Ugrás a fő tartalomra

Vidékies stílus Vácon - látogatóban a Vf. Kft. Antikvitásnál

Három évig szenvedtem lakásunk egyik helyiségével, azon belül is főképp egy bútordarabbal kapcsolatban. Úgy tűnt, hogy egyáltalán nem fogok megoldást találni, legfeljebb áttörünk egy falat, és akkor lesz hely - de úgyis tudható volt, hogy ennek igen kicsi a valószínűsége. Egy napon aztán, a Vf.Kft. Facebook-hírfolyamának köszönhetően, megvilágosodtam. Felkerekedtünk, és egy virágbaborulós-madárcsicsergős napon ellátogattunk Vácra, ahol megszereztem a zsákmányt, a tökéletes bútort, amit az első naptól kezdve imádunk, talán éppen azért, mert súlyos egyéniség... Most áttekintő bejegyzés következik, családunk újdonsült szeme fényéről, illetve a "nem lehetett otthagyni" típusú szerzeményekről egy következő posztban írok. Ha konkrét bútort keresel, stílusos kiegészítőket vadászol, vagy egyszerűen csak gyönyörködni akarsz, ne hagyd ki a Vf. Kft. elképesztően gazdag kínálatát. A fényképeket ifj. Erdélyi Ferenc készítette.


A 3000 négyzetméteres üzletben foglalkoznak régiséggel, felújított bútorokkal, utángyártott bútorokkal, új bútorokkal, lakás-, illetve kerti kiegészítőkkel. Az intarziás bútorok külön termet kaptak.Érdemes figyelni a honlapot is, mert havonta többször érkezik áru Hollandiából.

Miközben mesélem az ismerőseimnek az élményeket, szépen sorjában kiderül, hogy majd' mindenkinek van oda kötődő története, vágyott vagy már meg is szerzett kincse...


Érdemes kilátogatni - mivel egy régi gyárépületről van szó, kardigánt vigyetek, és merítkezzetek meg az antikvitás és bolhapiac hangulatának sajátos egyvelegében!


Kommentben várom a tapasztalatokat és a kedvenceket!www.vfkft.hu 
www.fb.com/vfkft

(A fényképek a Vf. Kft. tulajdonai, az engedélyükkel használhatóak fel.) Megjegyzések

 1. Kedves Judit, a sötét háttérben a sötét betűk (lásd linkek és címkék oldalt) nem igazán látszódnak..:(
  Üdv, Bianca

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, Bianca, abszolút igazad van, hamarosan átállítom őket! Köszönöm az észrevételt.

   Törlés
 2. Még sosem jártam itt, de egyszer biztos elmegyek! Amit régóta szeretnék magamnak: egy kisfiókos katalógusszekrény és régi Thonet székek, amik jó állapotban vannak, vagy rosszul néznek ki és magam újítom fel. Jelenleg nem engedhetek meg magamnak ilyesmit, de majd egyszer...
  Ilyen "nem lehetett otthagyni" dolog csak 2x esett meg velem. Az első egy régi festett borotválkozótükör kicsi fiókkal, a másik egy kopott régi szőnyeg. A szőnyegen még most is látszik, hogy milyen szép lehetett. Utóbb kiderült, hogy az utolsó szegedi papucskészítő mesteré volt. Szóval még története is van és ez emeli a "fényét".
  Ai

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ai,

   katalógussszekrény, ne is mondd, imádom. Nagy fájdalmunkra tavalyelőtt több szép, régi szőnyeget ki kellett dobnunk, mert a nem megfelelő tárolás miatt beléjük költöztek a molyok. Párat meg tudtunk menteni, és nagyon szeretjük őket, bár vannak rajtuk "vasfog-nyomok", természetesen.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…