2013. június 6., csütörtök

"Hangulat-tablók"

...avagy Moodboards, de ne legyen már minden angolul - mondom én, az angol szakos.


Sok lakberendező-bloggernél láttam már hasonló hangulatterveket, és amikor az egyik kedvenc magazinomban, a 25 Beautiful Homesban megláttam a linket, rögtön fel is kerestem a kollázsokat a housetohome oldalán (egészen pontosan itt). Ilyesmiket lehet ott találni, gyakran direkt híres embereknek (a Királynő, Sarah Jessica Parker stb.) dedikálva:


Azért is vagyok mostanában nagyon vevő ezekre az összeállításokra, mert már megint ömlik az eső ahogy írtam, van itthon pár festésre és gazdára váró bútordarab, és szeretném, ha összeállna a fejemben, hogy milyen szín, milyen stílus passzol hozzájuk.


Arra is nagyon jó a hangulattabló, hogy kigyűjtsük, milyen kiegészítőket fogunk majd megvásárolni, ha már jól lefestettük a bútort/berendeztük a szobát.

Esetemben arra is jó apropó egy-egy moodboard, hogy kevésbé hangsúlyos kellékek újra eszembe jussanak. Például az üveg tortatál, amit most a legfelső polcon tartok, és a sötét, undi időjárás miatt a mécsesek, amik a kamrában vannak. Mindet elő fogom bányászni.


A meglepő társítások is mind-mind inspirálnak.Persze, a semleges összhatásnak továbbra is rajongója vagyok. Itt el is árulok egy titkot: ma nagy dilemmák után egy szürke árnyalatú festékkel tértem haza, pedig ott volt a kezemben a penészes zöld is, de visszahőköltem: mi lesz, ha nem passzol a majdani textilekhez? Nagyon szép a szürke, a pontos nevét majd festéskor elmondom. :-)

Ha megtetszettek a hangulattablók, kipróbálhatod a készítésüket például itt és itt. Amint lesz saját verzióm, jelentkezem vele!

Ha készítesz egy hasonló inspirációs összeállítást, töltsd fel a CK Facebook-oldalára!

(forrás)

4 megjegyzés:

 1. a buntingos a nr.1., azzal kezdeném! :)
  (pláne ha gyerekzsúr van :)
  Fanni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is bejön - és milyen igazad van, szülinapi ötletgyűjtéshez is hasznos egy ilyen tabló. Tovább is lehet küldeni, ötletelni másokkal stb. :-)

   Törlés
 2. De jó! Engem is mindig foglalkoztatott, hogy miként lehet ilyen hangulattablókat készíteni. Köszönöm!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen - kíváncsi vagyok, mik készülnek majd!

   Törlés