Ugrás a fő tartalomra

Olívaszínű konyhaszekrény: felékszerezve

Emlékeztek arra, hogy mit csináltam tavaly nyáron? Kiválasztottam egy régi konyhaszekrényt, és mivel nagyon szeretjük, sok emlék fűz hozzá, úgy döntöttem, hogy megmentem az enyészettől (sőt, titkon azt reméltem, hogy sikerül kihozni belőle egy praktikus és esztétikus darabot). Innen indultunk:


Majd rengeteg, Bosch-géppel véghez vitt csiszolás, Farrow and Ball-festék-felkenés, Bútortuning-hu-s fiókgomb-felszerelés után lett ilyen:


Idén nyáron csak sordino stílusban újítottam csak fel bútorokat, de végre felkerültek a krémszínű fogantyúk, amelyek Adamcsik Anita (butorekszer.hu) keze munkáját dicsérik! Íme, a végeredmény (köszönöm a segítséget, P.!):Úgy érzem, megérte egy évig finomítani az egyenszekrény kinézetét, és ha teljesen berendeztük, majd azt is megmutatom. Élmény volt a munka, sokat tanultam belőle, és viszket a tenyerem, hogy minél előbb valami hasonlóba foghassak!


És ti mire jutottatok a bútorfelújításokkal idén nyáron? Várom a híreket, linkek is jöhetnek.
Megjegyzések

 1. Én végre átalakítottam a hálószobánk, magam festettem mindent, de még nincs vége..:)
  Részletek itt:
  http://bluerdesign.hu/blog/?p=1512
  http://bluerdesign.hu/blog/?p=2103
  http://bluerdesign.hu/blog/?p=1988

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon jók, Bianca, és a posztok is! Figyu, az Farrow & Ball tapéta az ágy mögött? Írtál róla is?

   Kíváncsi vagyok a tesztfestésre (nem = testfestés :o))!

   Törlés
  2. Köszönöm, nem, sajna nem F&B tapéta (pedig tudnék onnan is választani), hanem Labyrinth.
   (innen: http://tapeta-textil.hu/news?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=4620&category_id=284)

   Már várom, régóta kíváncsi vagyok a festékre, amióta nálad megláttam. Az ecsetet már azonnal kipróbáltam, az is tökéletes!
   :)
   Természetesen poszt is lesz!

   Törlés
 2. Nagyon szép lett :)...Nagyon jó a szín.....hát a fiók gombok azokhoz már szólni sem tudok :)
  Nagy nagy GRATULÁCIÓ :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, Ancsa, mi is boldogok vagyunk vele! És egy tonna cucc belefér. Még lehet, hogy a felső üveges rész egyszer kap belülről egy kis tapétázást...

   Törlés
 3. Nyár közepe óta felújítunk, építünk, lomtalanítunk, szelektálunk, felújítunk megint... és még eltart egy darabig, mert most ugyan icipici, de új részt alakítunk ki:)
  Az új szobánk kapott teljesen új külsőt, fa-fehér kombinációban, egy-egy színes elemmel feldobva a szobát, mint pl. szőnyeg, ágytakaró, fényképek a falon. :)

  VálaszTörlés
 4. Fanni, képzeld, már egy jövő nyári vagy azutáni szobafestés terve is megfogalmazódott bennem ma, ahogy épp új függönyt tettem fel! És azt kell mondanom, eddig a fehér fal vált be a legjobban (ennek az emlegetett szobának is ki kell majd fehérednie, mert a tök jó függöny is sokkal jobban mutat majd úgy - a többi dísz- és használati tárgyról nem is beszélve!

  VálaszTörlés
 5. Csodálatos:) gyönyörű lett. Szín kódot, vagy szín megnevezést meg tudnád mondani?

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…