Ugrás a fő tartalomra

4. blogszületésnap: interjú és JÁTÉK a Decor Projecttel


Pár napon belül négy éves lesz a Country Komfort, a blogom... Mindarról, ami a születésnap kapcsán eszembe jutott, külön bejegyzésben írok majd, most koncentráljunk az ünneplésre! A jeles alkalomból ajándékozás is lesz ám, előbb azonban ismerkedjetek meg a hazai dekorpaletta legújabb, gyönyörű, színpompás papírtermékeivel. A Decor Project megálmodóival, Vágó Dorottyával és Balogh Eszterrel beszélgettem.


Csak annyit mondok: papír szívószál. Ezzel a mániámmal indultam el a netes keresőben, így találtam rátok. Mi a ti mániátok, mi indított arra, hogy megalapítsátok a Decor Projectet?

Nem lesz nehéz kitalálni, a mi mániánk a papír :-). Mindketten nagy rajongói vagyunk a DIY irányzatnak, régóta hobbink a kreatív alkotás. Korábbi munkáink során is sokat dolgoztunk papír- és nyomdatermékekkel, így a hobbi és a szakmai ismeretek összehozásával jött létre a Decor Project ötlete. Igazából tényleg egy projektnek indult, egy barátunk kislányának szülinapi dekorációját készítettük el. Ott, akkor született meg a gondolat, hogy mi ezzel szeretnénk foglalkozni, alkotni a papír világában. Fél évig terveztük és gyártottuk az ötleteket és írtuk a blogot, majd augusztusban elindítottuk a Decor Project webshopot.


Tematikus szülinapi bulik, romantikus esküvők... számtalan eseményt tudok társítani a termékeitekhez. Ti is adjatok néhány konkrét ötletet: hol, milyen alkalmakkor mutatnak jól a DP-dekorációk?

Hiszünk abban, hogy egy esküvő, családi vagy baráti esemény arculata és dekorációja szinte kizárólagosan papírból is megoldható. Tehát úgy gondoljuk, hogy nincs olyan esemény, ahol ne mutatna jól például egy-egy selyempapír pompom vagy karton girland.
Az ünnepi pillanatokban sokan gondolnak különleges dekorációra, és mi is ehhez kapcsolódóan kapjuk a legtöbb felkérést, ugyanakkor nagyon örülünk, hogy egyre többen választják termékeinket a gyerekszoba vagy a lakás más részeinek dekorációjához is. Nemrég kaptunk egy felkérést legénylakás dekorációra, amit nagy lelkesedéssel tervezünk :-), de most voltunk például egy babafotózáson is, ahol selyempapír pompomokkal, girlandokkal és papírvirágokkal díszítettük a helyszínt. Szóval a papírdekoráció bárhol megállja a helyét, ahol csak dekoráció elképzelhető.


Az anyag nagyon sok előnyt hordoz magában. Rengeteg fajtája létezik (selyem-, krepp-, karton-, pausz-), amelyek más-más tulajdonságaik miatt különbözőképpen használhatóak fel. Ehhez még jönnek a különböző színek, minták és struktúrák, így a variációs lehetőségek szinte korlátlanok. A kreatív alkotáshoz, így egy dekoráció elkészítéséhez is pedig pont ilyen anyagra van szükség. A dekoráció terén még nagy előnye a papírnak, hogy könnyű, így a rögzítéshez semmilyen drasztikus megoldás nem szükséges. Emellett fontos szempont nálunk, hogy olyan termékeket kínáljunk, amelyek lebomlanak és hulladékként sem terhelik a környezetet.Nagyon szép és abszolút megfelel a nemzetközi színtrendeknek egyik újdonságotok, az ombre pompom. Terveztek még bevezetni valamit mostanában, ami már publikus?

Ez legyen meglepetés, de minden hónapban igyekszünk valami újat kitalálni. :-)

Ősszel hogyan dekoráljunk papírral? Említsetek néhány terméket, amely passzol az évszakhoz.

Terveink szerint minden termékünknél figyelünk arra, hogy megtalálható legyen az évszaknak megfelelő színekben. Most, ősszel több esküvői dekorációt is készítettünk és ehhez őszi színeket igazítottunk: a barnák árnyalatait, narancsot, halványsárgát. Az ombre pompomok közül két színkombináció (ez és ez) is őszi hangulatot hordoz.


A blogotok klassz ötlettár. Honnan inspirálódtok leginkább, milyen DIY-oldalakat szerettek a legjobban?

Abszolút kedvenc a képmegosztó közösségi oldal, a Pinterest. Naponta több órát is képesek vagyunk ezen az oldalon böngészni, inspirálódni, gyűjtögetni. A Pinterestnek köszönhetően találtunk rá a kedvenc bloggereinkre is, mint az Oh Happy Day vagy az Oh So Beautiful Paper, a magyar bloggerek közül pedig Juditu bloga és az Otthon, édes a kedvenc. Fanni, az Otthon, édes (öko)otthon blog írója pedig több jeles eseményen is választott már tőlünk dekorációt (itt és itt), aminek nagyon örülünk.


JÁTÉK!

Egy szerencsés követőnk megnyeri a Decor Project újdonságát, a konfetti függőt.

A nyertes választhat, hogy púder vagy cukorka színben kéri a papírdekorációt. Íme, a lehetőségek:

Púderszínű konfetti függő:


Cukorka színű konfetti függő:


Tennivalók, ha játszani szeretnél:

1. Kövesd oldalainkat a Facebookon (itt és itt); és

2. Írd ide, a bejegyzés alá kommentben, a Facebookon is használt neveddel, hogy melyik a kedvenc terméked a Decor Project webboltból!

3. Lájkold/oszd meg a bejegyzést, így hozzásegítesz bennünket ahhoz, hogy még több színvonalas játékot szervezhessünk. 

A játék a Country Komfort blog negyedik születésnapjáig, 2014. november 2-án éjfélig tart. 

Sorsolás, eredményhirdetés: 2014. november 3-án, hétfőn!

A képek a Decor Project tulajdonai.
A nyereményt magyarországi címre tudjuk postázni.

Megjegyzések

 1. Égi-Matus Judit2014. október 20. 15:19

  Selyempapír PomPomok és a papír szívószálak :)

  VálaszTörlés
 2. piros pöttyös pohár és pompomok!!

  VálaszTörlés
 3. Rojtos girland Gold

  VálaszTörlés
 4. az ombre pomponok a kedvenceim Keresztfalvi Erika néven követlek.

  VálaszTörlés
 5. A pastel mix fonál a kedvencem a termékek közül és a púderszínű konfetti függő tetszik. :D
  Agnes Szabo néven vagyok a követőtök FB-on. :)

  VálaszTörlés
 6. A rózsaszín pékzsineg tetszik nagyon. :) Lara Horváth néven vagyok követőtök és megosztottam a játékot. :D A pasztel konfetti függő a nyerő. :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…