2014. március 5., szerda

7 dolog (a vidéki stílusról és) rólam

...meg még néhány csacskaság. Az Otthon vidéken blog írója kedvesen érdeklődött utánam, illetve beválasztott a lánckérdés résztvevői közé, így segített a témaválasztásban is. Köszönöm, Lili!

1. Bár próbálok okosan és takarékosan háztartást vezetni, a következő termékeknek nehezen tudok ellenállni, és ha megtehetném, folyamatosan hegyekben állnának itthon: aszalt gyümölcsök, mandula, teák, folyékony szappan (?!), kecsketejes szappan, Cserpes joghurt, áfonya, mindenféle müzli, étcsokoládé, és, ha jobban belegondolok, tejcsokoládé.


2. Az egyik legfontosabb témám idén a való életben is, a blogon is: country in the city, avagy: hogyan illeszthető a vidékies stílus városi otthonba?

3. Country blog ide, country blog oda, a saját lakásunk még igencsak hagy kívánnivalót maga után. Ennek egyik oka, hogy sok örökölt (nagyon nem vidékies, hanem polgári stílusú) holmink van, és minden családtagunk gyűjtögető típus. Hogy ennek a gyűjtögetésnek mik a pozitív hozadékai? Például az egyik urbánus felmenő által készített népies faragott falidísz, konyhánk szerves része.

4. A saját otthonunkból legfeljebb részleteket vagyok képes megosztani itt, a blog felületén - ahogyan a családi életünk, úgy ez is túlságosan intim téma és szféra ahhoz, hogy közzétegyem. Mások saját otthonát (és magánéletét...) bemutató sorozatait viszont érdeklődéssel olvasom.

5. Imádom a baklavát (is). Kimondottan édesszájú vagyok, kedvenceim még a cakkos piteformában sült almás/áfonyás sütemények.
6. A reggeli tejeskávém elfogyasztása közben nem (nagyon) lehet hozzám szólni.

7. Több vidékies irányzat - a mindenhol csipkés-álantik-rozsdás-koptatott, a levendulás-dekupázsos, a farönkös-rusztikus - meglehetősen távol áll tőlem. Bocs.Hamarosan én is megkérdezek másokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése