Ugrás a fő tartalomra

Green Gate és más szépségek: tavaszi Skandi Trend-interjú (+játék...)

A vidéki stílus minden évszakban szép, de talán tavasszal és nyáron ragyog a legszebben: a "kiülős" idő, a piknikezés, a balzsamos esték mind megérdemlik a lágy színű kiegészítőket, a szezonális textileket, az ízléses edényekben tálalt ételeket. Az utóbbi időben a vidékies stílus rajongói könnyedén hozzájuthatnak a legdivatosabb északi country-ságokhoz: a Skandi Trend webáruház számos skandináv kedvencünket hozta elérhető közelségbe. Pleván Ádámmal beszélgettem.  - Idén nyáron lesz három éves a www.skanditrend.hu webáruház. Milyen volt az elmúlt több mint két év, hogyan változott a hazai lakberendezési kultúra? - Az elmúlt két évünket rengeteg munkával töltöttük. Szerencsére egyre többen ismerik a webshopunkat és az általunk forgalmazott termékeket. Azt látjuk, hogy a lakberendezési kultúrában a country, “nagymamás” stílus kezd újra előtérbe kerülni, így a mi termékeinket is sokan kedvelik.
  
     Ugyanazok maradtak a legnépszerűbb termékek, mint az induláskor? Melyek a személyes kedvencei a kínálatból? 
- Az indulásnál négy gyártó termékeit forgalmaztuk, azóta ez a szám kilencre bővült, tehát eléggé nagy a termékválasztékunk, de azt látjuk, hogy még mindig a Green Gate gyártó termékei a legkedveltebbek. Személyes kedvencet nem tudok mondani, mert minden gyártónknál van olyan termék, amit nagyon szeretek. Ilyenek a Madam Stoltz, Krasilnikoff, vagy akár a Hübsch egyedi country stílusú kiegészítői, a Maileg textilfigurái, a LaFinesse retro táblái, vagy az Ib Laursen, Bloomingville kerámiatermékei, de nagyon szeretem az új gyártónk, a Willow Tree különleges szobrait is.
        - Milyen újdonságokat várhatunk idén tavasszal és nyáron a skanditrend.hu-n? 


- A gyártóink folyamatosan újítják a kínálatot, ezek az új termékek részben már megtalálhatóak nálunk. Érdemes ellátogatni a honlapra, mert az idei tavaszi / nyári kollekció véleményem szerint igen jól sikerült.
- Végül játsszunk el a gondolattal, hogy valaki a skanditrend.hu-ról kívánja berendezni lakása egyes helyiségeit. Milyen kiegészítőket ajánlana a következő vevőknek? 

a) fiatal pár vidéki kisvárosban, lakóparki lakásban: Madam Stoltz, Bloomingville, Hübsch, Krasilnikoff termékei tökéletes választás lennének.
b) középkorú házaspár, felújított parasztházban: az Ib Laursen termékei vagy akár a Green Gate termékei egyaránt megfelelőek lennének ehhez a stílushoz.
c) egyedülálló fiatal hölgy fővárosi bérházban: mindenképpen a Green Gate termékeit,  
d) kisgyermekes család kertes házban: Maileg textile figuráit és az egyedi La Finess termékeit, vagy a Willow Tree szobrait ajánlanám.MEGLEPETÉS-JÁTÉK!

Ha ez a blogbejegyzés legalább ötven lájkot kap, akkor játékot indítunk ezért a szép bögréért:


Jól mutatna a te polcodon is? Akkor kérünk egy "tetszik"-et és egy megosztást! Határidő: 2014. március 18.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Selyemfényű zöld

Egy hónapig voltunk egyhuzamban a háznál, tegnap jöttünk haza. Most szinte folyamatosan jár a mosógép - az eszem pedig azon, hogy vissza akarok menni, hahaha.

Eléggé szuper volt, pedig nincsen különösebb infrastruktúra azóta sem. A kertben kicsit vitatkozunk az egy darab csíkos függőszéken, a házban ez idő alatt minimális fejlesztés történt, mert még mindig nem biztos, hogy felszabadulnak azok a súlyos összegek, amelyek nélkül nem képzelhető el komoly felújítás. De nem érdekel.
Azt az utat követem, hogy a saját erőmből dolgozom, amennyit tudok. Ez nem kerül semmibe, és nem kell folyton egyeztetni mással. Viszont jó kemény vagyok magammal. Három évet adtam arra, hogy eltüntessem a lomokat (ezt vic-nek írtam is már): mivel a ház 90+ éves, ez évente harminc év felhalmozott cuccától való megszabadulást jelent. Pretty good.
Negatívumok:
- (még júliusban) sok szúnyog: csak úgy lehetett meginni a reggeli kávét a verandán, ha égett a citronella gyertya és be is fújtam magam szúnyogspray-vel;
-…

Venni vagy bérelni? - avagy: kell-e saját nyaraló? (2. rész)

Legutóbb jeleztem már, hogy ez hitvita-jellegű kérdés; olyan, amelyről egyesek kommentháborúkat szoktak vívni, míg mások egy vödör pattogatott kukoricával az ölükben nézik a meccset...


A különböző befektetési tanácsadó oldalak nagyrészt egyetértenek abban, hogy a víkendház, akármilyen alapos anyagi megfontolás eredményeképpen vesszük is: luxuscikk. Mindig drágább lesz, mint időszakosan bérelni egy házat: magas az alapára, és miután megvettük, szépen, sorban jelentkeznek a  rejtett költségei, amelyekkel vagy kalkuláltunk előre vagy nem (viharkár, tyúkól-bontás, Józsi bácsi gondnoki díja, Gizi néni fizetsége a kertészmunkákért, konyhafelújítás, lötyögő konnektor cseréje, nélkülözhetetlen kerti eszközök garmadája, anyámkínja).

A kérdés az, hogy az imént említett komoly anyagi áldozatokat és a többi - ha úgy tetszik, érzelmi - tényezőt összegezve megéri-e nekünk birtokolni az adott ingatlant.

Most arról írok, szándékosan kendőzetlenül sorolva az összes szempontot, hogy mi milyen célból vá…

Plátói szerelem I. (#házak)

Ha van valami, aminek feketeöves nagymestere, örökös világbajnoka vagyok, akkor ez az. Irtó jó szemem van ahhoz, hogy tizenkétezer-kilencszáznyolcvan ingatlanhirdetésből kiszúrjam azt az egy különleges házat, amelyikbe majd nagyon bele tudok szeretni. És amelynek a nem-birtoklása nagyon fog majd fájni. Lamentáló-retrospektív poszt, a végén pozitív perspektívával.

Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen szenvedésteli periódusaim lesznek, furcsa is átélni őket nekem, aki életem összes traumája után egyféle nem voltam sosem: depressziós. Ez nem az, de hullámokban hasonló - és nagyon nem jó.
Ijesztő ennyire fixálódni valamire. 
És, basszus, az ember évekig tudja csinálni (per definitionem). 
Racionálisan tudja, hogy már nem kell neki és nem is lesz az övé, emocionálisan azonban még nem tudja lezárni.
Az összes platonikus érzelemmel kapcsolatban a leszokás rögös útján haladok; sokat segítenek a kávézáskor olvasott velős mondatok.
"Az idő értékes. Okosan pazarold."
Vegyük például azt a…