve kaptam blogolvasói felajánlást, és ez nagyon boldoggá tett.


Átrendeztük a fürdőszobát (!hordozható cserépkályha arrébb helyezése!), és megszakadtunk a nevetéstől (is) közben amiatt, hogy R., a macskánk mennyire képtelen helyekre próbál meg bemászni, amikor éppen nem a bénázásunkat nézi.

Nulla, azaz nulla alkalommal jártunk a Balatonnál, de annál különlegesebb lesz, amikor végre megyünk majd.

Imádok itt aludni, de szerintem mindenki így van ezzel. R. ugyan hajnalonta meghülyül olykor, és másnap kába. Én eléggé rosszul bírok még ennyi éjszakázást is, pláne, hogy nem alhatok másnap egész nap a dobozomban.


Vettem két Lakáskultúrát egy áráért, és bár nem fűztem túlságosan nagy reményeket hozzá, ötszáz forintért kaptam egy vagon inspirációt, olvasnivalót, illetve finom figyelmeztetést, hogy azért a bohém-kreatív oldalamat is bátran mutassam majd meg a ház berendezésében, ne csak ez a marha nagy fegyelem és spórolás legyen mindig.

Megjött a szülinapomra rendelt szoknya, el kell menni érte a szomszéd faluba a nagyon helyes kis postahivatalba. 

Kidőlt egy óriási fa az erdőben, és kisebb értetlenkedés után teljesen normálisan rendeztük el a szomszéddal, sőt még csokit és virágot is kaptunk a fülemüle-per helyett, plusz szerintem mindketten jól jártunk.
Megjegyzések

  1. Sütidobáló robot - tündéri! :) Bármi, ami (viszonylag) könnyen cserélhető, miért ne lehetne bohém? Egész más egy fehér szoba hatása ilyen/olyan/mindenféle színfoltokkal... Elismerésem a "félig tele" mentalitás magas szintű műveléséért! :)
    Luca

    VálaszTörlés
  2. Helló, Révai Kati vagyok. Itt vagyok, hogy ezt a jó hírt eljuttassam az egész világhoz, és hogy a csodálatos dolog történt az életemben, férjem elhagyott, mert nem voltam jó munkám, és mivel nem tudtam neki babát adni hároméves házasságot igyekeztünk ily módon értelmezni az egész országban, de tudom, hogy az segíthet nekem az egységben, és egy nap a férjem furcsán viselkedik, másokkal kimegy nőkkel, és hagyja abba, hogy hideg szeretettel lássam nekem, többször is azzal fenyeget, hogy el fog válni Ha merem megkérdezni tőle a többi nővel fennálló kapcsolatát, teljesen pusztultam és zavart voltam, és három élesztő miatt sírtam terhesség nélkül, amíg egy régi barátom elmondott nekem Dr. Igbinovia-ról, aki segít az embereknek az elvesztett kapcsolat visszaszerzésében és a házasság megteremtésében. először meglepett, és megkérdeztem magamtól, létezik-e valami ilyesmi valaha, de úgy döntöttem, hogy kipróbálom, amikor kapcsolatba lépök vele, mindent elmondott nekem az életemről, annyira meglepődtem, és azt mondta, hogy segíthet nekem a probléma megoldásában, ha csak tudom fo Kihúzza az utasításokat, amiket tettem, és ezt követően három nappal később azt mondta nekem, hogy a férjem hazaérünk, hogy mindent meg kell próbálnom szexelni vele, amit tettem, és valóban a következő héten terhes voltam, és a társaságot, amelynek dolgozom és most én vagyok a FUSZERHAZ KFT felügyelete. Nem tudom ezt egyedül tartani, ezért úgy döntöttem, hogy ezt megosztom önökkel. Ha bármilyen segítségre van szüksége, vegye fel a kapcsolatot a Drigbinovia-val a következő e-mail címen: doctorigbinovia93@gmail.com, whatsapp / viber neki +2348144480786 magától értetődőnek veszi a dolgokat, és az ön számára ......

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Konkrétumok a kiskonyháról III.: a furcsa tárgy

Mint arról már többször írtam, a ház előterében lesz egy apró konyhasarok – és meggyőződésem, hogy bármilyen minimális a hely, el kell helyeznünk benne egy-két olyan tárgyat, amelyik nem kimondottan a funkcionalitása miatt van ott, hanem azért, hogy feldobja a látványt. Egy pár olyan elemet, amitől érdekes lesz – de nem túlzsúfolt.

Mostanában nagy felismerésekre jutottam a rendrakás kapcsán.
Ismerős az érzés? Amikor egy ősi igazságra, ha úgy tetszik, közhelyre jössz rá azért, mert végre nemcsak olvasol róla, hanem a saját bőrödön érzed, hogy ez, bizony, így van. Hogy a dolog nem úszható meg.
(Oké, ez a megállapítás maga is közhely.)
Pontosan ilyen közhely az, hogy a kupi a lelki káosz lenyomata. Méghozzá, nagyon cikis – és igencsak szembeszökő – lenyomata.
Csodálatosan mutatja, hogy nem vagy ura a helyzetnek.
Viszont, ha sikerül úrrá lenni a kaotikus állapotokon, megérkezik – lépésről lépésre – a nagyobb nyugalom is.

Élénken emlékszem azokra az esetekre (hát, persze: mivel most is van…

Hidegburkolat: a győztesek I.

Vettem a bátorságot: a házban egyik este a telefon kijelzőjén látható kép alapján választottam ki a fürdőkbe kerülő padlólapok közül a két befutót úgy, hogy nem láttam őket bemutatóteremben. Merész, majdhogynem vakmerő módszer, ugye? 

Csak saját felelősségre szabad ilyet csinálni! 
Nem nagyon okos dolog akkora horderejű döntést, mint amilyen az éveken át nézendő hidegburkolatok kiválasztása, online meghozni, de az a helyzet, hogy az előző burkolatos bejegyzésekben (1. rész & 2. rész) taglalt, bemutatótermekben gyűjtött inspirációkat így absztraháltam (vagy mi), a rendelési idők miatt ki akartam mondani az utolsó szót és hát, állati jó szemem van. Nem bántam meg a választásaim, sőt. 
Tudtam, hogy szofisztikált, időtálló, nem vibráló, nem túlzottan markáns vagy túl divatos mintájú, alapszínüket tekintve mindenképpen világos lapokat akarok (a fő fürdőszoba eléggé sötét), ha lehet, kis csavarral, mert a visszafogottan vízparti stílusú nyaralóba ez belefér. Így lett egy pici poén is, és…

Saját kútfő (1. rész)

Megvettük a házat másfél évvel ezelőtt, és annyira naivan bólintottunk egy csomó hiányosságára, hogy ma már csak mosolyogni tudok rajta. Derékmagasságig vizesedik a fal? Semmi gond, majd ezzel kezdjük! Lóg a nyári konyha ajtaja a zsanérról? Hát, igen, érthető, nem mai csirke már. Nincs teteje a kútnak? Persze, azt sem fogjuk így hagyni. 

Hogy is hagynánk így.
Ez a csillogó szemű, felújításra kiéhezett, elhamarkodottan sokat vállaló hozzáállásom - a korlátozott anyagi lehetőségekkel párosítva - azóta sok fejtörést okozott saját magamnak, de szerencsére, a kút még a könnyebben teljesíthető feladatok közé tartozott. És már nagyon bökte a szemem a téglákkal lenyomott, ferdén odacseszett ráhelyezett paladarab is.
"Csak" anyag kellett hozzá - és ember. 
Mondom, naïveté...
Volt terv a fejemben, le is rajzoltam filccel, khm, perspektivikusan, egy darab papírra, aztán finomítottam rajta, győzködtem a kiszemelt embert, hogy menni fog ez neki, a gyerekeket pedig minden sétánál figyelmez…