Ugrás a fő tartalomra

"Hangulat-tablók"

...avagy Moodboards, de ne legyen már minden angolul - mondom én, az angol szakos.


Sok lakberendező-bloggernél láttam már hasonló hangulatterveket, és amikor az egyik kedvenc magazinomban, a 25 Beautiful Homesban megláttam a linket, rögtön fel is kerestem a kollázsokat a housetohome oldalán (egészen pontosan itt). Ilyesmiket lehet ott találni, gyakran direkt híres embereknek (a Királynő, Sarah Jessica Parker stb.) dedikálva:


Azért is vagyok mostanában nagyon vevő ezekre az összeállításokra, mert már megint ömlik az eső ahogy írtam, van itthon pár festésre és gazdára váró bútordarab, és szeretném, ha összeállna a fejemben, hogy milyen szín, milyen stílus passzol hozzájuk.


Arra is nagyon jó a hangulattabló, hogy kigyűjtsük, milyen kiegészítőket fogunk majd megvásárolni, ha már jól lefestettük a bútort/berendeztük a szobát.

Esetemben arra is jó apropó egy-egy moodboard, hogy kevésbé hangsúlyos kellékek újra eszembe jussanak. Például az üveg tortatál, amit most a legfelső polcon tartok, és a sötét, undi időjárás miatt a mécsesek, amik a kamrában vannak. Mindet elő fogom bányászni.


A meglepő társítások is mind-mind inspirálnak.Persze, a semleges összhatásnak továbbra is rajongója vagyok. Itt el is árulok egy titkot: ma nagy dilemmák után egy szürke árnyalatú festékkel tértem haza, pedig ott volt a kezemben a penészes zöld is, de visszahőköltem: mi lesz, ha nem passzol a majdani textilekhez? Nagyon szép a szürke, a pontos nevét majd festéskor elmondom. :-)

Ha megtetszettek a hangulattablók, kipróbálhatod a készítésüket például itt és itt. Amint lesz saját verzióm, jelentkezem vele!

Ha készítesz egy hasonló inspirációs összeállítást, töltsd fel a CK Facebook-oldalára!

(forrás)Megjegyzések

 1. a buntingos a nr.1., azzal kezdeném! :)
  (pláne ha gyerekzsúr van :)
  Fanni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is bejön - és milyen igazad van, szülinapi ötletgyűjtéshez is hasznos egy ilyen tabló. Tovább is lehet küldeni, ötletelni másokkal stb. :-)

   Törlés
 2. De jó! Engem is mindig foglalkoztatott, hogy miként lehet ilyen hangulattablókat készíteni. Köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen - kíváncsi vagyok, mik készülnek majd!

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Házkeresés és -vétel: az úgy volt, hogy... II. rész

Az egyiket elvitték, a másikra lecsaptunk. Folytatás.

A Másik
A miénk.
Lassan egy éve, hogy csalódottan értünk haza életünk első háznéző túrájáról: elvitték a kiszemelt csodát (sőt, azt is sejtettük, hogy nem igazán értő kezekbe került).


Másnap, a szülinapomon, huszonnégy órán át esett az eső. Az abszolút lúzerhangulatom tovább fokozta, hogy ki kellett pakolni a rohadt cuccokat a rohadt kocsiból, de, nem túlzok, olyan idő volt, hogy ez szinte lehetetlenül veszélyes volt.


Mégsem kipakolás közben csúsztam el, hanem a fürdőkádból kiszállva. 
Nem írom le részletesen, milyen forgatókönyvek peregtek le bennem (én itt, meztelenül, mondjuk, könyökzúzódással és kificamodott térddel, a telefonom húsz méterre, a szomszédban vésővel dolgozó munkások nem hallanák meg, ha segítséget kérnék, de így hogyan és minek is kérnék, mekkora égés lenne stb.).
Végül kikászálódtam az előszobán át, felöltöztem, megúsztam a dolgot, de emlékszem az érzésre: oké, akkor innen csak előre és felfelé lehet menni, ennél…

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…