Ugrás a fő tartalomra

Magazinmánia: Wohnenträume

A Wohnenträume első száma, amely a kezembe került, máris meggyőzött: a romantikus lakberendezés kedvelőinek való egyik legjobb magazin a piacon. Nézzük, mi mindent találunk benne!


 • Arisztokratikus enteriőröket, sőt királyi birtokokat mai lakóikkal együtt (azok a fantasztikusan tágas, úri konyhák!).

 • Útmutatót és inspirációt a "krétatónusok" festéséhez, más szavakkal: milyen technikákkal érhetünk el kopottan elegáns hatást régi bútorok restaurálásakor. Macaron- és pezsgőszínek tobzódása, nagyon jó.


 • Pazar piknik-kellékeket: régi ernyő, virágok, szalaggal átkötött antikvár könyvek (?!?), szalmakalap, s.k. ribizlis joghurt, málnás-vaníliás tortácska.


 • Lakást és egyben műtermet a ligúr tengerpartról, ami egy ahhh-kategóriás mediterrán csoda.


 • Vagány képriportot, melynek ötlete a következő: menjünk végig az Amalfi-parton... egy Vespával!


 • A Dolce Vita dicsérete és a fagylaltkalauz után egy "északi gyöngyszemet", ami bolt és családi ház mindenféle skandi szépséggel. Ezen a ponton máris megdupláztuk a hazai magazinok élvezhető lakásriportjainak átlagos számát - fontos szempont, amikor a magazin árát nézzük!


 • Biciklis összeállítást -természetesen romantikus stílusban maradva.


 • És még nincs vége: következik egy hagyományos grazi parasztház, lekvárfőzés Christine-nel, egzotikus terítékek és afrikai stílus, végül pedig a hab a tortán: egy toszkán szálló. Utóbbiakról már nem készítettem fotót, de mind megérnek egy misét. 

Ismét kijelentem: ez a magazin - a Magazinmánia rovat eddigi szereplőihez hasonlóan - nagyon megéri az árát. Tökéletes nyári olvasmány, ráadásul klassz kis német nyelvlecke (persze, némettudás nélkül is élvezhető), amellyel a strandhoz, utazáshoz illő kikapcsolódás garantált!


Ha megtetszett a magazin, csatlakozz a Hungaropress Facebook-oldalához, és nézz körül a számtalan idegennyelvű kiadvány között a webboltban! Ha pedig kérdésed van, írj a hunpress@hungaropress címre.

Megjegyzések

 1. De szeretem nézegetni az ilyen újságokat!!!!De már egészen ügyesen lebeszélem magam a vásárlásukról,mert eddig sokat összegyűjtöttem és azokat őrzöm.Nincsen szívem kidobni őket.Szépek.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…

Bérelni vagy venni? - avagy: kell-e saját nyaraló? (1. rész)

Bő egy évvel ezelőtt már biztosak voltunk abban, hogy nekünk kell egy saját ház. Persze, mondták a haverok a játszótéren, hogy a gereblyézésnél és a fűnyírásnál másképp fogom majd ezt látni, de én egyre hajtogattam: ide nekem azt a... birtokot. Majd én tudom, hogy mit hogyan fogok ott csinálni. Azóta azért a birtok néha visszanyal visszakérdez: bírtok?

Néha eléggé nehezen bírjuk, szó se róla. És a gereblyézés meg a fűnyírás... egen.
Tudom, hogy ez tipikus hitvita: annak jobb, akinek nincs a saját házzal gondja, vagy annak jobb, aki többszörös ingatlantulajdonos?
A mi szemszögünkből így fest a dolog (most csak az első adagot osztom meg, sok további tapasztalattal jövök még):

A bérelt nyaraló
Családos életem legszebb emlékei közé tartozik az a néhány Vas és Zala megyei pihenő, amelyet fantasztikus vendéglátók nagyszerű szálláshelyein töltöttünk. Két vendégházban is úgy érezhettük, hogy megtaláltuk a tutit. Annyira, hogy vissza is fogunk még menni.
Vannak azért hátulütői is, csak ezeket m…