Ugrás a fő tartalomra

Mi az, amit tilos vennem?

Komolyan: ahhoz képest, hogy törekszem a felesleg eltüntetésére, csak halmozódnak a mindenfélék.

És ajándékozódnak (nekem).


Úgyhogy, a kedvenc filozófiám ("használjuk, amink van") jegyében egy darabig tiltólistásak a következők:

 • fémdoboz
 • mécsestartó (akkor sem, ha lámpás és nagyon jól néz ki)
 • bögre, csésze
 • befőttesüveg (akkor sem, ha vintage) (nem, akkor sem, ha mason jar és akciós) • képkeret
 • csomagolópapír
 • üdvözlőkártya
 • kaspó
 • díszpárna
 • ágytakaró
 • dohányzóasztal
 • szakácskönyv
 • barkácsgép (mindenféle)
 • irattartó
Az a jó, hogy ezek lesznek egyúttal az előttünk álló időszak projektjeinek alapanyagai. Ezért nem szabad kidobni őket, a meglévőket!!! :D


Ti mit húztatok le az (impulzus)vásárlási listáról?


(képek innen)Megjegyzések

 1. Lehet itthon kapni valahol mason jar üvege?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt nézz körül: http://bluebirdie.hu/termekkategoria/ball-befottesuveg/

   Törlés
 2. Szia, Emese,

  azt hiszem, gasztroblogokon olvastam, hogy Ball üveget nem nagyon. Van ez a fajta, ugye: https://www.butlers.hu/konyha-es-etkezo/konyhai-eszkozok/konyhai-tarolas/taroloeszkozok-tarolouvegek/quattro-stagioni-befottes-uveg-0-5l Ismered?

  VálaszTörlés
 3. Hű de jó, hogy megint vagy. Ha jól számoltam kb. 4 hónapig nem posztoltál. Biztos van köztünk valami telepátia féle, mert míg úgy általában magától szoktak előkerülni posztjaid, ma magamtól néztem meg, hátha van valami a blogodon, és volt!! Hogy komment is legyen, hát: 1. az etetőszék csodaszép lett. Nagyon jó az a szín amit kikevertél. 2. a marrakeshi cementlapok csodásak. Alátétnek én is szeretnék egyet, de valahogy, és akármennyire szépek, egy egész konyhát vagy gangot nem tudnék teljesen betakarni velük. Túl sok nekem annyi minta egyszerre. 3. Náunk nincs letiltva semmi, mert nem szoktam impulse vásárolni, de amikor nagy ritkán megteszem, akkor úgy érzem, hogy megérdemlem és mindig találok neki egy kis helyet valahol. Persze tudom, abból nálunk több van, mint nálatok! :-)

  VálaszTörlés
 4. Kaspók, kosarak, ünnepi díszek... tegnap is kibírtam, hogy ne vegyek, van elég. Magammal igen szigorú vagyok, az ajándékvásárlában kevésbé. Amire viszont nagyon vágynék, egy fél virágbolt felvásárlása - 100 szál tulipán és társai :) Majd egyszer...

  VálaszTörlés
 5. A dohányzóasztal kívételével minden jöhet a listádról, nálam ezekből nincsen felesleg. :))

  VálaszTörlés
 6. Hiányoznak a bejegyzések :(!
  Nekem a szőnyegek a gyengéim, de drága mulatság, így még nem sok van itthon, csak 1 db, amit épp nem használunk. Azt is lehetne, csak a kisfiam még mindig malac :), ezért később teszem ki újra valahova. Mivel keveset járok olyan helyre, ahol lakber cuccot lehet venni, ezért nem halmozódott fel a fent említettekből semmi. Nekem inkább a kence-ficék és a turkálós ruhák a kedvenceim. Parlagon nem hever semmi, de ezek lassan nem férnek el itthon. Na jó a kencék igen, de a ruhákat át kellett néznem és adományoztam jó párat közülük.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Túlvásárlások(k)

"Nem azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert az otthonunkban zsúfolt 
szekrényeket és fiókokat akarunk látni; 
az ok mélyebben húzódik. 
Azért vásárolunk túl sok mindent, 
mert elégedetlenek vagyunk azzal, 
amerre az életünk tart."  

(Joshua Becker)

Az egyik korábbi bejegyzésben megígértem, hogy írok a külön bejáratú, mára remélhetőleg megszelídített és kordában tartott shopping-dependenciámról. Belemenős-terápiás blogposzt következik. Előre szólok: nem mindenhol lesz szép. Szabad hozzá zenét hallgatni

Úgy kezdődött, hogy pár évvel ezelőtt, egy reklám hatására a kőkeményen célcsoport-tagnak (6-12 év) számító lányomnak vettem egy csomó mindent nagyon akciósan, of course. Mindig online, előre örülve annak, hogy milyen szép lesz a cuccokban.
És, láss csodát, tényleg extracsinos volt mindben.
Azután megvolt az ideológia, hogy miért kell a kisbabakorban lévő fiamnak is rendelnem ruhákat: hogy ne kelljen fizikailag bevásárlókörutakra mennünk, mert így sokkal kényelmesebb. Ez az egyik ha…

Piszkos kis titok

A héten lenyomtunk egy jó intenzív napot a Háznál: három különböző csapat jött felmérni a lehetséges munkákat.* Közben legfeljebb plusz öt fok volt, és hát, nagyjából öt órát töltöttünk kint, a szabadban. Nem nagyon tudtam a végén a szétfagyott ujjaimmal elfordítani a lakatban a kulcsot - de azért: helló, tavasz! 

Az első szakember viszont felfedezett egy hibát, és nekem attól kezdve állati jó kedvem lett. De miért? Imádom, amikor rájövök valamilyen turpisságra. Persze, jobb lett volna ezt is már a megvétel előtt tudni, de annyira röhejes, hogy az eladók megpróbáltak eltitkolni előlünk valamit, aminek előbb-utóbb ki kellett derülnie. 
Szóval, van a Vitorlás szobánk, és az nem akkora, amekkorának látszik.
Hanem nagyobb.
Ööööö.
A lézeres falméréskor ugyanis kiderült, hogy le van falazva egy része. Éreztem én, amikor gondolatban berendeztem a teret, hogy valahogy nem odáig tart, ameddig kellene - a WC-hez vezető folyosó hossza alapján.
Mi úgy tudtuk, hogy az északi fal a hideg ellen "…

Bérelni vagy venni? - avagy: kell-e saját nyaraló? (1. rész)

Bő egy évvel ezelőtt már biztosak voltunk abban, hogy nekünk kell egy saját ház. Persze, mondták a haverok a játszótéren, hogy a gereblyézésnél és a fűnyírásnál másképp fogom majd ezt látni, de én egyre hajtogattam: ide nekem azt a... birtokot. Majd én tudom, hogy mit hogyan fogok ott csinálni. Azóta azért a birtok néha visszanyal visszakérdez: bírtok?

Néha eléggé nehezen bírjuk, szó se róla. És a gereblyézés meg a fűnyírás... egen.
Tudom, hogy ez tipikus hitvita: annak jobb, akinek nincs a saját házzal gondja, vagy annak jobb, aki többszörös ingatlantulajdonos?
A mi szemszögünkből így fest a dolog (most csak az első adagot osztom meg, sok további tapasztalattal jövök még):

A bérelt nyaraló
Családos életem legszebb emlékei közé tartozik az a néhány Vas és Zala megyei pihenő, amelyet fantasztikus vendéglátók nagyszerű szálláshelyein töltöttünk. Két vendégházban is úgy érezhettük, hogy megtaláltuk a tutit. Annyira, hogy vissza is fogunk még menni.
Vannak azért hátulütői is, csak ezeket m…