2013. szeptember 10., kedd

Olívaszínű konyhaszekrény: felékszerezve

Emlékeztek arra, hogy mit csináltam tavaly nyáron? Kiválasztottam egy régi konyhaszekrényt, és mivel nagyon szeretjük, sok emlék fűz hozzá, úgy döntöttem, hogy megmentem az enyészettől (sőt, titkon azt reméltem, hogy sikerül kihozni belőle egy praktikus és esztétikus darabot). Innen indultunk:


Majd rengeteg, Bosch-géppel véghez vitt csiszolás, Farrow and Ball-festék-felkenés, Bútortuning-hu-s fiókgomb-felszerelés után lett ilyen:


Idén nyáron csak sordino stílusban újítottam csak fel bútorokat, de végre felkerültek a krémszínű fogantyúk, amelyek Adamcsik Anita (butorekszer.hu) keze munkáját dicsérik! Íme, a végeredmény (köszönöm a segítséget, P.!):Úgy érzem, megérte egy évig finomítani az egyenszekrény kinézetét, és ha teljesen berendeztük, majd azt is megmutatom. Élmény volt a munka, sokat tanultam belőle, és viszket a tenyerem, hogy minél előbb valami hasonlóba foghassak!


És ti mire jutottatok a bútorfelújításokkal idén nyáron? Várom a híreket, linkek is jöhetnek.

8 megjegyzés:

 1. Én végre átalakítottam a hálószobánk, magam festettem mindent, de még nincs vége..:)
  Részletek itt:
  http://bluerdesign.hu/blog/?p=1512
  http://bluerdesign.hu/blog/?p=2103
  http://bluerdesign.hu/blog/?p=1988

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon jók, Bianca, és a posztok is! Figyu, az Farrow & Ball tapéta az ágy mögött? Írtál róla is?

   Kíváncsi vagyok a tesztfestésre (nem = testfestés :o))!

   Törlés
  2. Köszönöm, nem, sajna nem F&B tapéta (pedig tudnék onnan is választani), hanem Labyrinth.
   (innen: http://tapeta-textil.hu/news?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=4620&category_id=284)

   Már várom, régóta kíváncsi vagyok a festékre, amióta nálad megláttam. Az ecsetet már azonnal kipróbáltam, az is tökéletes!
   :)
   Természetesen poszt is lesz!

   Törlés
 2. Nagyon szép lett :)...Nagyon jó a szín.....hát a fiók gombok azokhoz már szólni sem tudok :)
  Nagy nagy GRATULÁCIÓ :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, Ancsa, mi is boldogok vagyunk vele! És egy tonna cucc belefér. Még lehet, hogy a felső üveges rész egyszer kap belülről egy kis tapétázást...

   Törlés
 3. Nyár közepe óta felújítunk, építünk, lomtalanítunk, szelektálunk, felújítunk megint... és még eltart egy darabig, mert most ugyan icipici, de új részt alakítunk ki:)
  Az új szobánk kapott teljesen új külsőt, fa-fehér kombinációban, egy-egy színes elemmel feldobva a szobát, mint pl. szőnyeg, ágytakaró, fényképek a falon. :)

  VálaszTörlés
 4. Fanni, képzeld, már egy jövő nyári vagy azutáni szobafestés terve is megfogalmazódott bennem ma, ahogy épp új függönyt tettem fel! És azt kell mondanom, eddig a fehér fal vált be a legjobban (ennek az emlegetett szobának is ki kell majd fehérednie, mert a tök jó függöny is sokkal jobban mutat majd úgy - a többi dísz- és használati tárgyról nem is beszélve!

  VálaszTörlés
 5. Csodálatos:) gyönyörű lett. Szín kódot, vagy szín megnevezést meg tudnád mondani?

  VálaszTörlés