Ugrás a fő tartalomra

4. blogszületésnap: interjú és JÁTÉK a Decor Projecttel


Pár napon belül négy éves lesz a Country Komfort, a blogom... Mindarról, ami a születésnap kapcsán eszembe jutott, külön bejegyzésben írok majd, most koncentráljunk az ünneplésre! A jeles alkalomból ajándékozás is lesz ám, előbb azonban ismerkedjetek meg a hazai dekorpaletta legújabb, gyönyörű, színpompás papírtermékeivel. A Decor Project megálmodóival, Vágó Dorottyával és Balogh Eszterrel beszélgettem.


Csak annyit mondok: papír szívószál. Ezzel a mániámmal indultam el a netes keresőben, így találtam rátok. Mi a ti mániátok, mi indított arra, hogy megalapítsátok a Decor Projectet?

Nem lesz nehéz kitalálni, a mi mániánk a papír :-). Mindketten nagy rajongói vagyunk a DIY irányzatnak, régóta hobbink a kreatív alkotás. Korábbi munkáink során is sokat dolgoztunk papír- és nyomdatermékekkel, így a hobbi és a szakmai ismeretek összehozásával jött létre a Decor Project ötlete. Igazából tényleg egy projektnek indult, egy barátunk kislányának szülinapi dekorációját készítettük el. Ott, akkor született meg a gondolat, hogy mi ezzel szeretnénk foglalkozni, alkotni a papír világában. Fél évig terveztük és gyártottuk az ötleteket és írtuk a blogot, majd augusztusban elindítottuk a Decor Project webshopot.


Tematikus szülinapi bulik, romantikus esküvők... számtalan eseményt tudok társítani a termékeitekhez. Ti is adjatok néhány konkrét ötletet: hol, milyen alkalmakkor mutatnak jól a DP-dekorációk?

Hiszünk abban, hogy egy esküvő, családi vagy baráti esemény arculata és dekorációja szinte kizárólagosan papírból is megoldható. Tehát úgy gondoljuk, hogy nincs olyan esemény, ahol ne mutatna jól például egy-egy selyempapír pompom vagy karton girland.
Az ünnepi pillanatokban sokan gondolnak különleges dekorációra, és mi is ehhez kapcsolódóan kapjuk a legtöbb felkérést, ugyanakkor nagyon örülünk, hogy egyre többen választják termékeinket a gyerekszoba vagy a lakás más részeinek dekorációjához is. Nemrég kaptunk egy felkérést legénylakás dekorációra, amit nagy lelkesedéssel tervezünk :-), de most voltunk például egy babafotózáson is, ahol selyempapír pompomokkal, girlandokkal és papírvirágokkal díszítettük a helyszínt. Szóval a papírdekoráció bárhol megállja a helyét, ahol csak dekoráció elképzelhető.


Az anyag nagyon sok előnyt hordoz magában. Rengeteg fajtája létezik (selyem-, krepp-, karton-, pausz-), amelyek más-más tulajdonságaik miatt különbözőképpen használhatóak fel. Ehhez még jönnek a különböző színek, minták és struktúrák, így a variációs lehetőségek szinte korlátlanok. A kreatív alkotáshoz, így egy dekoráció elkészítéséhez is pedig pont ilyen anyagra van szükség. A dekoráció terén még nagy előnye a papírnak, hogy könnyű, így a rögzítéshez semmilyen drasztikus megoldás nem szükséges. Emellett fontos szempont nálunk, hogy olyan termékeket kínáljunk, amelyek lebomlanak és hulladékként sem terhelik a környezetet.Nagyon szép és abszolút megfelel a nemzetközi színtrendeknek egyik újdonságotok, az ombre pompom. Terveztek még bevezetni valamit mostanában, ami már publikus?

Ez legyen meglepetés, de minden hónapban igyekszünk valami újat kitalálni. :-)

Ősszel hogyan dekoráljunk papírral? Említsetek néhány terméket, amely passzol az évszakhoz.

Terveink szerint minden termékünknél figyelünk arra, hogy megtalálható legyen az évszaknak megfelelő színekben. Most, ősszel több esküvői dekorációt is készítettünk és ehhez őszi színeket igazítottunk: a barnák árnyalatait, narancsot, halványsárgát. Az ombre pompomok közül két színkombináció (ez és ez) is őszi hangulatot hordoz.


A blogotok klassz ötlettár. Honnan inspirálódtok leginkább, milyen DIY-oldalakat szerettek a legjobban?

Abszolút kedvenc a képmegosztó közösségi oldal, a Pinterest. Naponta több órát is képesek vagyunk ezen az oldalon böngészni, inspirálódni, gyűjtögetni. A Pinterestnek köszönhetően találtunk rá a kedvenc bloggereinkre is, mint az Oh Happy Day vagy az Oh So Beautiful Paper, a magyar bloggerek közül pedig Juditu bloga és az Otthon, édes a kedvenc. Fanni, az Otthon, édes (öko)otthon blog írója pedig több jeles eseményen is választott már tőlünk dekorációt (itt és itt), aminek nagyon örülünk.


JÁTÉK!

Egy szerencsés követőnk megnyeri a Decor Project újdonságát, a konfetti függőt.

A nyertes választhat, hogy púder vagy cukorka színben kéri a papírdekorációt. Íme, a lehetőségek:

Púderszínű konfetti függő:


Cukorka színű konfetti függő:


Tennivalók, ha játszani szeretnél:

1. Kövesd oldalainkat a Facebookon (itt és itt); és

2. Írd ide, a bejegyzés alá kommentben, a Facebookon is használt neveddel, hogy melyik a kedvenc terméked a Decor Project webboltból!

3. Lájkold/oszd meg a bejegyzést, így hozzásegítesz bennünket ahhoz, hogy még több színvonalas játékot szervezhessünk. 

A játék a Country Komfort blog negyedik születésnapjáig, 2014. november 2-án éjfélig tart. 

Sorsolás, eredményhirdetés: 2014. november 3-án, hétfőn!

A képek a Decor Project tulajdonai.
A nyereményt magyarországi címre tudjuk postázni.

Megjegyzések

 1. Égi-Matus Judit2014. október 20. 15:19

  Selyempapír PomPomok és a papír szívószálak :)

  VálaszTörlés
 2. piros pöttyös pohár és pompomok!!

  VálaszTörlés
 3. Rojtos girland Gold

  VálaszTörlés
 4. az ombre pomponok a kedvenceim Keresztfalvi Erika néven követlek.

  VálaszTörlés
 5. A pastel mix fonál a kedvencem a termékek közül és a púderszínű konfetti függő tetszik. :D
  Agnes Szabo néven vagyok a követőtök FB-on. :)

  VálaszTörlés
 6. A rózsaszín pékzsineg tetszik nagyon. :) Lara Horváth néven vagyok követőtök és megosztottam a játékot. :D A pasztel konfetti függő a nyerő. :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Konkrétumok a kiskonyháról III.: a furcsa tárgy

Mint arról már többször írtam, a ház előterében lesz egy apró konyhasarok – és meggyőződésem, hogy bármilyen minimális a hely, el kell helyeznünk benne egy-két olyan tárgyat, amelyik nem kimondottan a funkcionalitása miatt van ott, hanem azért, hogy feldobja a látványt. Egy pár olyan elemet, amitől érdekes lesz – de nem túlzsúfolt.

Mostanában nagy felismerésekre jutottam a rendrakás kapcsán.
Ismerős az érzés? Amikor egy ősi igazságra, ha úgy tetszik, közhelyre jössz rá azért, mert végre nemcsak olvasol róla, hanem a saját bőrödön érzed, hogy ez, bizony, így van. Hogy a dolog nem úszható meg.
(Oké, ez a megállapítás maga is közhely.)
Pontosan ilyen közhely az, hogy a kupi a lelki káosz lenyomata. Méghozzá, nagyon cikis – és igencsak szembeszökő – lenyomata.
Csodálatosan mutatja, hogy nem vagy ura a helyzetnek.
Viszont, ha sikerül úrrá lenni a kaotikus állapotokon, megérkezik – lépésről lépésre – a nagyobb nyugalom is.

Élénken emlékszem azokra az esetekre (hát, persze: mivel most is van…

Saját kútfő (1. rész)

Megvettük a házat másfél évvel ezelőtt, és annyira naivan bólintottunk egy csomó hiányosságára, hogy ma már csak mosolyogni tudok rajta. Derékmagasságig vizesedik a fal? Semmi gond, majd ezzel kezdjük! Lóg a nyári konyha ajtaja a zsanérról? Hát, igen, érthető, nem mai csirke már. Nincs teteje a kútnak? Persze, azt sem fogjuk így hagyni. 

Hogy is hagynánk így.
Ez a csillogó szemű, felújításra kiéhezett, elhamarkodottan sokat vállaló hozzáállásom - a korlátozott anyagi lehetőségekkel párosítva - azóta sok fejtörést okozott saját magamnak, de szerencsére, a kút még a könnyebben teljesíthető feladatok közé tartozott. És már nagyon bökte a szemem a téglákkal lenyomott, ferdén odacseszett ráhelyezett paladarab is.
"Csak" anyag kellett hozzá - és ember. 
Mondom, naïveté...
Volt terv a fejemben, le is rajzoltam filccel, khm, perspektivikusan, egy darab papírra, aztán finomítottam rajta, győzködtem a kiszemelt embert, hogy menni fog ez neki, a gyerekeket pedig minden sétánál figyelmez…

Hidegburkolat: a győztesek I.

Vettem a bátorságot: a házban egyik este a telefon kijelzőjén látható kép alapján választottam ki a fürdőkbe kerülő padlólapok közül a két befutót úgy, hogy nem láttam őket bemutatóteremben. Merész, majdhogynem vakmerő módszer, ugye? 

Csak saját felelősségre szabad ilyet csinálni! 
Nem nagyon okos dolog akkora horderejű döntést, mint amilyen az éveken át nézendő hidegburkolatok kiválasztása, online meghozni, de az a helyzet, hogy az előző burkolatos bejegyzésekben (1. rész & 2. rész) taglalt, bemutatótermekben gyűjtött inspirációkat így absztraháltam (vagy mi), a rendelési idők miatt ki akartam mondani az utolsó szót és hát, állati jó szemem van. Nem bántam meg a választásaim, sőt. 
Tudtam, hogy szofisztikált, időtálló, nem vibráló, nem túlzottan markáns vagy túl divatos mintájú, alapszínüket tekintve mindenképpen világos lapokat akarok (a fő fürdőszoba eléggé sötét), ha lehet, kis csavarral, mert a visszafogottan vízparti stílusú nyaralóba ez belefér. Így lett egy pici poén is, és…