Ugrás a fő tartalomra

Szeptemberi Magazinmánia: Coffee Lover's Handbook

Jó reggelt! Hamarosan jön a kötelező "hogy telt a nyár?"-bejegyzés, de előtte - ébresztő gyanánt, höhö - igyunk együtt egy kávét! Tudom, hogy ez az egyik olyan élmény, amit betű nem pótolhat, úgyhogy azt javaslom, egy csésze kávé mellett olvassátok a most következő posztot.


Reggel van, kora reggel, és a hatalmas bögrényi tejeskávém mellett annak örülök a legjobban, hogy van egy újabb gyönyörű magazinom, amelyik kávérajongóknak szól. A címe: Coffee Lover's Handbook.


Tekintélyes, exkluzív kivitelezésű példány, amit napok óta olvasgatok, ha akad egy-egy félórám. Mindent tud a témáról!


Professzionális alapossággal, ugyanakkor színesen és szórakoztatóan tárgyalja az alábbiakat:
 • a kávé története, felfedezésétől a világuralomig;
 • kávékészítési útmutató;
 • tippek és technikák: hogy soha többé ne igyál rossz kávét;
 • hogyan válhatsz kávé-ínyenccé?
 • milyen a neked való gép, és mi kell hozzá a baristák szerint?
 • hogyan válaszd ki a megfelelő kávékeveréket?
Mindezek mellett süt belőle a kávé iránt érzett leplezetlen rajongás. Ezért is jó olvasni.

Miután egy ideje van Anonim Kávéfüggők Klubja is a Country Komfort Facebook-oldalán, nem lehet meglepő, hogy minden kávé-témájú poszter érdekel. Ilyen is szerepel a lapban, most egy hasonló táblázatot mutatok. Tudtátok, hogy a kedvenc kávéfajtánk milyen sok mindent elárul rólunk?


Fontos: a Coffee Lover's Handbook egyszeri kiadvány, amely a Hungaropress kiemelt terjesztőinél még nagyjából két hétig kapható.
Ha megtetszett a magazin, csatlakozz a Hungaropress Facebook-oldalához, és nézz körül a számtalan idegennyelvű kiadvány (könyv és folyóirat) között a webboltban! Ha pedig kérdésed van, írj a hunpress@hungaropress címre.
Megjegyzések

 1. De jó, hogy megosztottad ezt! Még nem hallottam a magazinról, na de ezek után... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy neked is kedves a téma, MÁK! :-)

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…