Ugrás a fő tartalomra

4. blogszületésnap: interjú és JÁTÉK a Decor Projecttel


Pár napon belül négy éves lesz a Country Komfort, a blogom... Mindarról, ami a születésnap kapcsán eszembe jutott, külön bejegyzésben írok majd, most koncentráljunk az ünneplésre! A jeles alkalomból ajándékozás is lesz ám, előbb azonban ismerkedjetek meg a hazai dekorpaletta legújabb, gyönyörű, színpompás papírtermékeivel. A Decor Project megálmodóival, Vágó Dorottyával és Balogh Eszterrel beszélgettem.


Csak annyit mondok: papír szívószál. Ezzel a mániámmal indultam el a netes keresőben, így találtam rátok. Mi a ti mániátok, mi indított arra, hogy megalapítsátok a Decor Projectet?

Nem lesz nehéz kitalálni, a mi mániánk a papír :-). Mindketten nagy rajongói vagyunk a DIY irányzatnak, régóta hobbink a kreatív alkotás. Korábbi munkáink során is sokat dolgoztunk papír- és nyomdatermékekkel, így a hobbi és a szakmai ismeretek összehozásával jött létre a Decor Project ötlete. Igazából tényleg egy projektnek indult, egy barátunk kislányának szülinapi dekorációját készítettük el. Ott, akkor született meg a gondolat, hogy mi ezzel szeretnénk foglalkozni, alkotni a papír világában. Fél évig terveztük és gyártottuk az ötleteket és írtuk a blogot, majd augusztusban elindítottuk a Decor Project webshopot.


Tematikus szülinapi bulik, romantikus esküvők... számtalan eseményt tudok társítani a termékeitekhez. Ti is adjatok néhány konkrét ötletet: hol, milyen alkalmakkor mutatnak jól a DP-dekorációk?

Hiszünk abban, hogy egy esküvő, családi vagy baráti esemény arculata és dekorációja szinte kizárólagosan papírból is megoldható. Tehát úgy gondoljuk, hogy nincs olyan esemény, ahol ne mutatna jól például egy-egy selyempapír pompom vagy karton girland.
Az ünnepi pillanatokban sokan gondolnak különleges dekorációra, és mi is ehhez kapcsolódóan kapjuk a legtöbb felkérést, ugyanakkor nagyon örülünk, hogy egyre többen választják termékeinket a gyerekszoba vagy a lakás más részeinek dekorációjához is. Nemrég kaptunk egy felkérést legénylakás dekorációra, amit nagy lelkesedéssel tervezünk :-), de most voltunk például egy babafotózáson is, ahol selyempapír pompomokkal, girlandokkal és papírvirágokkal díszítettük a helyszínt. Szóval a papírdekoráció bárhol megállja a helyét, ahol csak dekoráció elképzelhető.


Az anyag nagyon sok előnyt hordoz magában. Rengeteg fajtája létezik (selyem-, krepp-, karton-, pausz-), amelyek más-más tulajdonságaik miatt különbözőképpen használhatóak fel. Ehhez még jönnek a különböző színek, minták és struktúrák, így a variációs lehetőségek szinte korlátlanok. A kreatív alkotáshoz, így egy dekoráció elkészítéséhez is pedig pont ilyen anyagra van szükség. A dekoráció terén még nagy előnye a papírnak, hogy könnyű, így a rögzítéshez semmilyen drasztikus megoldás nem szükséges. Emellett fontos szempont nálunk, hogy olyan termékeket kínáljunk, amelyek lebomlanak és hulladékként sem terhelik a környezetet.



Nagyon szép és abszolút megfelel a nemzetközi színtrendeknek egyik újdonságotok, az ombre pompom. Terveztek még bevezetni valamit mostanában, ami már publikus?

Ez legyen meglepetés, de minden hónapban igyekszünk valami újat kitalálni. :-)





Ősszel hogyan dekoráljunk papírral? Említsetek néhány terméket, amely passzol az évszakhoz.

Terveink szerint minden termékünknél figyelünk arra, hogy megtalálható legyen az évszaknak megfelelő színekben. Most, ősszel több esküvői dekorációt is készítettünk és ehhez őszi színeket igazítottunk: a barnák árnyalatait, narancsot, halványsárgát. Az ombre pompomok közül két színkombináció (ez és ez) is őszi hangulatot hordoz.


A blogotok klassz ötlettár. Honnan inspirálódtok leginkább, milyen DIY-oldalakat szerettek a legjobban?

Abszolút kedvenc a képmegosztó közösségi oldal, a Pinterest. Naponta több órát is képesek vagyunk ezen az oldalon böngészni, inspirálódni, gyűjtögetni. A Pinterestnek köszönhetően találtunk rá a kedvenc bloggereinkre is, mint az Oh Happy Day vagy az Oh So Beautiful Paper, a magyar bloggerek közül pedig Juditu bloga és az Otthon, édes a kedvenc. Fanni, az Otthon, édes (öko)otthon blog írója pedig több jeles eseményen is választott már tőlünk dekorációt (itt és itt), aminek nagyon örülünk.


JÁTÉK!

Egy szerencsés követőnk megnyeri a Decor Project újdonságát, a konfetti függőt.

A nyertes választhat, hogy púder vagy cukorka színben kéri a papírdekorációt. Íme, a lehetőségek:

Púderszínű konfetti függő:


Cukorka színű konfetti függő:


Tennivalók, ha játszani szeretnél:

1. Kövesd oldalainkat a Facebookon (itt és itt); és

2. Írd ide, a bejegyzés alá kommentben, a Facebookon is használt neveddel, hogy melyik a kedvenc terméked a Decor Project webboltból!

3. Lájkold/oszd meg a bejegyzést, így hozzásegítesz bennünket ahhoz, hogy még több színvonalas játékot szervezhessünk. 

A játék a Country Komfort blog negyedik születésnapjáig, 2014. november 2-án éjfélig tart. 

Sorsolás, eredményhirdetés: 2014. november 3-án, hétfőn!

A képek a Decor Project tulajdonai.
A nyereményt magyarországi címre tudjuk postázni.





Megjegyzések

  1. Égi-Matus Judit2014. október 20. 15:19

    Selyempapír PomPomok és a papír szívószálak :)

    VálaszTörlés
  2. piros pöttyös pohár és pompomok!!

    VálaszTörlés
  3. Rojtos girland Gold

    VálaszTörlés
  4. az ombre pomponok a kedvenceim Keresztfalvi Erika néven követlek.

    VálaszTörlés
  5. A pastel mix fonál a kedvencem a termékek közül és a púderszínű konfetti függő tetszik. :D
    Agnes Szabo néven vagyok a követőtök FB-on. :)

    VálaszTörlés
  6. A rózsaszín pékzsineg tetszik nagyon. :) Lara Horváth néven vagyok követőtök és megosztottam a játékot. :D A pasztel konfetti függő a nyerő. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Regénybe illő - vidéki házriport

Learning to let go ... (zene bekapcs.) Nagyon régóta várok arra, hogy bemutathassam ezt a házat. Gyerekkoromban egyszer jártam benne (akkoriban lakatlan volt), és máig emlékszem a színes üveggel kirakott padlásablakra. Már akkor, öt-hatévesen arról álmodoztam, hogy hasonló otthonom lesz egyszer. A ház másé lett, a lehető legértőbb kezekbe került, én felnőttem, az álmaim egy részét feladtam, és visszatértem. A visszatérés azért nem ment egykönnyen. A tulajdonosok ugyanis először vonakodtak - nem beengedni , kiváló vendéglátók és nagyszerű emberek, hanem: megjelenni . A házat megjeleníteni. A magazinoknak eddig sikerrel ellenálltak, Kos-természetemmel mégis rávettem őket, hogy a publikum elé tárják az otthonukat. Egy blogon. A látogatás után több hónapig a gépemben pihentek a fotók - féltve őriztem őket, és próbáltam más fórumra ajánlani a képriportot. A körülmények nem engedték, hogy máshol jelenjen meg. Nagyon boldog vagyok, hogy végül a saját blogomon lett a helye. Fr

Teázós

Totálisan összefüggéstelen lesz, amit ma írok; vegyük úgy, hogy az esőt nézve virtuálisan együtt iszunk valamilyen finom teát ( te-ázás, hahaha ), és van nálam tíz noteszlap mindenféle témában. Tegnap elkezdett poszt. 1. Aki szokott a Rossmann-tól rendelni, és szereti a szakácskönyveket, annak szerintem érdemes most élnie azzal az akcióval, amelyikben bio élelmiszerek mellé Stahl Judit-szakácskönyvet adnak ajándékba. Nem tudom, miért van így, mert a stílusa néhol elképesztően modoros, mégis ő tudja azt, amitől kb. önálló olvasmány lesz a receptgyűjtemény, de mint receptgyűjtemény önmagában is vérprofi. Továbbajándékozni szintén jó. 2. Azt hiszem, el kell fogadnom, hogy az érvényesülés és kapcsolatépítés címén végzett tevékenységek 9/10-e nekem nem megy -- és nem is tartom őket ízlésesnek (biztosan azért, mert kompenzálok). Magamat pedig gyakran tartom bénának, amiért nem építek és nem érvényesülök. Ami még rettenetesen irritál, az a  "ki kinek a kije"  nevű társadalmi társ

Lomtalanítás 2020

Megint visszafelé haladok az időben: ez a szuper gyűjtésünk még akkor történt, amikor nem világméretű járványról volt szó. Az egyik utolsó gondtalan esténk volt, mondhatni. A kerületünkben minden évben figyelem az évente egyszer legálisan utcára hordott tárgyakat (bútormániásként nem bírok nem odanézni), de egyrészt nekem is volt egy minimalista fordulatom, és óvatosabb lettem az esztelen halmozással kapcsolatban, másrészt emlékeim szerint az elmúlt pár évben az egyre erősödő tendencia az volt, hogy napokkal előbb megjelentek a lomisok, krétával felrajzolták a felségterületüket, a lomtalanítás napján pedig kiváló érzékkel, hangos perpatvarok közepette lefoglalták a legmenőbb cuccokat, majd azokat tőlük lehetett megvásárolni .    A gyerekeknek gyártottam is elméleteket arról, hogy végtére is társadalmilag - vagy mit tudom én, milyen szempontból - jól van ez így, hadd éljenek meg belőle, ez nekik így is egy _megalázó, durva_, sokat utazós, hosszú, munkás nap, a mi lakásunk p